Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
Ma jabih baš voljela da su ti liberalni konzekventni, ako im je sve svejdno pa nek im je svejedno do kraja, onak ko rastafarijancijama ili Muji u onom vicu kad dobije apaurine. Al neće jok, liberalno oko svega što je drugima bitno, ali kad se tiče njihovih liberalnih zasada militantno da bi im u čavoglavama pozavidjeli.
A što si ovim htjela reći osim opet kao fol suptilno napasti sve koji ne dijele tvoj svjetonazor da su liberalni (pejorativno) i da onda nek izvole bit militantno i fanatično liberalni? Inače nisu dosljedni?

Jel' smije meni moja obitelj i brak bit svetinja i prioritet iako ne mislim da je predbračni seks nešto loše?
Jel' smijem razumjeti homoseksualce iako sama to nisam?
Jel smijem živjeti u skladu s onom "ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi" iako ne želim imati veze sa KC?

Ili smo mi ljudi paket-aranžmani- pa uz predbračni seks ide droga, alkohol, razvrat, promiskuitet, nepoštivanje sebe i drugoga, pobačaj i sl. mislim, ako želiš bit dosljedan i konzekventan, jel?

Ne pikula, ti ne moraš hodati okolo sa upozorenjem "pazi katolik", ali ako ti je stalo do iskrene rasprave i korektne razmjene mišljenja i sa onima s kojima ne dijeliš svjetonazor onda bi fakat morala proširiti horizonte i osloboditi se nekih stereotipa.