Stranica 13 od 20 PrviPrvi ... 31112131415 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 973

Tema: tužna statistika- treće dijete

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam podrazumjevala da ima dovljno majki koje podrazumjevaju da je dobro da seroditreće dijete koje je već tu da o tome možemo pričati kao o normalnoj temi.
    Kao šo i podrazumijevaš da je to dijete "već tu".

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što se nezadrživo razvija u čovjeka, i to u ne baš poznatom trenutku, meni jest čovjek, kao što je klica češnjaka češnjak, biljka češnjak.

Ja ne pušim priču o zakonskom početku života. Ajde ti ženi koja je vidjela prvi plus na testu dva dana nakon izostanka menstruacija reci - ma to još nije dijete, nije ništa, nakupina stanica, možeš pobacit - nikom ništa. Lupit će te u zube,da je ne znam kakva pročojserica i to s pravom. To jest njezino dijete. Ostalo je sofizam.
    egzektli

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ifigenija, to JEST njezino dijete, ako je prihvaćeno, željeno i voljeno. Zašto bi me lupila, kad je moguće da spada u 30% onih koji će odlučiti-za ab?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    po toj logici bismo se trebali množiti kao zečevi:/

opet,nije isto koristiti zaštitu koja sprečava začeće,ili onu koja uništava zametak.(ovo je moj osobni stav,da se razumijemo)
    e pa vidiš. da li je univerzalno nemoralno ubijati zametke spiralom i svi koji to čine relativiziraju vrijednosti i gone društvo u propast? ubijaju mozarte?
    ja osobno ne vidim ništa, ali ama baš ništa nemoralno u tome.
    da li kad se pomaknemo par tjedana onda to postaje nemoralno?
    ili, kad postaje nemoralno?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde ti ženi koja je vidjela prvi plus na testu dva dana nakon izostanka menstruacija reci - ma to još nije dijete.
    Pa svi smo mi te žene, i vidiš da je duboka podjela. I to nije samo "zakonski", nego je u skladu sa svjetonazorom brojnih ljudi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.01.2011. at 15:11

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

opet,nije isto koristiti zaštitu koja sprečava začeće,ili onu koja uništava zametak.(ovo je moj osobni stav,da se razumijemo)

edit:ja kasnim par postova
    ronin, na tragu si moje bake koju sam spomenula prije par strana dakle ona nije vjerovala u nikakvo planiranje trudnoća niti suzdržavanja, jer je duboko vjerovala da je glavni posao žene u braku - reprodukcija, rađanje. ulazila je u sve te trudnoće usprkos svojim i bebinim zdravstvenim problemima - pa šta Bog da.

da li je to neodgovorno ? ili pak plemenito jer je time iznijela sedam života na ovaj svijet ?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    eto došli smo i do spirala.

nego, ni prekinuti snošaj, koliko ja znam, Crkva ne odobrava. A naveliko se preporučuje.
    Zašto je "množiti se kao zečevi" nešto loše, po defaultu, tj. zašto je xy broj djece odobren, a xyz ne?
    Zato što ljudi nisu zečevi i ne žive samo o samoniklom bilju. Nego i od odgoju i ljubavi. Ako neka obitelj buja od ljubavi, rada, vrlina, predanosti, požrtvovnosti, ako otac i majka pucaju od zdravlja zašto ne nek ih je 12, ali to nitko osim njih ne može procijeniti, svatko mora živjeti svoj poziv i sakrament braka na način koji je njegov osoban, a da pri tome ne krši osnovne zakone i ne čini drugome štetu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku

da li je to neodgovorno ? ili pak plemenito jer je time iznijela sedam života na ovaj svijet ?
    Svako od nas će dat drugačiji odgovor, jer nema univerzalnoga. Tada je sigurno bilo, tj. u okruženju te bake - sigurno jest. Sada - odgovor bi varirao ovisno od kruga ljudi, svjetonazora, fin. backgrounda i sto drugih stvari.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.01.2011. at 15:13

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zato što ljudi nisu zečevi i ne žive samo o samoniklom bilju. Nego i od odgoju i ljubavi. Ako neka obitelj buja od ljubavi, rada, vrlina, predanosti, požrtvovnosti, ako otac i majka pucaju od zdravlja zašto ne nek ih je 12, ali to nitko osim njih ne može procijeniti, svatko mora živjeti svoj poziv i sakrament braka na način koji je njegov osoban, a da pri tome ne krši osnovne zakone i ne čini drugome štetu.
    nekom je "samoniklo bilje" i to što djeci ne mogu priuštiti tečaj francuskog (karikiram), samo što vi nikako nećete prihvatiti da nije vaše malo više od "samoniklog bilja" norma dovoljnog.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zašto je "množiti se kao zečevi" nešto loše, po defaultu, tj. zašto je xy broj djece odobren, a xyz ne?
    mene pitaš?
    ja osobno mislim potpuno jednako i o onima koji imaju jedno i o onima koji imaju desetoro djece.
    različiti smo,različita su naša poimanja što i koliko mislimo da pojedinom djetetu moramo pružiti.

no svakako ne bih mogla posvetiti dovoljno onog MINIMUMA pažnje za koji mislim da moja djece od mene zaslužuju imati,kao i MINIMUMA materijalnih potreba da ne budu zakinuti u usporedbi s nekakvim prosjekom,kad bih imala osmero djece.na to sam mislila kad sam napisala tu prispodobu.to je opet moje osobno mišljenje,jer moj minimum možda je nekome maksimum i obrnuto

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jos jednom pikula, ako me citiras, citiraj me ispravno. Ja ne relativiziram rat I obranu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kino je već završilo?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    ronin, na tragu si moje bake koju sam spomenula prije par strana dakle ona nije vjerovala u nikakvo planiranje trudnoća niti suzdržavanja, jer je duboko vjerovala da je glavni posao žene u braku - reprodukcija, rađanje. ulazila je u sve te trudnoće usprkos svojim i bebinim zdravstvenim problemima - pa šta Bog da.
    ne znam iz kojeg si samo mojeg posta uspjela iskopati da sam na tragu tvoje bake.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo da te i potpišem

da ima dovljno majki koje podrazumjevaju da je dobro da se rodi treće dijete koje je već tu
    pikula, jel kužiš da je u ovome stvar. tebi je tu, meni nije tu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kako se ono veli? usta moja hvalite me, kad me nitko neće
    mašimo svojom grešnošću i velikom željom da budemo jači i ponizniji i bolji, samo da nas netko drugi potapša i kaže kako smo veliki i ponizni

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ina, svjesna sam toga. ono što hoću point-irati da svi mi, bili pro-life ili pro-choice, ulazimo u majčinstvo s kalkulacijom i planom - koliko god to ružno zvučalo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

al u stvari sad malo razmišljam o temi i o zdenkinom postu i u stvari, stav koji mi je recimo čudan i koji fakat relativizira jest stav sveprisutan u pro-choice ekipi.
    a taj je, ja jesam za ab, ali ga ja nikad ne bih napravila. i tu dolazi do izražaja ono što je ronin pisala. ja nikad ne bih ubila čovjeka, ali mi ne smeta ako ga pero ubije. a ja također u takvom svijetu ne bih voljela živjeti.
    niti je takav svijet danas, radi činjenice da je dozvoljen abortus i spirala i mpo.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    zdenka, vrati se malo na senin post. pusti blitvu i bakterije u wc-u. zašto nisi užasnuta ratovima gdje je sve dozvoljeno. kako se kaže, u ratu i ljubavi. gdje je ljudski život posve bezvrijedan. nula. a sve radi strašnih motiva u pozadini - nafta, moć, itd itd
    nego te posebno užasava stav prema nakupini ljudskih stanica.
    to mi nikad neće biti jasno.
    Cvijeta, jesam, užasnuta sam svim tim situacijama koje spominješ - nepoštovanje ljudskog života me užasava u svakom svom obliku.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Kino je već završilo?
    odlucila djeca da preferiraju nestrukturirano igranje kod nas kod kuce.
    "narucile" sto hoce poslije jesti i bacile me, ajoj meni, u iskusenje, kojem kao sto vidite nisam odoljela, da se ponovo pridruzim ovoj hmmm neverending story.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

edit:ja kasnim par postova
    ne znam iz kojeg si samo mojeg posta uspjela iskopati da sam na tragu tvoje bake.
    ovaj gornji post ? jer iako se ne slažeš s time, ustvari si obuhvatila njen način razmišljanja. da, po njoj i didi bi se trebali "množiti kao zečevi" bez obzira na minimume i maksimume koje možemo pružati toj djeci.

zar je to loše ?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    zdenka, inspirativan post. razmisljam.....
    ovako kao prva reakcija, bez dubljeg razmisljanja, rekla bih da se slazem da postoje odredene univerzalne vrijednosti. medutim nisam sigurna da iz njih nuzno proizilazi univerzalan moral. odnosno nedostaje mi karika izmedu ta dva pojma. mozda se radi tome da su univerzalne vrijednosti ozracje, nesto poput neke idealne slike koju nikad necemo naslikati, a cini nam se da postoji, te da njoj stremimo. a moral je kao neki regulativ, ili manuel, da bi smo uopce mogli egzistirati kao drustvo.

Taj upitnik o vrijednosti života ne stavlja se na „ja“ nego samo na „ti“.
    nisam sasvim sigurna. mislim da je prijasnje drustvo zbog pragamatickih razloga opstanka bilo vise organizirano kao grupa, sa jasnim regulama sto je dobro i sto je zlo. mada bismo mi danas puno tih regula stavili u pitanje. kod cega je dobro ili zlo bilo puno manje propitivano od individue, koja se je naprosto pokoravala opcem, jer drugacije drustvo ne bi opstalo.
    mislim da puno vise ljudi danas nego prije, upitnik o vrijednosti zivota stavlja i na ja. svojevoljno.
    ovo su samo prva razmisljanja, nije ni strukturirano, niti do kraja promisljeno.
    Seni, i ja razmišljam o tvojim argumentima. Ne bih niti napisala ovaj post da nije bilo tvog za kojeg mislim da je otvorio jedan novi smjer diskusije kojeg smatram važnim.

Proizlazi li iz univerzalnih vrijednosti univerzalni moral? Mislim da nužno da - ne u smislu da ćemo svi biti sveci, idealni ljudi koji će ga se nepogrešivo držati nego u smislu da znamo razliku, da znamo što je dobro, a što je zlo. Pa to je ono što većina nas ipak pokušava naučiti svoju djecu, bez obzira na svjetonazorske razlike. Inače, što smo?

Ovo drugo što kažeš, istina je - sigurno je da je nekadašnja struktura društva olakšavala poziciju pojedincu, a da je on sada na brisanom prostoru i da je teže pohvatati konce.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ifigenija, to JEST njezino dijete, ako je prihvaćeno, željeno i voljeno. Zašto bi me lupila, kad je moguće da spada u 30% onih koji će odlučiti-za ab?
    U osnovi svega dakle jesam ja - ako želim - dijete je. Ako ne želim - nije.
    Kao da naše vjerovanje o stvarima ima mogućnost utjecati na njih na tako jednoznačan način.

Ako se već razmatra ab, onda je u redu biti svjestan moralne težine stvari. Ćiribiribaba - ne želim dijete, dakle ab je nešto banalno. Nije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Apsolutno se slažem, Ab je teška stvar i u mom idelanom svijetu ne bi ga bilo. Da, reproduktivno pravo je u rukama žene. Naravnoda postoji sto situacija di nam reprodukcija izmiče, od neplodnosti pa nadalje, i "upravljanje brojem željene djece" ostaje samo... ono, želja tj. san.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ako se već razmatra ab, onda je u redu biti svjestan moralne težine stvari. Ćiribiribaba - ne želim dijete, dakle ab je nešto banalno. Nije.
    zar ti zaista misliš da žena koja se odluči na pobačaj ide kao da nosi smeće u kontejner?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije to baš tako.
    Ali ukratko - kadgod se krše pravila ljubavi i ljudskosti imamo ono što se zove grijeh. To što smo slijepi i gluhi, i društva pokušavaju urediti sebe i isto tako počinjaju kolektivni grijeh ne znači da ne postoji pravi, ljudski, sretan život. To bi bio život ljubavi, iz ljubavi, sebedarja, ali to nitko ne može instalirati u zakon.
    sto su pravila ljubavi i ljudskosti? sto je pravi, ljudski sretan zivot?
    sto je nepravi zivot?

U vremenu dok sam vjerovala da je ab ajde okej u određenim okolnostima nisamjoš bila srela žena i žena koje nose taj teret na duši, nisam znala za grupe pomoći gdje se žene bezuspješno liječe godinama od nemira, tjeskoba, kojekakvih smetnji, nisam imala žene koje su mi na ramenu plakale zbog svojih abortusa. I dovoljno sam puta to vidjela da vidim što ostavi na majci taj ab. Koji je to odnos prema drugoj djeci, koje su to rane. Nije to za igrati se.
    ???? koji je to odnos prema drugoj djeci? interesantno je to tvoje okruzenje. zena i zena koje su ti plakale na ramenu.

Ako ne vjeruješ u zakon prirode to i dalje ne znači da te neće zakačiti konzvekvenca...
    sto je zakon prirode? koje prirode, koji zakon?

Preozbiljno smo sebe shvatile, svoj red, mir, vrijeme... Otvoreno srce prema putniku, susjedu, ženi, djetetu je ono što nas čini sretnima, opuštenima i mirnima jer onda i mi mislimo da će i drugi tako nama.
    tko smo to mi i sto smo to preozbiljno shvatile? shvatile ili shvatili?

Ali opet mi je jasno, i to sam napisala, koliko društvo razorno djeluje u ovom smislu, i na drugim razinama ljudskog života. Što još jednom dokazuje da nismo otok, nego da smo bića društva, zajednice, povezanosti; što činimo jednome, činimo i sebi, i svima drugima. I što društvo radi iz nas, kako nas potkupljuje i ucjenjuje i indoktrinira, to je isto potresno; a mi ko kokoši ponavljamo - ja mislim, ja mislim.
    drustvo koje razorno djeluje...u kom smislu?
    to sto drustvo razorno djeluje u nekom nejasnom smislu dokazuje da nismo otok???
    i onda nas potkupljuje i indoktrinira, te postajemo kokosi.
    oprosti, ne razumijem.

PItam se je li Foucault, kolikogod meni osobno stran, ipak imao donekle pravo. Za one koji nisu humanstičkih struka - on je vjerovao da ništa mi ne mislimo - da nas misli epistema, trenutačni sustav mišljenja u kojem živimo. Po njemu - mi smo puke fotokopije, pamfleti mode svoga vremena.
    da je jos ziv sigurno bi se radovao, sto mislis da je ipak donekle u pravu, mada ti je osobno stran.

Nas, eto, misli naše društvo da ne valja imati djece jer će nam djeca uzet nešto važno.
    da, da to nase drustvo sigurno misli, pa ifigenija nije imala niti jedan dan porodiljnog, niti placeno zdravstveno osiguranje, niti besplatno skolovanje, a djeca ce joj samo da jos malo narastu recimo raditi u kamenolomu kao npr. u indiji, a mogla bi i zavrsiti u djecjoj vojsci ili na ulici, kao u mnogim zemljama svijeta.

Posljedica toga je da ćemo gladovati u mirovini, izumrijet će nam narod, djeca koju imamo će bit u nekom ko rezervatu, ko neki aboridžini, tugovat će za svojim jezikom i kulturom, ono mladih bit će ko neko roblje većih naroda, ako nam se nasele inovjerci naše nasljeđe kulture može nestati pod tamnim velovima kao što je to već sada na Zapadu,,,
    da li je ovo deseterac? moze neko utjesiti ifigeniju?

Ja hoću da moje dijete priča svoj jezik, jede svoja jela, priča svoje priče i pjeva djeci Zeko i potočić. Da kroz njegov život teče ta ljubav djetinjstva, obitelji, naroda.
    upravo procitah u novinama da nam groznomorno drustvo zabranjuje hrvatski jezik, a prica se da vise nece biti ni sarme. a zeko i potocic ce se skriveno downloadati s interneta.

Obrni okreni, svo to planiranje djece je u redu, bilo bi i bolje da možemo imati svi skupa koje dijete više, i zbog sebe, i zbog njih samih (koliko je kapitala imati pet ili šest braće i sestara jednom u životu; koliko pomoći, snage...), ali ako se zalomi - ma nek se jadno malo rodi. Izdržat će se nekako.
    tu necu nista reci. autocenzura.

Ja osobno mislim da to rastezanje naših snaga otvara obitelj ka drugima; kad više ne možeš sam, popustljiviji si prema drugima; taj drugi, koji nije valjao dok ti je sve bilo kako hoćeš, odjednom može pružiti ruku, može nastati novo prijateljstvo, zahvalnost, snaga; koncentrični krugovi sigurnosti i prijateljstva jačaju, samim tim svijet je bolji. Ali mi ne vjerujemo. Mi vjerujemo samo u neposredno vidljiv krevet, saldo, svoj broj sati tu ili tamo. A ja vidjela na svoje oči kako se otvara svijet onima koji se usude. I taj krevet i dođe, i mogućnost za veći stan, ili bolja sloga u tom istom stanu... i sve to prođe, a ljudi ostave nasljeđe na kojem im svatko može pozavidjeti.
    da li je ovo P. Coehlo?
    tko smo to mi? u sto mi ne vjerujemo? tko ostavi kakvo nasljede?
    obzirom kojom brzinom ljudska populacija raste, u prijevodu sve je veci broj djece, globalno gledajuci covjek bi ocekivao, da prema ifigeninijoj teoriji, je svijet postao nemjerljivo bolji. doduse u gornjem djelu posta, a i inace tvrdi da je svijet postao puno gori? hmmm.
    a i ne znam zasto taj princip "rastezanja obitelji" nije djelovao u proslosti, a ne djeluje ni sada u zemljama treceg svijeta.
    ili ja to preprizemno razumijem te poetske konstrukcije.?

U svim vjerama djeca su ni više ni manje nego blagoslov. Mislim da bi o tome mogli svi skupa razmisliti - ne trošak, ne briga, ne jad, nego blagoslov. Ne nose blagoslov - oni jesu blagoslov. Blagoslov, kao ono što dubinski svi želimo, da našu dušu nešto dotakne, oduševi, ispuni - to su u svim religijama - djeca.
    ????? naravno da ifigenija zna sto mi svi zelimo.

Koja je sreća imat tu djecu, njihove partnere, njihovu djecu, unuke, za svojim stolom, doživjet njihovu ljubav, smijeh, zahvalnost. Jel se malo pomučimo? Pomučimo. Al mučimo se i oko ruže u vrtu, i oko jedrilice (tko ono hoće brod - upozoravam - to je robija prve vrste - te pare koje brod jede, to ni deset djece neće pojest, ta briga oko broda, oluja, rasušivanja, algi...uf...samo onaj tko nije imao brod može o brodu mislit romantično )), oko posla, oko odjeće koju nosimo.... Samo je pitanje povrata. Možda manje traži ruža od djeteta. Al manje i daje.
    i kao kraj malo slaga na tortu i kica u tekstu. i srece kao univerzalnog dodatka ovakvim pamfletima. nema veze sto nema veze s temom. tema je ionako prekomplicirna, ali na nivou self-help izricaja sve je moguce.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Seni, možeš secirati do sutra, i ismijavati u kontekstu i van konteksta, a sve to da bi dokazala da se ne zna ništa, i da sve ovisi o tome tko je kakav i koga što, tobože, čini sretnim. Što si time dobila? Zabavila sebe i istomišljenice? Pa dobro, i to je nešto.
    Ja sam pisala iz vlastite perspektive, kako gledam na to, i dalje moram reći da mi se ježi svaka dlaka na glavi pri pomisli da netko iz građanskih krugova odlučuje ići na abortus iz komocije, ili kako god da se to zove danas. Žao mi je. Eto.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

seni
    jedino što, nemoj sarme u naša jela, osim ako ih nećemo jest uz šeherezadu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Seni, možeš secirati do sutra, i ismijavati u kontekstu i van konteksta, a sve to da bi dokazala da se ne zna ništa, i da sve ovisi o tome tko je kakav i koga što, tobože, čini sretnim. Što si time dobila? Zabavila sebe i istomišljenice? Pa dobro, i to je nešto.
    Ja sam pisala iz vlastite perspektive, kako gledam na to, i dalje moram reći da mi se ježi svaka dlaka na glavi pri pomisli da netko iz građanskih krugova odlučuje ići na abortus iz komocije, ili kako god da se to zove danas. Žao mi je. Eto.
    samo ti sebe i dalje uvjeravaj da te djeca i kućanstvo čini sretnom. možda i uspiješ jednog dana

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    samo ti sebe i dalje uvjeravaj da te djeca i kućanstvo čini sretnom. možda i uspiješ jednog dana
    Ali ja vjerujem da je stvarno sretna. I ja bi bila puno sretnija da ne moram raditi.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ja vjerujem da je stvarno sretna. I ja bi bila puno sretnija da ne moram raditi.
    ja vjerujem da ona vjeruje da je sretna
    netko tko je zaista sretan i isunjen, nema potrebu konstantno docirati i uvjeravati druge da su u zabludi jer je jedino njen izbor ispravan

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I št o sad ako uspijete dokazati da je ifigenija koza to će osloboditi žene višetoljetnog ropstva?
    Kaj je ovo, linč uz popodnevnu kavicu?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Silovanje - kao užasno zlo - ne može biti opravdanje drugog zla, AB-a.
    Nisam pročitala temu do kraja, ali na ovo moram reagovati.

Ti bi radi "dobra rađanja" prisilila silovanu ženu da samu sebe gleda kako se fizički mijenja tokom devet mjeseci. Da svaki dan u ogledalu gleda rezultat okrutnog čina, i tako se na njega podsjeća i ponovo ga preživljava. Da u bolu i muči rodi dio sebe koji je svojim postojanjem, čitavog života, podsjeća na nešto strašno.

Okrutna, užasno okrutna ženo, u jako skupim, udobnim cipelicama...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I št o sad ako uspijete dokazati da je ifigenija koza to će osloboditi žene višetoljetnog ropstva?
    Kaj je ovo, linč uz popodnevnu kavicu?
    Gle, kako je apri vec napisala, ne hodamo svi u istim cipelama. Biti doma sa 2 ili 3 djece, i ne brinuti se o lovi, dok muz radi, nije velika razlika. Ali ako radis, trebas placu da platis kredit, a dolaskom treceg djeteta padas na mizernu naknadu (drugih 6mj je sramotnih 2600kn) i povecavaju ti se troskovi, onda je to drugi par cipela. Ifi nam stalno filozofira sa svoje prespektive, uz popodnevnu kavicu, koju popije doma, nakon rucka kojeg je pojela doma. Ja svoju popodnevnu kavicu mogu popiti samo u autu, na putu s posla. Jer dok dodjem doma, vec je i vrijeme za veceru.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma kako vas nije sram, kako možete tako vrijeđati ženu koja vas osobno niti jednom nije prozvala koju ne poznajete nikako osim preko postova. ŠTo vi znate o otme što ona ruča, ima li za kavu i cipele uopće, kakvo vi znate koliko je kome odricanje od profesije teško, koliko financijski. Ma uopće od kud vam pravo da na općenite postove odgovarate osobnim napadima? Jeste li čuli ono da se o ukusima na raspravlja? Ako vam se ne sviđa stil pa zaobiđite ga. Meni se sve više čini da ipak pobjeđuju oni koji se usuđuju niže spustiti.
    Posljednje uređivanje od pikula : 07.01.2011. at 18:56

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ŠTo vi znate o otme što ona ruča, ima li za kavu i cipele uopće, kakvo vi znate koliko je kome odricanje od profesije teško, koliko financijski. Ma uopće od kud vam pravo da na općenite postove odgovarate osobnim napadima? Jeste li čuli ono da se o ukusima na raspravlja? Ako vam se ne sviđa stil pa zaobiđite ga. Meni se sve više čini da ipak pobjeđuju oni koji se usuđuju niže spustiti.
    Ifi je jako puno pisala o sebi, o tome kako provodi dane, zašto može biti doma s djecom...I njeni postovi nisu općeniti, dapače, vro su osobni.

Ako pišem općenito, nije dobro, jer je to onda filozofiranje...ako pišem osobno, opet nije dobro, jer je napad na osobu...
    Ko bi svima udovoljio, taj se još nije rodio...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam pročitala temu do kraja, ali na ovo moram reagovati.

Ti bi radi "dobra rađanja" prisilila silovanu ženu da samu sebe gleda kako se fizički mijenja tokom devet mjeseci. Da svaki dan u ogledalu gleda rezultat okrutnog čina, i tako se na njega podsjeća i ponovo ga preživljava. Da u bolu i muči rodi dio sebe koji je svojim postojanjem, čitavog života, podsjeća na nešto strašno.
    .
    nisam ni ja pročitala sve, ali isto se moram nadovezati na silovanje - vrlo teška tema, pogotovo potaknuta strašnim događanjima u prošlom ratu, masa ispovijedi je i na netu - mislim da bi se trebalo biti jako pažljiv u olakom komentiranju takvih stvari

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma kako vas nije sram, kako možete tako vrijeđati ženu koja vas osobno niti jednom nije prozvala koju ne poznajete nikako osim preko postova. ŠTo vi znate o otme što ona ruča, ima li za kavu i cipele uopće, kakvo vi znate koliko je kome odricanje od profesije teško, koliko financijski. Ma uopće od kud vam pravo da na općenite postove odgovarate osobnim napadima? Jeste li čuli ono da se o ukusima na raspravlja? Ako vam se ne sviđa stil pa zaobiđite ga. Meni se sve više čini da ipak pobjeđuju oni koji se usuđuju niže spustiti.
    nitko nije ifigeniji rekao da ju može sram biti što konstantno proziva one koji ne zagovaraju njeno mišljenje. što svoj životni odabir stavlja kao jedini ispravan
    očito ovdje postoji moralna vertikala kojoj se ne smije suprostaviti

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cemu sluze svi postovi na netu, zapravo, ako nije lijepo komentirati ih? O cemu da pisemo? Ako XY napise nesto, kako pisati dalje o tome, a nimalo se na tu osobu ne referirati? Pa svako ovdje (ili bilo gdje drugdje) sam odredjuje sto ce i koliko ce o sebi (a i o drugima) napisati. I ako to javno objavi, ta ista objava svima je na raspolaganju. Sigurno ce biti onih sto dijele hagice i pruzaju podrsku, ali u isto vrijeme biti ce i onih koji razmisljaju i zive potpuno suprotno.

Osobno, imam problem s pokusajima indoktrinacije. Postujem vjernike, sve redom. Zapravo me uopce ne zanima tko u sto vjeruje. Ali ne dopustam ih da mi namecu kako bih ja trebala zivjeti, a jos manje da me gledaju s visoka jer ne vjerujem ni u kakav strasan sud.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    nisam ni ja pročitala sve, ali isto se moram nadovezati na silovanje - vrlo teška tema, pogotovo potaknuta strašnim događanjima u prošlom ratu, masa ispovijedi je i na netu - mislim da bi se trebalo biti jako pažljiv u olakom komentiranju takvih stvari
    X

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sve stoji, ali svako komentiranje iam svoje granice. Otvoreno osobno vrijeđanje je to i ništa drugo , bez obzira koliko ti netko dao materijala svojevoljno ili ne.
    Ifi je napisala da je za nju dijete, dijete i ništa više, bez obzira na način začeća i bilo nas je još ovdje koji smo se s tim složili, cvijeta i ne znam tko još. Nitko od tih ljudi nije pisao o nikakvom prisiljavanju ikoga na išta. uostalom mislim da su ta silovanja uvijek nešto što pročojseri izvlače u temu prigodno makar i nemalo veze s ničim
    Posljednje uređivanje od pikula : 07.01.2011. at 19:32

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Što se tiče indokritnacije, meni je indoktrinacija kad mene ili moje dijete netko želi educirati o kontracepciji, a tebi kad netko priča o o tome kako se osjeća pri pomisli na pobačaj. Dakle osjećaji su obostrani- U svakom slučaju nitko neće cijepiti tvoje dijete biblijom uosmom razredu, a moje bi mogli pokušati cijepiti protvi spolnoprenosivih bolesti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wow

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali ja tebi ne govorim da ces klecati na kukuruzu ako pobacis ili ako koristis kontracepciju. I sigurna sam da ti to necu reci. Niti cu napisati da zivis u nekakvom preodvratnom drustvu gdje se to dozvoljava. Niti da su ti djeca robovi, niti da smo mi svi robovi i sve ove nekakve stvari o kojima se ovdje pise, a usput smatra pravom i jednakom istinom.

Jer, da stvarno budem iskrena, meni je svejedno sto ces ti (tko god ti bio) sa svojim nerodjenim djetetom. Drago mi je jedino sto ce se taj cin odluke dogadjati u svijetu o kojem, vidi vraga, uopce postoji nekakav izbor. Legalan, k tome. Pa sto god da ti odlucis, sretno ti bilo. Mozda cu podrzati, a mozda i necu.

I zelim da se jednako tako tretira mene.

Iako meni zivot ne pocinje seksom. Iako mene ne ceka strasan sud. Iako ja nisam ti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sve stoji, ali svako komentiranje iam svoje granice. Otvoreno osobno vrijeđanje je to i ništa drugo , bez obzira koliko ti netko dao materijala svojevoljno ili ne.
    Ifi je napisala da je za nju dijete, dijete i ništa više, bez obzira na način začeća i bilo nas je još ovdje koji smo se s tim složili, cvijeta i ne znam tko još.
    vidim ja da ti mene nisi dobro shvatila, od početka, a nije ni čudo kako pišem danas, između dvije palačinke

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, ali što god da ti meni kažeš ništa neće biti izgovor da je tebe osobno vrijeđam, meni cilj ne opravdava sredstva i kad sam to učinila (ne tebe,nekog), pogrješila sam, ispričala se i pokušala ispraviti štetu, sigurno mi je koji put i promaklo i zbog toga mi je žao.
    btw meni nitko nikad niej rekao ništa takvog u vezi s kukuruzom nit sam primjetila da je itko ovdje ikome prijetio konačnim sudom ili ikakvim kaznama. Svi smo naglašavali razlku između grijeha i grešnika i razumjevanje za tuđe teškoće i to da nikome ne možemo i ne želimo suditi. To što nekog peče ko vatra to što je nekome beskrajno tužno i nepravedno ubiti nerođeno dijete to je njgova stvar i ne može zbog toga vrijeđati. A koliko će netko slikovito opisivati svoje osjećaje i uvjerenja to stvarno nije kažnjivo.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odgovarala sam kaae
    cvijeto sori, ako sam te krivo ugurala. ja sam shvaila da ti nisi protiv pobačaja, ali da ti način začeća ne igra razliku, ako sam krivo shvatila sori.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Posljedica toga je da ćemo gladovati u mirovini, izumrijet će nam narod, djeca koju imamo će bit u nekom ko rezervatu, ko neki aboridžini, tugovat će za svojim jezikom i kulturom, ono mladih bit će ko neko roblje većih naroda, ako nam se nasele inovjerci naše nasljeđe kulture može nestati pod tamnim velovima kao što je to već sada na Zapadu,,,
    ali ovaj deseterac (sori ifigenija, ali moraš priznat da je dobra usporedba ) ja opet ponavljam, nema veze s temom topika. neće hrvate spasti rađanje neželjene djece. nego rađanje željene djece. koju - ne rađamo.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Neću o ad hominem uvredama i cipelama i gdje tko pije kavicu, baš me briga za taj nivo diskusije.

Ali hoću reći da nisam mislila da silovana žena mora roditi; tu su psihijatri, svećenici, liječnici da posreduju u cijeloj stvari... htjela sam reći da to što netko nekoga negdje siluje nije opravdanje za ab kao takav, u nekoj drugoj situaciji.

Ja se uvijek pitam zašto pišem tu. Valjda jer sam povremeno izolirana, jer su djeca bolesna, nikam ne idemo, pa mi treba neki ventil. I cijena toga je ovakva situacija - da nešto napišeš i onda dobiješ što dobiješ. A dobro.

Al dalje ne znam, niti mi se da.

Možda sam glupa i luda, i pijem kavu doma i cipele imam kakve imam, al kad se priča o ab.u, ja onda kažem što mislim, i iza toga stojim.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    nitko nije ifigeniji rekao da ju može sram biti što konstantno proziva one koji ne zagovaraju njeno mišljenje. što svoj životni odabir stavlja kao jedini ispravan
    očito ovdje postoji moralna vertikala kojoj se ne smije suprostaviti
    Ljudi dragi, ja uopće ne zastupam nikakav svoj stav. To je više-manje stav svih monoteističkih religija i velikog dijela općeljudskih misaonih sustava koji su u osnovi imali dobro, ljubav i mir. I nije to moja moralna vertikala, ja samo držim štangu svima koji vjeruju da je život vrijednost.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovo me užasno podsjeća na period osnovne škole kad je među učiteljima bila popularna ona "pametniji popušta", pa su se oni kojima je savjet bio upućen onako polaskani nevoljko bunili jer ok ovi su možda malo gluplji, ali će uvijek pobjediti.
    Posljednje uređivanje od pikula : 07.01.2011. at 21:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •