Pokazuje rezultate 1 do 50 od 973

Tema: tužna statistika- treće dijete

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Po meni, moral i ljudskost i humanost jesu različiti (svako društvo ih definiraju različito i definicije se mijenjaju i uvijek će se mijenjati - usporediti: Kina, zemlje u kojima se kamenuje zbog preljuba, zemlje zapadne Evrope itd.). I doveli su nas tu gdje jesmo, a gdje ćemo završiti, tko zna.

A propos Pere i fetusa, tu se vraćamo na staru dilemu tko je čovjek i kad je čovjekom postao (nema odgovora, tj. dvije strane ga različito definiriaju, tj. očito je, ako iz ničeg, onda iz ove rasprave, da postoje dvije strane, ne univerzalna - jedna).

Pri čemu ne bih da dvije strane jedna drugu krenu optuživati za nemoral itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.01.2011. at 13:37

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni, moral i ljudskost i humanost jesu različiti (svako društvo ih definiraju različito i definicije se mijenjaju i uvijek će se mijenjati - usporediti: Kina, zemlje u kojima se kamenuje zbog preljuba, zemlje zapadne Evrope itd.). I doveli su nas tu gdje jesmo, a gdje ćemo završiti, tko zna.

.
    po meni nisu različiti
    samo ih različito tumače.

dakle mogli bismo reći da je kamenovanje zbog preljuba u teškom raskoraku s humanošću.nekakvom,općom,bezvremenskom,iznad granica religija i država.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    dakle mogli bismo reći da je kamenovanje zbog preljuba u teškom raskoraku s humanošću.nekakvom,općom,bezvremenskom,iznad granica religija i država.
    Kome? Nama ili njima gdje je to normalno i religijski i svjetovno?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    x. Njima sigurno nije, jer da je - ne bi to radili. Radi se (samo) o tome da onaj tko ima više sredstava (moćniji je, materijalno), njegov svjetonazor prevlada (svijetom). Normalno da ja, odrasla ovdje, mislim da je to monstruozno. Tko zna kako bi razmišljala rođena tamo, možda bi mislila - tako joj i treba, to ne mogu znati, i zgražavala se nad time što je "učinila" svojoj obitelji.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    ni nama ni njima.općenito.

mislim na neka temeljna ljudska prava.na život prije svega.(bez ono -adekvatan-kao dodatak)

kao primjer pravila koja su opća i trebala bi vrijediti za cijelo čovječanstvo možemo navesti Deklaraciju o pravima djeteta koja je iznad pojedinih zakona.

na takve postulate ljudskosti mislim.ne na interpretacije.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ni nama ni njima.općenito.
    prakticno gledajuci, ne postoji to opcenito.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa baš je Konvencija o pravima djeteta jako općenita...međunarodna je.iznad hrvatskih i američkih i pakistanskih zakona.

isitina,s praktičnog gledišta nema takvog dokumenta koji bi pokrio Čovjeka općenito.to je prepušteno pojedinačnim zakonima.
    to ne znači da ne postoje vrijednosti općenito.

kao što su i dječja prava postojala i bila kršena i prije no što je formulirana Konvencija.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim na neka temeljna ljudska prava.na život prije svega.(bez ono -adekvatan-kao dodatak)
    i sto cemo s tim zivot prije svega u slucaju ratnih sukoba?
    ako nema relativizacije i okvira koji su siri od univerzalne vrijednosti zivota kao takvog.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    i sto cemo s tim zivot prije svega u slucaju ratnih sukoba?
    ništa.što ćemo?relativiziramo,naravno,krivimo onoga tko sukob počinje,no na kraju ipak ostaje konstatacija da su ratni sukobi vječita sramota čovječanstva.u njima ustvari nema pravog pobjednika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •