Jedan događaj me potaknuo da razmislim griješim li u odnosu prema ljudima?????
Naime, uvidjela sam da je jedna osoba iz moje (najbliže) okoline potpuno drugačija od onoga kakvom se predstavlja... u trenutku kad je trebala pažnja, suosjećanje, pomoć...pokazao je sve potpuno drugačije.
Znam da za to nije imao neki razlog, s tom osobom je u odličnim odnosima, obitelj su...
Druga strana šuti, radi mira ne želi ništa prigovarati. A ja prštim radi nepravde,ali... Reknem li što, ja ću biti "glasnik kojeg će ubiti..."
Čini mi se da je u moru nepravde koja mi se desila ovo kapljica koju ne mogu pregaziti...
Kakvi ste u odnosima prema drugima? Kažete li ako vas netko povrijedi ili šutite? Ja, čini se, previše prešućujem i naravno, zdravlje za to ispašta.
Na primjer, u obitelji imam jednu članicu koja prelazi sve granice, ukusa, kulture i srama. Kako smatram da i u svađi neke granice ne treba prelaziti, neznam više kako se distancirati od te osobe, da ne budem prisiljena spustiti se na njenu razinu?
Fizički ju izbjegavati?
Ili odgovoriti?
Znam da će se na to ta osoba naći uvrijeđena i time poremetiti brojne odnose.
Jednom sam rekla istinu koju sam dugo trpila i naravno, ja bila kriva što sam rekla, jer se ta osoba predstavlja kao fina i draga, iskrena... bla, bla.
Nisam sigurna isplati li se biti iskren....