Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: pitanje za roditelje koji imaju ultrazvučni inhalator

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno pitanje za roditelje koji imaju ultrazvučni inhalator

kupili ga danas jer se malom prehlada vuce vec deset dana i tesko dise i spava po noci. ugl muci nas da li taj uredaj dok radi pusta toplu/vrucu paru, i dal to jako pari po licu, ko dok se inhalira na klasican nacin? jer ovaj nas uredaj pusta bijelu paru, al to jedva da se osjeti na licu, nit ima kakvu toplinu nit osjetis da ti puse po licu. jedino vidim da ide bijela para, i malom je nakon 8 min inhaliranja bilo vlazno lice i nos, znaci vidim da radi al dal je to ispravno? cini mi se ko da ne radi dobro, jer nemam taj osjecaj inhaliranja kad si stavim maskicu, tek da osjetim da nesto cirkulira, za razliku od klasicnog inhaliranja vrelom vodom, kamilicom i plahtom..
    model je respira, veli teta u ljekarni da joj je to najbolji koji ima, sad ne znam dal reklamirat il je to to??

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ultrazvučni ti ne radi vruću paru

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To je to, inhalira se hladnom parom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Napomena: mislim da u uputsvima stoji da voda za pogon (ona koja ide ispod posudice s lijekom) može biti obična ili destilirana. Uvijek uzmi destiliranu, jer se iz obične dosta taloži kamenac, kad ga se dosta skupi inhalator neće raditi. Inače se respira pokazala kao dobar inhalator.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nema vruće pare, cilj je raspršiti tekućinu u čestice koja onda ulazi u dišne puteve. Mislim da ti sve super radi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da to je to, nema vruće pare, već samo bijela maglica, dobro ti radi .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Napomena: mislim da u uputsvima stoji da voda za pogon (ona koja ide ispod posudice s lijekom) može biti obična ili destilirana. Uvijek uzmi destiliranu, jer se iz obične dosta taloži kamenac, kad ga se dosta skupi inhalator neće raditi. Inače se respira pokazala kao dobar inhalator.

osobno nikad ne bi inhalirala s običnom ili destiliranom vodom već fiziološkom. Ok, možda nemamo isti inhalator, ali ja na svom imam osjećaj da to ide maltene direkt u pluća i nekak mi bezveze davat nešto što je puno kamenca i ostalog štajznamčega da klinac udiše.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

martinaP je o vodi koja ide ISPOD posudice s lijekom
    za inhalaciju ide naravno fiziološka

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a dobro onda, znaci sve radi
    stavila sam si ja poslije na duze da isprobam i stvarno super ovlazi, jedino me brinulo zasto nije vruce, a nist ne pise u vezi toga..
    i stavila sam destiliranu bas radi kamenca, kod nas je jako tvrda voda.
    i naravno, ide fizioloska
    hvala curke

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    martinaP je o vodi koja ide ISPOD posudice s lijekom
    za inhalaciju ide naravno fiziološka
    ja sam sigurna da tajchi73 ima kompresorski inhalator pa se čudi ovoj vodi (i ja sam se čudila da u ultrazvučni ide voda ispod, jer u kompresorski ide samo fiziološka ili što već želite inhalirati)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod uzv voda sluzi za provodjenje ultrazvucnih valova a ne udise se, i nisu to pare vec se lijek pretvara u aerosol. dakle dijete se ne pari.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i jos jedno pitanje, kak odrzavate inhalator, tj njegove djelove?
    rekla apotekarica da obavezno prije prve upotrebe steriliziramo djelove, i s vremena na vrijeme takoder, mi smo to napravili vec 3 puta, pa me zanima dal je to potrebno bas cesto radit jer vidim da mi se ona plastika koja ide na cep ventilatora malo izoblicila, a i posudica za lijek je od vrlo tanke plastike pa se bojim da se i ona ne izoblici i ne pukne..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stavljam fiziološku! Tako su mi rekli u ljekarni. Da li je to loše?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Evitta prvotno napisa Vidi poruku
    i jos jedno pitanje, kak odrzavate inhalator, tj njegove djelove?
    rekla apotekarica da obavezno prije prve upotrebe steriliziramo djelove, i s vremena na vrijeme takoder, mi smo to napravili vec 3 puta, pa me zanima dal je to potrebno bas cesto radit jer vidim da mi se ona plastika koja ide na cep ventilatora malo izoblicila, a i posudica za lijek je od vrlo tanke plastike pa se bojim da se i ona ne izoblici i ne pukne..
    Meni u uputstvima piše toplom vodom i detergentom za suđe.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sigurna da tajchi73 ima kompresorski inhalator pa se čudi ovoj vodi (i ja sam se čudila da u ultrazvučni ide voda ispod, jer u kompresorski ide samo fiziološka ili što već želite inhalirati)

da,da taj imam, samo uvijek zaboravim koji je pa blebnem ovak nekaj

hvala puntice

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljiljan lose je jer je fizio slana fizioloska sluzi za inhaliranje i stavlja se kod uzv inhalatora u posudicu za lijek obavezno uz lijek, a dolje za pogon inhalatora se stavlja ili obicna voda ili destilirana. riknut ce ti inhalator od fizioloske otopine ako dolje stavljas. naravno govorimo o uzv inhalatorima koji drugacije rade od kompresorskih kod kojih se nigdje ne stavlja nikakva voda vec samo lijek ili fizioloska otopina .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da imam ultrazvučni. Nisam pojma imala za destiliranu vodu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja dijelove svog inhalatora nikad nisam iskuhavala, samo ih operem deterđentom i toplom vodom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne treba iskuhavat, pranje toplom vodom i deterdžentom je sasvim dovoljno.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne budem ni ja vise. i meni se cini da je to nepotrebno, ionak bude to samo za malenog.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam iskuhala dijelove i cijev mi se ukrutila da se više ne može onako fino savijati. Tak da bolje ne iskuhavati, mislim da je vruća voda čisto dovoljna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •