-
Odrasla sam u brojnoj obitelji (najstarija sam od nas 5-ero), mama nije radila, tata je sa svojom jadnom plaćom uzdržavao nas i baku i dedu.. Nije nam uvijek bilo bajno jer zaista nismo imali novaca, ali nikad nismo bili gladni, ni goli i bosi.. kad nas je bilo samo troje djece bili smo i podstanari.. sa bakom i dedom došao je i krov nad glavom.. hrane je uvijek bilo, možda i više nego kod tada imućnijih ljudi, a odjeću smo ili dobivali od starijih bratića i sestrićni ili smo kupili što smo mogli.. da, u osnovnoj školi me je mučilo što ja ne mogu nositi nike-ice, ili gas trapke kao moja naj prijateljica.. u srednjoj je već bila druga priča, svi smo bili manje više jednaki i oni s novcima i oni bez novaca.. ja sam i dalje bila u ovoj drugoj skupini.. hranila nas je ljubav i veselje i naša sloga - koliko god to nekima bilo nevjerojatno..
Sada MM i ja imamo dvoje djece, neplanirane, ali željene i to jako.. podstanari smo,jedva spajamo kraj s krajem i ne možemo kupiti sve što bi djeca možda poželjela, ali se trudimo i dajemo od sebe koliko možemo.. I naravno da ćemo imati i treće i četvrto dijete.. bez obzira na financije.. jer ako ćemo čekati da imamo dovoljno novaca da djeci i sebi priuštimo sve što nam padne napamet ne bi nikada imali djecu.. podstanarstvo, kredit za stan/kuću, ovo ono - tome nema kraja, i po tome nema idealnog vremena za djecu..
Što želim reći - za mene abortus nije opcija u nikojem slučaju (osim nedaj Bože silovanja), a ponajmanje zbog financija.. A niti mišljenje okoline me ne zanima.. kad sam drugi puta ostala trudna, neki su se ljutili što nisam obavila testove da vidim je li dijete zdravo, ako nije da mogu pobaciti.. mene to nije zanimalo, bila sam spremna na sve..
Ne razumijem zbog čega to prvo i drugo dijete pate i što gube ako dođe i treće?? možda jedan par tenisica manje, ili čokoladu manje??
Nikad nisam čula da je neko treće dijete umrlo od gladi..
Nas drugo dijete nije koštalo baš ništa (osim malo živaca :D), a treće će vjerojatno još manje..
Slažem se da treba preuzeti odgovornost, nisu ta jadna djećica kriva za našu nepažnju..
EDIT: malo sam se raspisala
Posljednje uređivanje od klaudija : 03.01.2011. at 00:42
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma