Pokazuje rezultate 1 do 50 od 973

Tema: tužna statistika- treće dijete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    NJ baš lijepo razmišljanje.
    Hvala, i ja sam posve razumjela što si ti htjela reći u svojim postovima, i tvoj pozitivan stav, unatoč tvom potpisu, treba tu snage i duha,...i adiomare itd. , no obično ne stignem "chatati" i na sve odgovarati jer povremeno dođem pa u cugu pročitam sve, eee, a onda ga odvalim post...
    Meni je ovdje vidljivo da je većina napisanog zbilja stvar svjetonazora i jedni drugima to ne možemo promijeniti. Možemo samo inspirirati jedni druge, i to isključivo one koji imaju barem približno ista uvjerenja.
    Materijalne stvari nisu nebitne, ni bogatstvo samo po sebi nije negativno, ako nije silna gramzivost u pitanju, i ako ga ne prati ispraznost duha i potpuni nedostatak morala.

Srećom, mi takvih na vlasti nismo imali (ljiljo?),
    eno onog Sanadera, baš skroman neki čovjek, asketa brate,
    Franjo Asiški maltene.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Srećom, mi takvih na vlasti nismo imali (ljiljo?),
    Čovječe, pa zar ni ti nisi shvatila moj sarkazam glede vlasti?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Čovječe, pa zar ni ti nisi shvatila moj sarkazam glede vlasti?
    a nisam, pardon, fakat sam mislila da su tebi ovi genijalci prave uzor-poštenjačine.
    odgovor anemoni- mm i ja smo imali plan 4 djece, dijagnoza bolesti me je bila zaustavila na 2., pa je onda, unatoč tomu, uletilo 3., s katastrofalnim prognozama i za mene i za njega, no ispalo je sve dobro u konačnici.
    Sad su me opet (možda) zaustavile također bolest plus godine, ali ako moja "fantastična" sposobnost planiranja (tu se stvarno sprdam sa samom sobom) omane,
    "pokorila" bih se tomu,
    unatoč mom planiranju, a ljudi uvijek nešto i svašta planiraju i daju sebi jako puno moći, puno više nego što ju stvarno imaju.
    Ako Netko/Nešto bude htio da to i ne bude baš tako kako mi pametnjakovići planiramo i da postoje neki viši razlozi za tu trudnoću, tada bih to izgurala, kako god bilo.
    opet ću ponoviti, to je cubana puno prije mene primjetila,
    nema nam pomoći ovdje u raspravi, tu su razlike svjetonazora, možemo razglabati do prekosutra,
    a opet će neki reći- gle, Bože, zaostalih li fanatika i budala koji misle da će im društvo podizati djecu i trpit ćemo svi zbog njihove lakomislenosti, a drugi će reći- ajme,Bože, svijeta u kojem se sve mjeri mjerilima visine plaća, kvadrata, auta, količine slobodnog vremena u kojem djeca neće smetati itd.
    Ma, mislim, i meni "smetaju" sto puta, pa pun mi je kufer i pranja i peglanja i neodlaska na koncert ili šta već,
    ali šta mogu,
    imam čelične živce i volju i vidim neki smisao svemu tomu...
    Inače sam prilično "kolebljiva" persona, dam se nagovoriti ako mi se dobro argumentira, i na ovom forumu sam masu puta promijenila mišljenje, uvažavam različite stavove, političke, kakve hoćeš (ako baš nisu agresivni ubitačno),

ab je valjda jedna od rijetkih stvari gdje čvrsto stojim na svojim pozicijama i ne želim se pomaknuti s njih.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    ab je valjda jedna od rijetkih stvari gdje čvrsto stojim na svojim pozicijama i ne želim se pomaknuti s njih.
    I ja isto, ali za sebe. Nemam apsolutno nikakvo pravo nikome nametati zabranu abortusa, osim sebi.
    I to je meni bit cijele diskusije.

Nije na meni da odlučim čiji su razlozi ok, a čiji ne, svatko neka odlučuje za sebe.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    I ja isto, ali za sebe. Nemam apsolutno nikakvo pravo nikome nametati zabranu abortusa, osim sebi.

Nije na meni da odlučim čiji su razlozi ok, a čiji ne, svatko neka odlučuje za sebe.
    Slažem se.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku

isto.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam mislila napisati, i vjerujem da to jesam napisala, da smo u društvu gdje se na ženu financijski i poslovno računa. Ako par mora plaćati kredit za stan, ako financijska računica ovisi o dva prihoda, i ako žena svake dvije godine tijekom x godina, npr. ide na porodiljni (ili svakih 5 svejedno), to je pritisak na obitelj, i ako se ne računa na tu sitaciju, ili ako se nema dovoljno - to je problem.

Hobiji, karijere, šoping, tečajevi to je šlag na torti našeg sustava.

Društvena klima je narihtana na 1-2 djece. Pa ta jadna treća djeca nadrapaju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam mislila napisati, i vjerujem da to jesam napisala, da smo u društvu gdje se na ženu financijski i poslovno računa. Ako par mora plaćati kredit za stan, ako financijska računica ovisi o dva prihoda, i ako žena svake dvije godine tijekom x godina, npr. ide na porodiljni (ili svakih 5 svejedno), to je pritisak na obitelj, i ako se ne računa na tu sitaciju, ili ako se nema dovoljno - to je problem.

Ja se s ovim uopće ne bi složila, barem ne prema vlastitoj okolini.
    Večina poznanika ima troje djece, ili taman planiraju treče, jedni imaju četvoro, planiraju peto.
    Moj brat ima troje djece i MM - ov brat također.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku

zašto je društvena klima narihtana na dvoje djece?
    u svojoj okolini imam dosta parova koji imaju troje djece i ne vidim da ih netko gađa blatom.
    nikako da mi netko objasni ovu tezu, stalno se njom nabacujete, iako meni nije jasno zašto.

što fali hobijima, šopinzima i tečajevima?
    može li nas se baš prozvati sebičnjakušama ako želimo dio kolača za sebe?
    meni posao nije samo neko mjesto gdje sam od 8 do 4 i osigurava mi plaću, ne, ja ŽELIM raditi, želim izaći iz kuće, želim se susretati s drugim ljudima, želim prošetati bez da me non-stop netko vuče za majicu.
    ako je to grijeh, e pa hebi ga, neka je.
    ne mogu biti dobra majka, ako neki drugi dio mene nije ispunjen i zadovoljan.

što se tiče anemoninog pitanja.
    nama je dvoje dosta. možda negdje duboko u meni postoji želja za još jednim djetetom, ali prvenstveno zdravstveno bi bio veliki rizik, bogme i financije igraju veliku ulogu, a isto tako i sve ovo što sam navela gore.
    kontracepciju koristim i nadam se najboljem.
    ako bi se unatoč kontracepciji desila trudnoća svakako bih je zadržala.
    osobno ne bih napravila AB, ali sam svakako za da postoji opcija i ne želim misliti i suditi o drugima, svatko ima svoje razloge i svatko će napraviti ono što je za njega u tom trenutku najbolje.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 06.01.2011. at 13:53

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    što fali hobijima, šopinzima i tečajevima?
    zaboravila si karijeru. (skrecem na tren s pikuline teme)
    nista im ne fali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •