Pokazuje rezultate 1 do 50 od 973

Tema: tužna statistika- treće dijete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pazi da ne sjedneš na vjerovanje, umjesto na lijepu sofu
    Uvijek su mi išli na živce oni posve principjelni ljudi, znaš kad zaoštre samo mrtva glava može pasti. Ispričala sam kako sam se našla u statistici. Danas imam spiralu, u nadi da sam naučila lekciju. Ja lično bih vjela još djece, ali mislim da za to treba puno više vremena i novca od ovoga što ga ja imam. A želje na pretek! Zato razumijem i statistiku, razumijem o one koje su protiv, i one za, a pokušajte i vi sjetiti se trenutka kad ste izgubili sve. Prije rata sam živjela iznad prosjeka, teško i pošteno stečeno od roditelja, ali za vrijeme rata, kada je sve izgorjelo, 4 godine sam se kupala u limenoj kadici, i išli u vanjski wc. I nismo polakali, niti posve tugovali, iako je većina oko nas živjela bolje. Znala sam da će to proći, i sad sam svjesna činjenice da si danas gore a sutra dolje. Zato ne dizati nos previsoko, i gledaj šta se dešava okolini, jer sad sad može i tebe da snađe.(i abortus, i neimaština, i treće, i četvrto, i bolest, i bolesno dijete, i razvod, i poludjeli muž, i stan od 36kvadrata...)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    ....jer sad sad može i tebe da snađe.(i abortus, i neimaština, i treće, i četvrto, i bolest, i bolesno dijete, i razvod, i poludjeli muž, i stan od 36kvadrata...)
    ....i vatra, i nabujala rijeka, i potres, i požar, i sve živo može nas snaći, ali abortus (namjerni pobačaj) nas ne može snaći. Njega biramo i svjesno radimo, iz svojih razloga, koje smatramo opravdanima u određenom trenutku života i na određenom stanju svijesti.
    Nije to elementarna nepogoda, abortus definitivno nije elementarna nepogoda. To je valjda jedna od rijetkih stvari za koju sam sigurna da me nikako ne može "snaći".
    Ne na sadašnjem stanju svijesti.
    Ta svijest nije uvijek bila ista, mogu samo biti zahvalna Bogu/Svemiru/Slučaju/Moći/Sreći/Višem Ja/Višem Mi/Nazovite Ga kako želite, da u kušnju da napravim ab nisam došla sa 20-ak godina (ili ranije) nego u puno kasnijim godinama,
    kad su mi se neke stvari posložile u glavi i kad mi ni vrlo visoka vjerojatnost za bolest budućeg, začetog djeteta nije bila opravdan razlog za ab, a kamoli da bi me pokolebale neke "izvanjske" materijalne nepogode.
    No, to je jedna vrsta fanatizma, vjerskog, sudbinskog, kako god, dozvoljavam sprdnju bilo koje vrste,
    uvjerenje da je netko izabrao da se rodi baš tu kod mene i baš tada... i šta se ja tu imam miješati (kad je već odlučeno).
    To kad zabriješ neku briju lakše ti je bit budala usprkos općem uvjerenju.

Ne podcjenjujući ničije stavove i pravo na drugačije mišljenje,
    koje je rezultat odgoja, životnih okolnosti, vlastita promišljanja...puno faktora,
    isto kao i moji vlastiti,
    imam potrebu samo dodati da neću smatrati svojim roditeljskim neuspjehom u odgoju djece,
    niti njihovom nesrećom ,
    ne budem li ih mogla, primjerice, poslati na sve tečaje koje smatram potrebnim niti na skijanje ili nešto slično.
    No, ne uspijem li ih odgojiti da su neke materijalne stvari nužne za život kao sredstvo, a ne kao cilj,
    ali u konačnici apsolutno životno sporedne, smatrat ću to svojim neuspjehom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    ....neću smatrati svojim roditeljskim neuspjehom u odgoju djece,
    niti njihovom nesrećom ,
    ne budem li ih mogla, primjerice, poslati na sve tečaje koje smatram potrebnim niti na skijanje ili nešto slično.
    ne bih rekla kako to itko smatra neuspjehom.
    ali da je frustracija - jest.

kada ti djeca nešto više od dva mjeseca sjede kod kuće, ljeto u Zagrebu užareno, nigdje psa...
    ne možeš ni u Maksimir jer upeče već oko 10 (ok, možda se može krenuti i oko 6 ujutro, ali nema smisla)...
    svi oko tebe se razbježali po morima (treba biti pametan pa naći partnericu/partnera s mora) ili barem bakama na selo...

a ti čamiš i udaraš se po prstima da im ne upališ crtić.
    dosta im i bazenčića u vrtu (ako imaš sreću da nisi u stanu)...

lijepo su neki već nekoliko puta ponovili: meni su moje cipele taman, sama sam ih kupila.
    nemoj mi poklanjati svoje, možda će me negdje nažuljati.
    ili mi biti prevelike, pa ću tresnuti na nos.

nema ovo veze sa temom, ali mi smeta to stalno insinuiranje da je odlazak na ljetovanje/zimovanje (ne na Kanare ili u Aspen, tu... samo do Skradina ili Rogle), ili plaćanje tečaja stranoga jezika - neka velika "materijalnost".

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ....ne bih rekla kako to itko smatra neuspjehom.
    ali da je frustracija - jest.

nema ovo veze sa temom, ali mi smeta to stalno insikolimnuiranje da je odlazak na ljetovanje/zimovanje (ne na Kanare ili u Aspen, tu... samo do Skradina ili Rogle), ili plaćanje tečaja stranoga jezika - neka velika "materijalnost".
    istina, u današnje vrijeme to i nije neka velika "materijalnost", čak je postalo i sušta potreba (mislim na strane jezike), meni kćer već pomalo zaostaje u školi zbog tog dodatnog tečaja, ne da ima slabiji uspjeh nego joj je teže ići ukorak s onima koji idu i dodatno na tečaj, izvan škole..ali ja se nadam da ćemo za koju godinu to moći i mi, snalažljivi smo...
    i na more idemo, imam prijatelje posvuda,
    imam i sreće....

Tema je nekako bila treće dijete i uvjetovanje njegovog rođenja (ne začeća nego rođenja) nekakvim uvjetima.
    Problem je što ja na tom polju ne postavljam uvjete, ostalo mi se čini da sam već sve rekla (i previše)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tema je nekako bila treće dijete i uvjetovanje njegovog rođenja (ne začeća nego rođenja) nekakvim uvjetima.
    Ja nekako mislim da su mi isti uvjeti pod kojima bih odlučila začeti treće, kao i zadržati ga u slučaju neplanirane trudnoće.
    Kao što bi mi bili isti razlozi za ne začeti ga, odnosno ne roditi

Iako, sa trenutnog stajališta, to materijalno bi mi bilo i manje važno; ja jednostavno nisam sposobna za nošenje/rađanje/odgoj trećega djeteta.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

lijepo su neki već nekoliko puta ponovili: meni su moje cipele taman, sama sam ih kupila.
    nemoj mi poklanjati svoje, možda će me negdje nažuljati.
    ili mi biti prevelike, pa ću tresnuti na nos.
    ovo mi je jako lijepo sroceno. precizno i jasno.

vrlo dobar point u ovoj raspravi koja se povrsinski vrti oko markiranih tenisica i tecajeva jezika.
    (koja su inace prateca tema mnogih topika na roditeljstvu i filozofskom. jos samo fali petra koja se, zamislite usudila reci da joj je vazno da joj djeca putuju, pa je sirota pobjegla s foruma nakon salve napada "ispravnih" roditeljica. no, da ne skrecem s teme) naravno, ideja da zena ne zeli dijete iz razloga koji nisu patike i majice tu i tamo proviri, ali skrivecki, jer kakava je to zena. ma nije uopce zena, nego produkt nekih kapitalisticko-liberalnih-potrosacko drustvo uvjetovani cudnovati kljunas kojeg treba sto prije iskorijeniti.

isto tako dobar point svim onima, koji su naravno deklarativno za to, da si svatko svoj zivot bira, ali ne mogu odoljeti napasti da to ipak postave u hijerarhije bolje, gore i najgore, a ne usude se poput malobrojnih to zaista i reci. i non stop dijeliti savjete sto bi i kako bi one.

pa da maknemo tu raspravu sa ljetovanja i patika (i oprostite mi na gornjem sarkazmu), par pitanja:
    nena-jabuka, lijep mi je tvoj post, osoban i jasan.
    u smislu pojasnjenja stvari mozes li mi u 2, zaista samo dvije recenice reci zasto za tebe osobno pobacaj nije opcija. dvije jasne recenice, bez materijalnog, bez opisa tvog zivota i slicno.
    to ce mozda pomoci pojasniti stvari.

ostala pitanja slijede.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    u smislu pojasnjenja stvari mozes li mi u 2, zaista samo dvije recenice reci zasto za tebe osobno pobacaj nije opcija. dvije jasne recenice, bez materijalnog, bez opisa tvog zivota i slicno.
    to ce mozda pomoci pojasniti stvari.

ostala pitanja slijede.
    valjda si shvatila da ja ne znam napisati dvije rečenice, i za to treba biti sposoban.
    Ne, šalim se, malo kasnije ću, sad serviram ručak, ali mislila sam da si shvatila da su razlozi vjerski, ono život od početka...
    To se odnosi na mene osobno, već sam više puta ponovila da se nikad ne bih zalagala za zabrane drugima.
    I da sam druge strane apsolutno za MPO, dakle, ograničena sam na sebe, ne uskraćujem nešto drugome.
    Ne znam drugačije nešto objasniti osim da unesem svoja razmišljanja i svoju situaciju, žao mi je.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislila sam da si shvatila da su razlozi vjerski, ono život od početka...
    To se odnosi na mene osobno, već sam više puta ponovila da se nikad ne bih zalagala za zabrane drugima.
    Da li bi se ti lako prihvaćala društvo u kojem je čedomorstvo zakonom dozvoljeno?
    Pazi pitanje uopće nije hipotetsko. U USA je tek predsjednik Bush ukinuo zakon po kojem je pobačaj dozvoljen do samog termina poroda a kad pobačaj u kasnijoj fazi (solnom otopinom usmrćuju dijete u utrobi a onda izazivaju umjetne trudove) ne uspije - tj. dijete se rodi, i to najčešće s tjelesnim oštećenjima nastalim ovim postupkom - onda se dijete jednostavno uguši. Obama i Clintonica se zalažu da se ovo "pravo" ženama vrati.

Ne čudim se više ničemu u društvu u kojoj tajkunski sin ubije djevojku na pješačkom prijelazu a roditelji i rodbina apeliraju putem mailova da se izvrši pravda.

i treće nisam sigurna da čovjek čovjeku može zabraniti Zlo. Ali Zlo se može raskrinkati.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Da li bi se ti lako prihvaćala društvo u kojem je čedomorstvo zakonom dozvoljeno?
    Pazi pitanje uopće nije hipotetsko. U USA je tek predsjednik Bush ukinuo zakon po kojem je pobačaj dozvoljen do samog termina poroda a kad pobačaj u kasnijoj fazi (solnom otopinom usmrćuju dijete u utrobi a onda izazivaju umjetne trudove) ne uspije - tj. dijete se rodi, i to najčešće s tjelesnim oštećenjima nastalim ovim postupkom - onda se dijete jednostavno uguši. Obama i Clintonica se zalažu da se ovo "pravo" ženama vrati.

.
    vidim da si gledala izvjesne nabrijavajuće filmiće.

ti neke stvari nećeš nikad prihvatit. Na primjer činjenicu da nema dokaza da je trenutak začeća trenutak kad čovjek postaje čovjekom.
    I da žena koja je rođena i ima 20-30-40-50 godina jest čovjek sa životom i stavovima.
    embrio to je, a možda i nije.
    To možeš VJEROVATI-znati ne možeš.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    jos samo fali petra koja se, zamislite usudila reci da joj je vazno da joj djeca putuju, pa je sirota pobjegla s foruma nakon salve napada "ispravnih" roditeljica.
    da, božesačuvaj, jadna petra
    koja ne može shvatiti kako netko ide kupiti auto na kredit, kad bi svi mogli dobiti službeni kao njezin muž
    i zašto trgovkinja iz getroa ne smisli neki super sustav skladištenja robe i ne zaradi brdo love pa da može djecu voditi da vide egipatske piramide
    ona ne razumije kako trgovkinja iz getroa za to nema vremena jer mora zaraditi svoj minimalac od kojega 20% daje u državni proračun iz kojega se financiraju hrvatski diplomati u briselu, aka petra

znam da sam offtipik, ali pogodile su me ove "ispravne roditeljice".
    na temu nemam ništa za reći, osim osobnih stavova, a u ovoj raspravi osobni stavovi nisu produktivni.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    da, božesačuvaj, jadna petra
    koja ne može shvatiti kako netko ide kupiti auto na kredit, kad bi svi mogli dobiti službeni kao njezin muž
    i zašto trgovkinja iz getroa ne smisli neki super sustav skladištenja robe i ne zaradi brdo love pa da može djecu voditi da vide egipatske piramide
    ona ne razumije kako trgovkinja iz getroa za to nema vremena jer mora zaraditi svoj minimalac od kojega 20% daje u državni proračun iz kojega se financiraju hrvatski diplomati u briselu, aka petra

znam da sam offtipik, ali pogodile su me ove "ispravne roditeljice".
    na temu nemam ništa za reći, osim osobnih stavova, a u ovoj raspravi osobni stavovi nisu produktivni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •