Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Bijela torta

  1. #1
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno Bijela torta

    Evo da sa vam podijelim receptic za prefinu bijelu tortu, ali ja bi radje rekla kolac jer ga radim u cetvrtastom obliku..inace recept potice od jedne tete iz Dubrovnika, pa ce forumasice iz Du mozda i znati o cemu se radi


    8 jaja
    36 dag Šećer (ja stavim manje, od oka a neki put i fruktozu za Monti varijantu)
    25 dkg oraha
    25 dkg putra
    2 žlice maraskina
    Šlag 0.5 l
    Gustin


    Kora:
    8 bjelanjaka stući u tvrdi snijeg, dodati običnog šećera premazat pleh ja pravim u onom crnom od pecnice) sa uljem ili marg., stavit papir za pečenje i smjesu staviti peći 1 h na 130 u toplu peć. To je ustvari beze korica. Kad je peceno, skinuti papir, presjeci na pola

    Krema
    Istući 8 žumanjaka sa 10 dkg šećera (ili 8 žlica šećera) i 4 žlice gustina, ulit u 0.5 l kipuceg mlijeka i kuhat kremu da se zgusne, kuha se kao puding. Ohladit kremu pa dodati izmiksani putar, 25 dkg oraha i 2 žlice maraskina.
    Slagati beze koricu, kremu, preklopiti sa preostalom koricom i odozgo slag
    Ohladiti najbolje preko noci

    probajte necete pogrijesiti i javite kakva je

  2. #2
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,984

    Početno

    Kažeš monti, onda ću probat(al iza Nove)...samo ja bi i gustin izbacila.
    Jel bi mogla proći neka krema samo od jaja i mlijeka?

  3. #3
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Kosjenka, da po montiju definitvno ne ide brasno tj gustin, ali s obzirom da je kolicina zaista mala a neces pojesti cijelu tortu nego eventualno krisku, moze se ugurati pod iznimku...
    U svakom slucaju, umjesto te kreme mozes skuhati na pari kremu od zumanjaka i fruktoze pa u ohlađeno dodati izmiksani putar, ali onda to vise nije ta torta vec neka druga, ali je isto fino. Orasi naravno idu...
    Ili varijanta sa zelatinom ali probaj ovako ako jos nisi na montiju, sigurna sam da ce ti se jako dopasti

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •