Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
Ti misliš da nemaš pravo to staviti kao prioritet u svojoj situaciji.
Netko drugi bi mislio suprotno - u svojoj situaciji.

Radi se naprosto da svatko ima svoju priču i ravna se po njoj.
Mislim da sirius vraća temu na pravi put, dakle nitko ne prosuđuje tuđe odluke da ima djece koliko želi prije nego dođe do trudnoće, niti uopće ima smila ulaziti u svaku pojedinačnu priču do detalja. Ja sam otvorila temu jer sam poželjela bolje razumijeti zašto toliki broj žena iznad 30 dolazi u tu situaciju da misle da im je to jedini izlaz, danas, kad nije egzistencijani minimum, pumpa za vodu i metar drva.
Inače moram spomenuti razliku između kontracepcije i prirodnog planiranja, mislim da se možda tu negdje krije mala klopka. Naime kontracepcija je pomalo laka za upotrebu i može se koristiti jednostrano, dakle možeš živjeti u "skladnom" braku bez usklađenih stavova o roditeljstvu i onda se navrat nanos odlučuje kad je već frka i tu često tko je jači taj kači. Kod prirodnog planiranja treba puno više truda i zajedničkog truda da se dođe do nih 94-98 posto sigrunosti i pri to se puno toga pročisti u odnosu, pa se i nepredvidive situacije ovih par % lakše dočeka. Inače u KC ima zaostatak ovog prepuštanja Božjoj volji bez preuzimanja vlastite odgovornosti, ali to su ostaci starih predrasuda koje su se uvukle krivim putem, ozbiljan stav je da je svaki novi život svetinja i da treb puno molitve iduhovnog rasta da se spremno dočeka i mateirjalno i emotivno i duhovno novog člana, osim toga čak i "najzadrtiji" preporučuju 4 godine razmaka (min.2) za dobrobit majke i ddjeteta, Dakle vjeru ne treba izjdenačavati sa onim viđenim u Monty Pythonu