Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
da nam se dogodi, ne daj Bože, bilo kakva katastrofa u vidu prirodnih nepogoda
pa nas poplave poplave, strese nas potres, kakav uragan, stan nam se pretvori u zgarište zbog neispravnih lampica od bora i sto čudesa...
pa na kredite koje imamo trebamo dići još neki da saniramo štetu
ili malo prizemnije, ako je ovo nevjerojatno - ostanemo bez posla, krediti i dalje dolaze na naplatu, vratimo se u djevojačke sobe s kompletnom obitelji
postojeći stan iznajmimo, unajmimo neki manji, borimo se, uglavnom
sve su to scenariji koji su nekima stvarnost
ali! ovdje bi mnogi propali zbog drugih 6 mjeseci porodnog dopusta
zanimljivo kako bi se u svim situacijama zauzeli za sebe i svoje, pa kako god! borili bi se da ne potonemo.
ali kada je "viška" trudnoća u pitanju (evo, ja ne mislim na 6. nego baš na ovu 3. zbog koje je otvorena tema) - onda ta potreba da se čovjek izbori iščezava.
ne znam zašto je to tako.

Kada pričamo o situaciji da treće (neplanirano) dijete znači gubitak stana, izbacivanje na cestu, povratak u roditeljsku garsonijeru sa dvoje starije djece (dakle 4 odrasla + 3 djece u jednoj sobi), totalnu nelikvidnost, situaciju u kojoj djeci ne možeš kupiti pošten obrok i sl. onda ja osobno ne bih išla na treće. Jer bi tako svjesno ugrozila kvalitetu života starije dvoje djece.
Sigurna sam da će mnogi sada napisati da bi djeca svejedno bila sretna u 30 kvadrata sa 7 ljudi čak i da su gladna, no ja osobno ne vjerujem u to.
No tu se vraćamo na početak - a to je da u ovakvim stvarima treba razmišljeti prije nekorištenja zaštite / korištenja nepouzdane metode. I tu se također vraćamo na činjenicu da djeca ne žive od ljubavi i da "lako ćemo" može eventualno reći osoba s osiguranim stambenim pitanjem, iznadprosječnim primanjima ili dobitnik na lotu.