Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Drugi fakultet

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Drugi fakultet

Znam da ovdje pricamo o osnovnom i srednjem obrazovanju ali da li mozda netko zna ako redovni student zeli upisati jos jedan fakultet-da li ga placa u cjelosti ili samo dio ili ima kakva olaksica u smislu ako ima izvrstan prosjek da bude potpuno oslobodjen skolarine?

Nisam uspjela naci informacije na internetu...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam kako je to s bolognom, državnom maturom i studiranjem na teret Ministarstva, odnosno uz plaćanje, sada riješeno, mogu pitati sutra u referadi kako je na mom faksu.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vikki ajd molim te. Znaci to bi svakako bio izvanredni student s obzirom da je vec upisan na jedan fakultet

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Gotovo sam sigurna da se plaća. Izvanredni studenti svi plaćaju.

Znam za neke slučajeve kad je student, nakon što je diplomirao na jednom, upisao drugi fakultet. Budući da je prošao prijemni, ušao po rezultatima u skupinu onih koji studiraju na teret Ministarstva, nije plaćao. Ali mislim da to nije sasvim legalno, jer je nekad negdje u nekim pravilnicima pisalo, a vjerojatno još uvijek piše, da se na teret države može studirati samo jedan fakultet.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mozze se i dva ako si iznadprosjecan na oba. pise se molba ministarstvu. ovako je bilo dok sam ja radila na faksu, imala sam takvog studenta.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Izvanredni se svakako plaća, no ne znam mogu li se upisati dva redovno? Nekada se moglo, a sada možda uz molbu, kako kaže spajalica.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mozze se i dva ako si iznadprosjecan na oba. pise se molba ministarstvu. ovako je bilo dok sam ja radila na faksu, imala sam takvog studenta.
    E da, ali ne kao izvanredan. U tom slučaju ide kao redovni. U svakom slučaju najbolje je provjeriti na referadi konkretnog fakulteta. Kod nas je ionako sve moguće. :/
    Posljednje uređivanje od Freja : 10.01.2011. at 20:35 Razlog: pobjegao citat

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sasvim sigurno se može ako je riječ o iznadprosječnom studentu...uz molbu fakultetu i MZOŠu. Ali nikako ne može biti redovni student jer je nemoguće biti na dva mjesta odjednom.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Vikki ajd molim te. Znaci to bi svakako bio izvanredni student s obzirom da je vec upisan na jedan fakultet
    Ne mora biti. Moglo se upisati dva redovna studija, jedino onda drugi studij ne bi bio na teret Ministarstva, osim ako se ne odobri upis kao posebno nadarenom, na temelju postignutog prosjeka na dosadašnjem studiju.
    No, ako bi bila dva redovna studija, a na prvom još nisu odslušana sva predavanja, trebalo bi profesorima donositi potvrde o drugom studiju, dogovarati se za nadoknade i sl., a tu može doći do problema s pojedinim profesorima, pa pretpostavljam da bi bilo bolje pričekati upis apsolventure na prvom studiju.

A o kom se fakultetu radi? Neki fakulteti nemaju niti predviđenu mogućnost studija uz rad. A na onima koji imaju tu mogućnost, izvanredni studij plaća sam student (ili eventualno tvrtka u kojoj radi, ali mislim da je to prošlost).

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo, kod mene kažu da se ne može redovno upisati dva faksa, niti uz plaćanje participacije na drugom, drugi mora biti izvanredni (barem na ZG sveučilištu), jer niti zakon ne dopušta niti ISVU-sustav u kojemu su svi studenti zavedeni ne podržava to.
    Nemamo slučajeva iznadprosječnih studenata pa ne znam kako to ide, imamo samo one koji su ovdje redoviti, a izvanredni na ekonomiji i pravu (i kao biomedicinski faks nemamo opciju izvanrednog ili studiranja uz rad, većina je takvih, mislim da samo neki društveni imaju, nisam sigurna.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, kod mene kažu da se ne može redovno upisati dva faksa, niti uz plaćanje participacije na drugom, drugi mora biti izvanredni (barem na ZG sveučilištu), jer niti zakon ne dopušta niti ISVU-sustav u kojemu su svi studenti zavedeni ne podržava to.
    Jojjoj, tete u referadi.
    A kaj je onda ovo:

Prema statutu unizg dva studija redovno nisu dozovoljena, osim za posebno nadarene studente. Evo što ti točno piše (str. 17, čl.54.):
    Redoviti student može istodobno studirati na samo jednom studiju ili jednom dvopredmetnom studiju Sveučilišta. Posebno nadarenom studentu Sveucilište može odobriti studiranje još jednog studija.
    http://www.forum.hr/showthread.php?t=580059&page=9

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sonata, ima li tvoj fakultet web-stranicu? Tamo bi trebao biti Statut fakulteta. Ako ne, mora ti na samom fakultetu biti omogućen uvid u Statut.

Imate li možda studentski forum, stud. pravobranitelja, Info-centar? Studentski predstavnici u Vijeću fakulteta bi svakako morali biti informirani o tome.

Isto tako, Osječko sveučilište ima svoj statut, možda i na webu.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa to je i rekla, s tim da nije imala dosad slučaj iznadprosječnog pa ne zna kako bi to bilo da netko npr. hoće na medicinu i farmaciju istodobno.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ovdje se radi o studentici 2.godine Muzicke akademije koja bi nagodinu probala i logopediju. Ja se ustvari raspitujem jer je to muzeva kcerka iz prvog braka pa tako uz alimentaciju pomazemo koliko mozemo u dosta drugih troskova. Ona nam nista ne spominje placanje a nije to bas mali novac u pitanju. A opet ne zelimo da ispadne da joj ne zelimo nesto priustiti jer je oduvijek izvrsna ucenica koja osvaja i nagrade na natjecanjima. I u odlicnim smo odnosima. Pa se zato raspitujem ovako okolo-naokolo.
    Nasla sam na netu na kojem je faksu logopedija, -rehabilitacijsko jos nekako se zove- sad sam zaboravila, uglavnom nisam nasla u Statutu ovo sto me zanima.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Fakulteti koje spominjem su oba u Zagrebu...

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ovdje se radi o studentici 2.godine Muzicke akademije koja bi nagodinu probala i logopediju.
    Hm. Na 3. godini studentica će imati predavanja i sate instrumenta, koji su obvezni. Istovremeno, na 1. godini logopedije, predavanja, seminare i vježbe. I prije je postojala obveza prisutnosti na nastavi, a prema Bologni još i više. Vrlo brzo se pristupa i provjeri znanja. Čini mi se puno bolje pričekati apsolventuru na Akademiji, kad je vrijeme odrađivanja preostalih obveza fleksibilno.
    No, ako djevojka ustraje na upisu već od sljedeće akademske godine, trebala bi svakako napisati odgovarajuću molbu.

Fakulteti koje spominjem su oba u Zagrebu...
    Onda vrijedi Statut Sveučilišta u Zagrebu:
    Posebno nadarenom studentu Sveucilište može odobriti studiranje još jednog studija.
    Nasla sam na netu na kojem je faksu logopedija, -rehabilitacijsko jos nekako se zove- sad sam zaboravila, uglavnom nisam nasla u Statutu ovo sto me zanima.
    Edukacijsko-rehabilitacijski. U kvotama za upis navode se samo redovni studenti i redovni studenti uz plaćanje (to su oni koji su bili niže na rang-listi). No, u statutu se navode i izvanredni. Čini se da u tom slučaju, opet, treba pisati molbu. Tada bi studentu bilo omogućeno da nastavu prati drugom dinamikom (prilagođavanje mogućnostima studenta), no to je, kako se čini, opcija za vrhunske sportaše. Ne znam ulazi li djevojka u tu kategoriju.
    Naravno, izvanredni studenti u pravilu plaćaju (osim ako, molba...).

Posebne mogućnosti studiranja

Članak 99.

Student koji ima status vrhunskog sportaša može studirati po planu izvanrednog studija pod uvjetima predviđenim općim aktom fakulteta.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dutka lutka, apsolventura ti više ne postoji.

sonata, nazovi direktno ERF i raspitaj se (možda čak možeš poslati mail dekanici). na tom faksu su svi nevjerojatno podržavajući i skrbni prema studentima. vjerujem da će studiranje na muzičkoj svakako uzeti kao +

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala vam svima sto ste se tako angazirali da me informirate. Muz i ja smo isto zavrsili akademiju pa znamo da od 3.godine studenti imaju nesto manje sati nastave od prethodne dvije godine a na 4. godini dosta manje. Naravno povecava se obim vjezbanja glavnog predmeta. Ali to je opet na svakome - koliko mu treba da nesto navjezba.

Nasla sam i ja taj statut edu.-reh. faksa ali zapravo sve sse svodi na pisanje molbe. Nisam ja ni pomislila da bi ona mogla biti redovni student na oba faksa, vec izvanredni ali me zanimalo da li bi se tu moglo izbjeci placanje. A ako jos uspije nekom molbom dobiti oba redovno, super. I ove godine ide na natjecanje, prema tome i to ce sigurno biti bitno u pisanju molbe.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    dutka lutka, apsolventura ti više ne postoji.
    Ma daj!Pregazilo me vrijeme.
    Dobro, to ne mijenja smisao mog prijedloga, pričekati dok se ne odslušaju sva predavanja na 1. fakultetu. No, kako sonata piše da je na Akademiji situacija specifična, vjerojatno neće biti problema.
    Pozdrav!

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

zavisi od smjera i fakulteta- ja sam upisla drugi fakultet (ali ne po bologni) i nisam morala platiti školarinu.
    radi se o FFZG. s time da je to bio, mislim, jedini smjer koji se nije plačao, ostali da.

edit- normalni redovni način, ne izvanredni.
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 13.01.2011. at 13:58

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako ne stranicama faxa ne kažu ništa o izvanrednom studiju, onda vrlo vjerojatno ne postoji.

Završio sam matematiku na PMFu te kod nas također nikad nije postojala institucija "izvanredni student". Razlog je bio što su vježbe obavezne, a kako sam rekao ranije, ne možeš biti na dva mjesta odjednom.

Uz to, student na redovnom studiju ima određena prava - ovako bi ispalo da ima pravo na duplo zdravstveno, dupli pokaz, duplo sve... :/

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ali na ERF-u se spominje izvanredni student samo je sada pitanje moze li se izbjeci placanje ako je na 1. fakultetu student odlican. Ili za oslobodjenje od placanje treba zadovoljiti neke vise kriterije, tipa nagrade na drzavnom natjecanju ili ni to nije dovoljno nego moraju biti medjunarodne...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •