imam dilemu:
malac je sad 10 dana star, do sad je bio prilično miran i u bolnici i doma - što znači da je cicao (lijepo ulovi bradavicu, vidi se da jako guta, osjećam refleks otpuštanja),
kad se najede onda drži još cicu i počne kratko potezati ili uopće ne potezati, kao da se uspavljuje.
i onda bi zaspao i spavao u prosjeku 2h. nije imao periode veće budnosti osim malo oko presvlačenja i podrigavanja.
mijenjam mu pelenu recimo svaka 2h, uvijek je zapišana i pokakana, ali uvijek.
i sad jučer je proveo cijeli dan na cici sa spavanjima od 5 min ili 15 min. znam da postoje skokovi u razvoju, ali ovo je bio 10.dan života, on kad je na cici uopće ne povlači nego mumlja, samo bi je držao u ustima i povlačio onako kratko kao za umirivanje. malo ga nosim, on čim me namiriši počne otvarat usta kao da hoće jesti ili trpa ruke u usta. onda opet legnemo cicati - ali cice su skroooz mlohave, kao da nema ništa u njima. radila sam kompresije (iako ne znam jel dobro to radim), a on ništa ne reagira.
pitam se zašto su mi cice odjednom tako mlohave? do sad se uvijek osjećalo da ima mlijeka (kad se stiglo nakupit za vrijeme spavanja)
i još važnije : kojim rasporedom da mu dajem dojke? dakle kad se tako nacicavao ja sam davala jednu pa kad bi nakon takva 2-3 neučinkovita podoja poslala očajna, dala sam mu drugu (jednako mlohavu) pa opet ukrug.
i inače kad ne bude dan od nacicavanja, da li da mu za 1 obrok dajem 1 dojku ili da mu prvo dam onu koju je zadnju jeo pa onda kad se podrigne onu koja je "puna"?
ne znam jesam li bila konfuzna i predugačka, ali molim iskusne savjet.
(inače mi je ovo 2. beba, prvog sam dojila 18mj, al ove početničke stvari s uhodavanjem su i s prvim bile teške i pune pitanja)