Pokazuje rezultate 1 do 50 od 973

Tema: tužna statistika- treće dijete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    no kod rasprava o djeci se uvijek provlači isti argument koji nas podijeli u tabor onih kojima je financijski čimbenik bitan (iako se svodi na luksuz) i na tabor onih koji žive na kruhu i ljubavi.
    Da ne bi samo financije bile razlog za neimanje trećeg djeteta, mislim da su prisutni i "sebični" razlozi. Ja želim i "luksuz". MM npr. želi jedrilicu, a ne treće dijete. I na to ima legitimno pravo. Želim život (nadalje) bez pelena, sa djecom koja idu u školu, želim da mogu tu i tamo izaći i ostaviti djecu na čuvanje baki (ne znam kome bih ostavila troje djece; i dvoje je već problem). Meni je važan i moj komfor. Priznajem.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne bi samo financije bile razlog za neimanje trećeg djeteta, mislim da su prisutni i "sebični" razlozi. Ja želim i "luksuz". MM npr. želi jedrilicu, a ne treće dijete. I na to ima legitimno pravo. Želim život (nadalje) bez pelena, sa djecom koja idu u školu, želim da mogu tu i tamo izaći i ostaviti djecu na čuvanje baki (ne znam kome bih ostavila troje djece; i dvoje je već problem). Meni je važan i moj komfor. Priznajem.
    Meni je to u redu.. i ja želim trenutke za sebe, i jedva čekam da počnem raditi jer sam već 4 godine kod kuće..a obožavam svoju djecu..i planiram 4-ero.. možda neće tako biti, možda hoće.. ali pobaciti neću ako mi se dogodi u "krivom" trenutku..

Prvo nam se dijte dogodilo u krivom trenutku, tek sam bila dobila novi posao, na neodređeno.. Nakon mjesec dana morala sam na komplikacije.. Niti u jednom trenutku nisam pomislila riješiti se dijeteta..

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to u redu.. i ja želim trenutke za sebe, i jedva čekam da počnem raditi jer sam već 4 godine kod kuće..a obožavam svoju djecu..i planiram 4-ero.. možda neće tako biti, možda hoće.. ali pobaciti neću ako mi se dogodi u "krivom" trenutku..

Prvo nam se dijte dogodilo u krivom trenutku, tek sam bila dobila novi posao, na neodređeno.. Nakon mjesec dana morala sam na komplikacije.. Niti u jednom trenutku nisam pomislila riješiti se dijeteta..
    na ODREĐENo, ali dobro, to sad nije ni bitno..

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oprosti što stalno tebe citiram ,ali to tako lijepo napišeš.
    Sve to stoji , jedino ja osobno mislim da nemam pravo sve to staviti kao prioritet ako je treće dijete već na putu (iako neplanirano).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sve to stoji , jedino ja osobno mislim da nemam pravo sve to staviti kao prioritet ako je treće dijete već na putu (iako neplanirano).
    S ovim se svakako slažem i zato bih kao što sam več negdje gore više rekla, poduzela korake da se ne može dogoditi neplanirano još jedno dijete kad više nemamo resursa za ponuditi.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ti misliš da nemaš pravo to staviti kao prioritet u svojoj situaciji.
    Netko drugi bi mislio suprotno - u svojoj situaciji.

Radi se naprosto da svatko ima svoju priču i ravna se po njoj.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 03.01.2011. at 13:50

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Ti misliš da nemaš pravo to staviti kao prioritet u svojoj situaciji.
    Netko drugi bi mislio suprotno - u svojoj situaciji.

Radi se naprosto da svatko ima svoju priču i ravna se po njoj.
    Mislim da sirius vraća temu na pravi put, dakle nitko ne prosuđuje tuđe odluke da ima djece koliko želi prije nego dođe do trudnoće, niti uopće ima smila ulaziti u svaku pojedinačnu priču do detalja. Ja sam otvorila temu jer sam poželjela bolje razumijeti zašto toliki broj žena iznad 30 dolazi u tu situaciju da misle da im je to jedini izlaz, danas, kad nije egzistencijani minimum, pumpa za vodu i metar drva.
    Inače moram spomenuti razliku između kontracepcije i prirodnog planiranja, mislim da se možda tu negdje krije mala klopka. Naime kontracepcija je pomalo laka za upotrebu i može se koristiti jednostrano, dakle možeš živjeti u "skladnom" braku bez usklađenih stavova o roditeljstvu i onda se navrat nanos odlučuje kad je već frka i tu često tko je jači taj kači. Kod prirodnog planiranja treba puno više truda i zajedničkog truda da se dođe do nih 94-98 posto sigrunosti i pri to se puno toga pročisti u odnosu, pa se i nepredvidive situacije ovih par % lakše dočeka. Inače u KC ima zaostatak ovog prepuštanja Božjoj volji bez preuzimanja vlastite odgovornosti, ali to su ostaci starih predrasuda koje su se uvukle krivim putem, ozbiljan stav je da je svaki novi život svetinja i da treb puno molitve iduhovnog rasta da se spremno dočeka i mateirjalno i emotivno i duhovno novog člana, osim toga čak i "najzadrtiji" preporučuju 4 godine razmaka (min.2) za dobrobit majke i ddjeteta, Dakle vjeru ne treba izjdenačavati sa onim viđenim u Monty Pythonu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pikula, u tekstu dr. H koji govori o kontracepciji, spomenuto je i prirodno planiranje, više njegovih opcija, ali kao zasebna tema, pa nije stalo u moj citat...

ali ne čudi me, čak ni ne ljuti više (previše) trpanje u isti koš slučajeva koji nekontroliorano štancaju djecu na skrb socijalnoj službi i onih koji misle da dovoljno ljubavi, živaca i ustrajnosti na neki (nama nepoznat način) stvori dovoljno financija i za to treće (i četvrto) dijete.

No, neka misle, njima za kontru poklanjam pjesmicu da:

Katolkinja prava hoću postati,
    puno djece imati,
    nikad AB napraviti,
    zaštitu ne koristiti,
    u Svevišnjeg se uzdati,
    Monty Pythonu inspiracija biti

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I sigurno ne racunas da od 2 seksa tjedno bez zastite neces ostati trudna.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    I sigurno ne racunas da od 2 seksa tjedno bez zastite neces ostati trudna.
    Ne naravno, ja i uz kontracepciju pratim plodne dane :falši_katolik:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •