Što treba pisati na potvrdi od poslodavca kada se otvara porodiljni 3 godine?
hvala unaprijed
Što treba pisati na potvrdi od poslodavca kada se otvara porodiljni 3 godine?
hvala unaprijed
netko? bilo tko? pa hrpa vas je otvarala porodiljni na 3 godine!!
Pa isto kao i za obični roditeljski dopust. SAmo da je suglasan.
zar treba suglasnost poslodavca za to?
konkretno kad radis u drzavnoj sluzbi, moze li poslodavac odbiti tvoj zahtjev za 3.-godisnjim porodiljnim?
mislim da to nema nikakve veze s poslodavcem tj. ostvarenje toga prava ne ovisi o poslodavcu (on ti samo može dati otkaz po povratku : odurni crni humor:,al' to je druga priča).
Nešto prije isteka 6 mj. redovitog porodiljnog predaje se zahtjev u HZZO-u da se traži produljenje roditelj. dopusta do 3. god. života djeteta. Možda se taj zahtjev predaje i pred istek 1.god. života djeteta (to sam zaboravila).
Od poslodavca treba tražiti pisanu suglasnost samo ako se traži pravo na rad s polovicom radnog vremena (za pola plaće i pola rodit. naknade tj. oko 800 kuna), inače,
ovaj dopust do 3. god života djeteta je stvar između tebe i HZZO-a, ne treba suglasnost poslodavca, barem ne po zakonu.
Jedino je pitanje je li ti posao upitan i koliko je tvoj poslodavac raspoložen za te tri godine dopusta, ako tu postoji kakav spor, onda se valjda trebaš dogovarati s poslodavcem, no to nije zakonska obveza.
To je ono što ja znam, nadam se da će ti to još netko potvrditi.
misli se na neplaćeni porodiljni do 3. godine - kod njega treba suglasnost poslodavca
za onaj plaćeni na koji imaš pravo s 3. djetetom ili s blizancima ti ne treba suglasnost poslodavca
ja sam mislila da su u pitanju blizanci
njoj po potpisu to je ipak treće tj. četvrto dete, znači kad je dete cca 5 mjeseca predaješ zahtjev za 3 -godišnji porodiljni s time ak baš želiš iznad godine dana onda ti treba krsni listovi sve dece, ak ne onda si pišeš do godine dana pa poslije produžavaš. I sa trebala bi suglasnost muža, ali ja sam ubacila samo kopiju njegove osobne i potpisala ga.
Naravno ako želiš poslije možeš to pretočiti ili mužu ili na povolično ili ostaviti si nekaj za poslije.
3. ili 4. je samo ako su bebe umrle (nadam se tj. ispričavam se ako sam slučajno krivo shvatila anđeliće) iza određenog tjedna trudnoće. Tako da je potrebna čitava priča. Jel to plaćeni il neplaćeni 3g porodiljni
Posljednje uređivanje od krumpiric : 07.01.2011. at 09:51
Lutonjica hvala...
krumpirić radi se o plaćenom porodiljnom... I.G. mi je službeno treće dijete... blizanci su rođeni u 30 tt (N. nije bila živa, a J. je rođen i preživio samo 30 sati - za njega imam rodni list)
jelena znam sve što treba samo mi nije bila jasna ta potvrda, ali evo Lutonjica me spasila
Ako tražiš produljenje bez prekida, ne trebaš potvrdu poslodavca.
Ako ćeš npr. koristiti go između onda moraš imati potvrdu na kojoj piše da od tog i tog datuma poslodavac odobrava korištenje roditeljskog i da si zaposlena za stalno ili na određeno i do kojeg datuma je ugovor.
Možeš npr. nakon rodiljnog uzeti go, pa, s potvrdom poslodavca koristiti roditeljski kako i koliko ti paše. Uvijek možeš prekinuti ili prijeći na rad od 4 h.