da lijepo, genijalno, kao i obično.
a mislim da nije jedina, s obje strane (ili čak dvije-tri-četiri strane, ima varijcija) koja se potrudila razložiti i objasniti,
i ne vrijeđati,
i da nije točno da ova rasprava nije nimalo konstruktivna (kakvih je bilo, džiza),
dovoljno je konstruktivna svakome tko je spreman pročitati tuđe riječi onako, malo sporije, s pažnjom i razumijevanjem i ne skočiti na prvu.
To je malo teško kad ti se zbog emocija smrači pred očima na neke izvučene rečenice (ja sam fakat znala potonuti), ali gledajući s malim odmakom (potrudila sam se da se malo odmaknem, bilo mi je neopisivo teško držati jezik za zubima neko vrijeme) može se uočiti da uopće nismo ni toliko radikalni, ni kratkovidni, ni netolerantni,
da je bilo puno više onih koji su koristili izraze -
ne osuđujem, razumijem, ne zabranjujem, načelno, moj osobni stav, ako usporedimo ovo i ono, ako razmislimo itd...
zdenka2 i seni su dale neku malo višu dimenziju raspravi, ZV definitivo razumno, "unproforski", spušta lopte na zemlju i tako...
Ja ovo trkeljam bezveze, ot,ali prespavala sam i išla čitati sve ponovo, pa tako, uopće nije toliko loše...
ovo na kraju s pokretima, e, to sam mislila cijelo vrijeme da se odnosi na isključivo osobni stav, pa kod nas ni nema pokreta kao u SAD-u, (ili ima?), osim onih udruga što prikupljaju pomoć za trudnice u nevolji.
Kako god, meni je pisanje na forumu vrhunac "aktivizma"na tom polju.