-
mislim da je jako vazno da probamo stisati strasti kada razgovaramo. te da pokusamo mirnije glave razgovarati. znam da je tema emocionalana, ali ipak.
prva cu reci. ne ponosim se nacinom na koji sam odgovorila ifigeniji. sve sam to mogla drugacije srociti., a da bude jasno sto zelim reci.
roza groza tvoj stav mi je jasan.
da je za tebe ab apsolutno neprihvatljiv.
u smislu pomicanja s mrtve tocke zanimalo bi me, kako ti vidis daljnje konzekvence? odnosno da li nam samo zelis prenjeti svojiu zgrozenost ab-om, ili ga zelis zakonski zabraniti?
ako ga zelis zakonski zabraniti, kako bi to po tebi tebalo funkcionirati?
odnosno da li imas neke ideje, prijedloge nekih zakonskih promjena, ili necek slicnog?
-
Malo toga bi ja zakonom zabranila, ne bi se stavljala u cipele nekog tko zna najbolje što je ispravno za cijelo društvo. Meni je neprihvatljiv, meni je tužan, meni je strašan. Ne mrzim žene koje su ga počinile, imam frendice koje jesu, ali ih iskreno ne shvačam, valjda sit gladnom ne vjeruje, iako znam da sad ostanem trudna ne bi mi ni najmanje to bila usluga niti bi mi dobro došlo ni fizički ni psihički, ali abortus ne bi bio opcija ni u ludilu, ja bi se osječala kao da sam ubila vlastito dijete, osječala bi se ubojicom.
Ne razumijem, i sad ne provociram, kako to može biti dobro? Zašto? Što dobro donosi abortus? I ne mislim sad u slučaju silovanja, ili ako je dijete bolesno itd. Nego kako može biti dobro da jedna žena koja je eto ostala trudna, živi sa partnerom ili bez njega, dijete je zdravo ona nije ugrožena, abortira jer "nije dobar trenutak" ili nije materijalno situirana ili je mlada ili ili? Ne mogu ja to razumjeti - a nit sam katolkinja, nit sam zatucana i konzervativna (kako se tu lagano opisuje sve one koje su se svrstale za život)...jednostavno ne vjerujem da imamo to pravo, pogrešno je.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma