Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: vodene kozice i beba od 1 mjesec i 3 tjedna

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno vodene kozice i beba od 1 mjesec i 3 tjedna

Dragi roditelji, rodila sam curicu prije mjesec i 3 tjedna. Zarazila se kozicama od starijeg djeteta. Jutros smo otkrili koze po licu i glavi. Jako samo zabrinuti obzirom da se radi o jako maloj bebici. Citala sam da su prva 3 mjeseca najosjetljivija za takve bolesti pa me zanimaju iskustva roditelja s tak malom djecom. Trebam li se pridzavati standardne terapije kao i sa starijim djetetom (tretiranje kozica hipermanganom i pox clean pjenom, skidanje temp.) ili bih tebala zvati zaraznu? Osobno nisam preboljela kozice (iako imam nesto antitijela). Sve roditelje koje poznajem su to prosli sa vec vecom djecom. Zahvaljujem na bilo kakvim informacijama.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam takvih iskustava, ali na tvom mjestu bi svakako zvala zaraznu, oni su ipak po tom pitanju najkompetentniji od svih.

Sretno!!!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bi takodjer u zaraznu, lijecnici su super, pustiti ce vas da parkirate unutar kruga bolnice,
    sretno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mozda je bolje da ih nazoves i kazes sto je, ipak je sezona gripe.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    mozda je bolje da ih nazoves i kazes sto je, ipak je sezona gripe.
    X
    Ili nazvati pedijatra i pitati što učiniti.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moja Franka je sa 2 mj bila u kontaktu sa djecom koja su dva dana nakon što su bili kod nas dobili vodene kozice, ja sam odmah zvala pedijatricu i ona mi je rekla da ako se pojave, da se javimo u zaraznu.. nije ih dobila, ali ja bi na tvom mjestu otišla na zaraznu ili ih bar nazvala
    pusa i sretno
    (nije to ništa strašno ali oni su tako mali i treba dodatni oprez)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj mali je imao 2 mjeseca kad je dobio kozice od brata ..nista strasno bilo ih 10tak komada i proslo super bez temperature. Moja pedijatrica nije dizala nikakvu frku, samo rekla standardno kao i kod velikih znaci hipermangan i cepici za temperaturu.

Kasnije kad je sve proslo sam je pitala jel sad to sa kozicama kod malog gotovo nema vise nikad ..na sto je ona rekla da je to to gotovo..rijetko se javi opet kasnije ..

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

moj je imao sa nepunih 6 mj.starosti ,dobio od sestre,koja ih i nije imalo tako puno,zato je on bio u očajnom stanju ,imao ih je na cijelom nepcu ,po čitavoj glavi i po tijelu ,sa njim sam išla u zaraznu jer je bio fakat mali,da bi tamo doktor reko da kaj sam došla ,da znam kako se tretiraju kad ih je dobio od sestre .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

identična situacija ljetos-- dora je sa 2 i pol mjeseca imala kozice koje je dobila od starje seke. mi smo zvali pedicu koja nas je pregledala i poslala doma . ničim nismo mazali - je imala je 9 komada svuda razbacanih. jedino što nitko nije siguran jesu li to zaista bile "prave" kozice pa ćemo morati raditi nekakav test na antitjela. pedica je u komp napisala da mama tvrdi da su to kozice jer je ona vidjela samo jedan plik. mi smo ustvari danima čekali da izađe još tisuću koza jer je lana imala hrpu i posvuda i kad smo skužili da ih neće biti otišli pedici

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mislim de sa vise ne preporucuje hipermangan, svakako prije bilo kakve terapije odi kod doktora, jer se radi o jako maloj bebi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i kakva je situacija danas? sto ste napravili?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sada tek vidim ovu temu ...
    Moja starija curica je dobila kozice sa nešto manje od dva mjeseca - od mene, a ja sam vjerojatno dobila kod pedijatra na prvom pregledu sa mjesec dana .... ili tko zna gdje.
    U svakom slučaju, čim sa dobila kozice zvala sam pedijatricu i po njenoj preporuci zaraznu. U zaraznoj su bili jako ljubazni, obzirom da sam bila strašno uplašena, rekli da se ne brinem, da će vjerojatno biti sve u redu, da pratim opće stanje djeteta, da li ima temperaturu i da dođem kod njih samo ako je nešto iznimno od svakodnevice.
    Tako je bilo, beba je imala kozice i to dosta, po licu i tijelu, ali bez temperature, nije čak ni bila cendravija nego inače, spavala je prema svom redu i rasporedu, sisala kao i uvijek. Trajalo je sve jedno deset dana kada sam primijetila da ne izlaze nove kozice ... I to je bilo to.

Ono što nisam znala to je : treba biti jako oprezan nakon preležanih kozica, nakon njih strašno padne imunitet djeteta, nas je poslije zgrabio urino infekt i to mi je bilo prestrašno, a kozice - bile i prošle.

Sretno
    Posljednje uređivanje od sne : 02.01.2011. at 18:39

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj f. je dobio sa 8 mjeseci i tak ih je fino elegantno odradio za 4 dana, bez temperature, nervoze i cesanja, da sam i malu htjela izloziti dok je bila beba, samo nismo nasli kozice

sad ima 2,5 godine i jos ih nismo pokupili, nazalost. nije ih dobila ni od sestricne sad nedavno, valjda joj je imunitet dobar

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što nisam znala to je : treba biti jako oprezan nakon preležanih kozica, nakon njih strašno padne imunitet djeteta,
    Da, nas je pedijatrica upozorila na pad imuniteta nakon kozica i to se obistinilo. Bila je svako malo bolesna slijedecih par mjeseci, svaka viroza je bila njena.

jozefina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, javljam se nakon 5 dana. Luna je dobila strasan osip po licu i glavi. Po trupu svega par, i nesto na venerinom brezuljku te na nogicama kod samog gleznja, tabanima i medju prsticima. Temperaturica ne visa od 37 stupnjeva. Nismo ju ni skidali. Zvala sam Vinogradsku odjel pedijatrije i nasu pedijatricu, ali iskreno najbolja mi je bila moja patronazna. Zena je dosla odmah iduce jutro i pregledala bebicu. Skidam kapu patronaznoj Slavici iz Samobora!!! Postupak je bio isti kao i sa starijim djetetom jedino nam je preporucila da ju bas ne kupamo u hipermanganu vec samo "tufkamo" namocenom vaticom svaku kozicu zasebno. Poslije namazati uriage gelom i to je to. Kada se pokaka (a kakice bude i do vrata) napravim otopinu hipermagana i sa blazinicama ju prebrisem - da se virus ne prenosi dalje na kozu. Luftamo guzu kada god mozemo. Malena se super drzi, normalno cicka, a svako malo nas nagradi osmijehom. Cak i spava po noci kao i do sada, budi se svega jednom. Hvala Bogu da nije bilo nikakvih komplikacija. Patronazna nam je rekla da pazimo na simptome eventualne upale pluca, i da joj se ne napravi plik na sluznici ociju. Pao nam je kamen sa srca. Od svega sto sam cula, uhvatila me takva panika da nisam bila prisebna. Jos ju nismo okupali posteno, ali ni necemo dok joj se ne naprave kraste i sve do zadnje ne otpadnu. Hvala SVIMA na odgovorima. Pozdrav!
    Posljednje uređivanje od jozefina : 05.01.2011. at 19:45

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, nas je pedijatrica upozorila na pad imuniteta nakon kozica i to se obistinilo. Bila je svako malo bolesna slijedecih par mjeseci, svaka viroza je bila njena.
    Isto ovako i kod naše bebe.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

za malenu Lunu.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Podizem.
    Stariji sin ima kozice 4 godine ima. Beba od 6 mj izlozena, danas vidim tri plika. Jako se bojim za nju. On ih je imao bas puno.
    Molim tko je imao kpd tako malenih neka napise par rijeci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •