Pokazuje rezultate 1 do 50 od 973

Tema: tužna statistika- treće dijete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    i, da, zašto je rađanje samo po sebi pozitivno?
    Zašto rađanje već začetog djeteta u ovom društvu nije samo po sebi pozitivno? Zašto rađanje trećeg brata ili sestre koji je već u maminom trbuhu
    nije samo po sebi pozitivno za 30% gore navedenih? To je tema ovdje. A ne rađati ili ne rađati u apsolutu

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto rađanje već začetog djeteta u ovom društvu nije samo po sebi pozitivno? Zašto rađanje trećeg brata ili sestre koji je već u maminom trbuhu
    nije samo po sebi pozitivno za 30% gore navedenih? To je tema ovdje. A ne rađati ili ne rađati u apsolutu
    pa to smo vec na sve moguce nacine pokusali objasniti, ali ocito bezuspjesno.

ja ne znam kakve bi ti odgovore htjela

reci sto zelis cuti i ja cu to napisati. ipak sam ja tajkunica i mogu ispuniti sve zelje

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zanimiljiva mi je tema ali ne mogu pročitati svih 7 stranica. Moje mišljenje je-živi i pusti druge da žive. Ono što je meni normalno drugima je siromaštvo a ono što je meni možda malo skromnije nekima je pravo bogatsvo. prema tome, nema previše smisla analizirati kvadrate, financije i slično kad je broj djece u pitanju jer nismo svi isti. Isto kao što nemamo svi isto volje, snage, živaca a ni želje za imati jedno, dvoje, deset djece. A zašto i bi? ja ih imam troje i baš nam je onako kako treba biti. Da sam zatrudnila s trećim kad mi je drugo iamlo par mjeseci mislim da bi se ubila. Tad nisam bila sposobna niti razmišljati o tako nečem a kamoli da se dogodi. Abortirala bi sigurno. I ušla u ovu statistiku. Zašto? Zato što sam bila iscrpljena, iscrpljena i iscrpljena do krajnjih granica. Nisam više podnosila ni samu sebe, djecu sam jedva hendlala, falilo mi je zraka, života..svega. Kasnije sam razmišljala skroz drugačije i rodila treće. Super za mene. Nebi bilo super za nekoga tko ima svage/volje/novaca/kvadrata za jedno/dvoje.

Nisam nikada abortirala i nadam se da neću, ne znam kako bi živila sa spoznajom da sam mogla imati još jedno dijete, jednog dana kad bi bila opuštena i smirena, mora da bi mi se to tad činilo prestrašno. Ali pravo na izbor mora postojati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne razumijem odakle izvlacis tvrdnju da radanje zacetog djeteta u drustvu nije pozitivno.
    Na drugo pitanje je vec par puta odgovoreno.
    Mozda ne zelis razumjeti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam mislila da smo to sve već "odradili"-ljiljana se izjasnila da je rađanje samo po sebi pozitivno.
    A ja ne mogu pronaći niti jedan argument za to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •