Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kada su vasa djeca pocela jesti iste obroke kao i vi?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Kada su vasa djeca pocela jesti iste obroke kao i vi?

Nas L. ima godinu i dva mjeseca i savrseno prihvaca svu vrstu hrane.
    U zadnje vrijeme mu ponekad dam obrok isti kao sto i mi jedemo (npr. bolonjez i pastu, manestru, juhu...) tj. jednako zacinjen, a ponekad mu odvojim prije nego nama zacinim. Moram napomenuti da ni nasu hranu ne zacinjavam previse, ali ipak je tu soli, malo papra, crvene paprike...
    Nisam sigurna radim li ispravno tj. bi li mu jos neko vrijeme trebala davati nezacinjenu hranu ili mogu vec ovako, polako, kao i nama?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radis sve ispravno.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sve radiš kako treba.

Dete imitira roditelje, u toj dobi su najznatiželjniji da sve probaju, treba iskoristiti taj period da se proba što više nove hrane.

Sa starijom nisam ništa znala, predugo sam joj odvajala, sitnila, pasirala, hranila, i ostala je komplikovana do ludila.

S malom sam bila opuštena, dete jede skoro sve, nema strah od nove hrane.

Ne kažem da je odnos roditelja presudan, ali mnogo utiče na budući stav deteta prema hrani.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kod nas je isto kao i kod tebe.. uglavnom odvajam za nju, ali nekad mi se iskreno ne da pa jede isto što i mi.. ne začinjavam puno ni za nas, a ona još dosta doji pa se nadam da joj neće naškoditi ako koji puta pojede sto što i mi..

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam se nakon njene godine skroz opustila. čak i sarmu jede (bez kupusa) i obožava je. svidjele su joj se i lazanje jako. sad i bolje jede kad sudjeluje za ručkom kao ravnopravni član

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i ja se malo gubim u svemu tome...moj sinčić ima 9 mjeseci...voće jede dobro...žitarice također ali povrće uhhhhh

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Uh imala sam srece pa je on vec prije 7og mjeseca (na preporuku pedijatrice iako mi za drugo dijete njeno misljenje uopce vise ne bi bilo bitno ali prvo je prvo) jeo i voce i povrce na veliko i s odusevljenjem :D Nakon toga sam mu ja sve pocela davat malo ranije nego je ''dopusteno'' ali ima stvari koje jos uvijek s 13mj nije probao kao jagode,kivi i slicno. A inace sto se tice ostalog, meso pasta, i to sve sto si navela, ja mu dam isto kao i nama, juhice,minestrone,samo mu zgnjecim vilicom ili nekad ako je npr mljeveno meso onda miksam jer nece te komadice bas (druge komade da ali to ne) ali nakon 1g potpuno sam opustena i moze jesti sve sto napravim koliko zeli, i ne odvajam mu vise, a ja zacinim samo malo soli i papra jer i ja inace ne volim zacinjeno.

Kod mene nakon 1g nema ''ne smije''.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam pobornik poticanja djeteta da cim iskaze interes za ukljucivanje u neke "odrasle" aktivnosti da ga u tome potaknem jer oboje od toga imamo koristi. Tako je bilo i s hranom, nakon godine dana sam prakticno davala da jede sve sto i mi, pa ak joj nije pasalo onda ne bi pojela, ak joj je bilo fino onda bi se ubila u klopi... Pri tome nikada ne nudim zamjenu za to sto je posluzeno - ak je nesto za rucak onda ili jede to ili moze dobiti kruha (ok, obicno zeli i rucak i kruha). Da ne spominjem da mi je puno jednostavnije bez dodatnih procedura zasebnog kuhanja, pred-odvajanja i sl.
    S godinu dana sam pocela davati i dinstano, i pohano, i peceno, i mlince, i ajvar, i masline, i prsut, i tvrde sireve (npr. parmezan) i gulas i sarmu - ukratko normalni kontinentalni meni. Naravno, sve to ne kuham svaki dan, pa su vecina obroka bijelo meso na naglo, krumpir-pire, rizota, povrtna variva, tijesto s umakom i sl. sto je mogla i prije godine dana, jer preferiram laksu hranu, no ako zazelimo ove "teze" onda je i pojedemo.

Uglavnom, trenutno imam potpuno nekomplicirano dijete kad je hrana u pitanju

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

svi moji su od pocetka jeli isto sto i mi, s time da sam izbjegavala pretjerane zacine prilikom pripremanja hrane. od pocetka znaci negdje od ca 6 mjeseci, ako su poceli pokazivati interes za klopu, s time da to nije bilo nekakvo planiranje obroka, vec vise njihovo pokazivanje interesa dok smo za stolom i jedemo, ponekad samo probanje ponekad vise ponekad nista.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo da javim da malac sve vise i vise papa iste obroke kao i mi.
    I sve mu se svidja, tako da nemamo problema.
    A da je lakse bez planiranja posebnog rucka, odvajanja, miksanja.....je!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kazu da klincima ne bi trebalo soliti hranu do godine dana..eto ja sam joj kuhala i nikad nisam solila..osim onih **** kasica, one imaju mislim malo soli..do druge godine je jela posebno...al sam joj znala uvaliti tu i tamo nasu klopu, zasto ne...posto ja inace kad kuham ne solim puno, uglavnom je sve neslano..izbjegavam zaprske..kad radim nisu jake..malo ulja inace koristim, uglavnom maslinovo i tako...pa sve jede s nama normalno..kad npr.kuham grah, muz voli ljuce, pa sebi i njoj odvojim u drugi loncic..al sve to pada u vodu kad se tu i tamo doobro najede bombona i cokolada kod bake hehe..sve u svem treba nac neku sredinu...ja sam mozda ponekad znala i pretjerivati, al eto sad je 3 i pol i ne mogu bas stalno paziti da je tip top...mimi 25 mislim da ne grijesis..i sama kazes da ponekad odvojis...ako je to malo papra itd..ne vidim da bi se nesto moglo dogoditi..ja ne paprim samo zato jer sam tako navikla i jedno vrijeme bila ufurana u zdravu prehranu pa su neke navike od toga ostale...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa Vidi poruku
    svi moji su od pocetka jeli isto sto i mi, s time da sam izbjegavala pretjerane zacine prilikom pripremanja hrane. od pocetka znaci negdje od ca 6 mjeseci, ako su poceli pokazivati interes za klopu, s time da to nije bilo nekakvo planiranje obroka, vec vise njihovo pokazivanje interesa dok smo za stolom i jedemo, ponekad samo probanje ponekad vise ponekad nista.

isto i kod m,ene. vrlo rano - naša hrana.

mali sad ima godinu i po i nema šta ne jede. jedino na što pazim je sol tako da je ne stavljam puno i radi djece i radi mene jer mi smeta.

mala mi je vrlo izbirljiva kad je hrana u pitanju, ali zato malac melje šta god dohvati.
    najdraže mu je pojest manistru s ribanom tikvicom i tunjevinom, te japrak sa pireom. u tome uživa.

juby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I moja curica jede skoro sve s nama. Mi smo od početka nju uključili u naše aktivnosti za stolom. Mislim da je to super, i za roditelje i djecu. Ona u principu jede sve osim slatkiša, grickalica, teških začina i salama... Ustvari slično kao i mi

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Špiro ima tek godinu dana, ali evo nekako se potrefilo zadnjih 10ak dana jede sve što i mi, izuzev neke salate itd. Danas sam ostala u šoku da je pojeo juhu od pomadora! Ne pojeo nego smazao kaćicu i po u 5 minuta. Jeo je i popečke od tikvica i još hrpu povrća unutra. Mislim, to je nekako počelo sramežljivo, ponudili smo mu prije valjda 10 dana ne smiksanu blitvu i priganu ribu, i dijete počelo jest, i tako dan po dan, u nas sve lagani objedi, on jede...jučer je jeo modificirani bosanski lonac.
    Nisam primjetila da ga išta mući, kaki kao i uvijek svako jutro na tutu, skroz pravo govance, piški, doji, spava, hoda, trči...sve cool. Valjda je onda OK da mu davam tako laganiju hranu? Plus od jučer imamo sack n seat pa je sad i ravnopravan član za stolom što ga oduševljava

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Špiro ima tek godinu dana.
    kaki kao i uvijek svako jutro na tutu, skroz pravo govance
    Kaj sa godinu dana kaka na tutu ja sam oduševljena

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj sa godinu dana kaka na tutu ja sam oduševljena
    Pa kako se krenuo posjedat valjda tamo negdje sa 4-5 mjeseci, mi smo ga počeli stavljat na tutu sa 8 mjeseci. U početku je to bilo hvatanje, ali sad je to već navika, nema šanse da će se pokakit u pelenu. Ali piški i dalje u pelene.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kako se krenuo posjedat valjda tamo negdje sa 4-5 mjeseci, mi smo ga počeli stavljat na tutu sa 8 mjeseci. U početku je to bilo hvatanje, ali sad je to već navika, nema šanse da će se pokakit u pelenu. Ali piški i dalje u pelene.
    Offtopic: ja posjedam sina od 6. mjeseca na tutu (sad će 15 mjeseci), uglavnom bi skužila kad bi počeo stenjati pa bih ga preduhitrila, no on se još uvijek zna pokakati u pelenu, pa me zanima jel tvoj sin nekako signalizira kakanje ili kako to uspijete? moj još ne priča, ja pokušavam da ga naučim "kaka" i sl., ali ne pali.

Ontopic: Pola vremena mu kuham odvojeno jer često znamo jesti neke currye,, kineske stvari i sl., ali kad jedemo nešto tipa variva, pečeno meso dam mu od našeg.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa u početku nije bilo nikakvih signala, a sada kao da je naučio i sam da mu je ljepše biti čist. Od signala imamo prdce, kad god ima "vanredno" kakenje prducka jedno 10 minuta prije, pa hvatamo. Još uvijek ne govori niti ne signalizira nikako da mu se kaki, ali vidim da čeka. Eto jutros npr. nismo ga stavili do iza doručka, a inaće uvijek ide prije. Nešto nas je omelo, i on je čekao. Kako smo ga stavili na tutu odma je u 3 puta istisnuo pravo muški baš sam vidila olakšanje na licu. Nije htjeo u pelenu.

Nadam se da će skoro, kroz par mjeseci počet i sa signalima.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

počela je s 4 mj cuclati kiseli krastavac i sa 7 mj neslani bolonjez - obožava paradajz, šalšu, i batak pečeni
    nije joj uopće bilo primamljivo samljeveni obrok već istrgan na sitno i maminim ili bakinim prstićima pomognuto hranjenje
    sa 7 je jela sve što i mi - lagane dijetne neslane obroke, punoo sirovog voća i sve obilno zalijevano razrijeđenim jogurtom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •