Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Bijela torta

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Bijela torta

Evo da sa vam podijelim receptic za prefinu bijelu tortu, ali ja bi radje rekla kolac jer ga radim u cetvrtastom obliku..inace recept potice od jedne tete iz Dubrovnika, pa ce forumasice iz Du mozda i znati o cemu se radi

8 jaja
    36 dag Šećer (ja stavim manje, od oka a neki put i fruktozu za Monti varijantu)
    25 dkg oraha
    25 dkg putra
    2 žlice maraskina
    Šlag 0.5 l
    Gustin

Kora:
    8 bjelanjaka stući u tvrdi snijeg, dodati običnog šećera premazat pleh ja pravim u onom crnom od pecnice) sa uljem ili marg., stavit papir za pečenje i smjesu staviti peći 1 h na 130 u toplu peć. To je ustvari beze korica. Kad je peceno, skinuti papir, presjeci na pola

Krema
    Istući 8 žumanjaka sa 10 dkg šećera (ili 8 žlica šećera) i 4 žlice gustina, ulit u 0.5 l kipuceg mlijeka i kuhat kremu da se zgusne, kuha se kao puding. Ohladit kremu pa dodati izmiksani putar, 25 dkg oraha i 2 žlice maraskina.
    Slagati beze koricu, kremu, preklopiti sa preostalom koricom i odozgo slag
    Ohladiti najbolje preko noci

probajte necete pogrijesiti i javite kakva je

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kažeš monti, onda ću probat(al iza Nove)...samo ja bi i gustin izbacila.
    Jel bi mogla proći neka krema samo od jaja i mlijeka?

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kosjenka, da po montiju definitvno ne ide brasno tj gustin, ali s obzirom da je kolicina zaista mala a neces pojesti cijelu tortu nego eventualno krisku, moze se ugurati pod iznimku...
    U svakom slucaju, umjesto te kreme mozes skuhati na pari kremu od zumanjaka i fruktoze pa u ohlađeno dodati izmiksani putar, ali onda to vise nije ta torta vec neka druga, ali je isto fino. Orasi naravno idu...
    Ili varijanta sa zelatinom ali probaj ovako ako jos nisi na montiju, sigurna sam da ce ti se jako dopasti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •