Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Rad poslije bolovanja radi komplikacija?!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Rad poslije bolovanja radi komplikacija?!

Zanima me dal neko zna ako prekinem bolovanje radi komplikacija i odradim par dana, a zatim odem na porodiljnji (onaj 45 dana prije poroda) da li mi je poslodavac dužan isplatiti uskršnjicu i regres za ovu godinu (znači u kojoj sam radila onda tih par dana i u kojo ću rodit i neću više radit). Budući da radim kod privatnika znam da mi te naknade neće inače isplatiti pa bi ovo iskoritila da ih natjeram na to. Ima li neko takvih iskustava?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga Again,
    ja kada sam bila na komplikacijama + porodiljnom, što je bilo cijelu 2010. godinu, dakle nisam ni dana radila u 2010., dobila sam i regres i uskršnjicu i božićnicu... možda je samo u mojoj firmi tako..
    I još nešto, važno.
    Ako ti je plaća veća od onih njihovih 100% za bolovanje, tj 4200 i nešto kuna, zaboravila sam već, nemoj prekidati komplikacije, jer će ti onda u obračun za porodiljni ući naknada za komplikacije, odnosno prosjek primanja zadnjih 6 mjeseci, što će ti onda smanjiti porodiljni....
    barem sam tako pročitala na par foruma,kada sam i ja htjela prekinuti komplikacije.. još se informiraj dobro o tome prije nego se vratiš na posao...
    ako netko ima kakve drugačije informacije,ili ako sam u krivu, neka me ispravi.. samo ne bih htjela da se zezneš.. pozdrav

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj again prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me dal neko zna ako prekinem bolovanje radi komplikacija i odradim par dana, a zatim odem na porodiljnji (onaj 45 dana prije poroda) da li mi je poslodavac dužan isplatiti uskršnjicu i regres za ovu godinu (znači u kojoj sam radila onda tih par dana i u kojo ću rodit i neću više radit). Budući da radim kod privatnika znam da mi te naknade neće inače isplatiti pa bi ovo iskoritila da ih natjeram na to. Ima li neko takvih iskustava?
    S obzirom da si kod privatnika, oni nisu obavezni na ništa nažalost niti ih možeš natjerati na nešto (pogotovo sada kada je kriza pa se svi izvlače na to) - ja osobno u svojoj firmi to nisam dobila već godinama... ((
    Ako ti je firma veća od 25 zaposlenika, onda bi morali imati kolektivni ugovor gdje bi trebalo pisati za isplatu uskršnice i regresa.

Ako ćeš ići raditi, ukoliko to bude više od 30 dana, raditi će ti se novi prosjek za rodiljni dopust.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Općenito:
    ako koristiš godišnji, imala bi pravo i na regres (on se daje uz godišnji) .
    uskršnji bon (u stvari predstavlja "dar radniku" - uobičajeno se isplaćuje pred Uskrs), božićnica - trebala bi dobiti bez obzira na korištenje dopusta (jer rodiljni, roditeljski, bolovanje - ne predstavlja prekid rada, već korištenje prava s osnove rada)

No, sve ovo ovisi o tome da li poslodavac iste naknade uopće isplaćuje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala na pomoći, znači bolje da ostanem doma. Ma isplaćuju oni sve al ne kad si na porodiljnom, već sam jednom bila pa znam. Ali mi je ovo radi prosjeka plaće zeznuto pa bolje da sam tu di jesam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •