Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Koliko je trajalo odvikavanje od pelena?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Koliko je trajalo odvikavanje od pelena?

Mi smo krenuli prije 2 tjedna, manje smo uspješni ali se sve nadam da će svaki tren krenuti nabolje. Koliko je vama trebalo?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo poceli kad je napunila tacno 21 mesec. Do tad smo koketirali sa bespelenastvom, po kuci, i kakila je na tutu. Trebalo nam je dobrih mesec dana da prestane za zapisavanjem bar dva puta dnevno. Ali posle je sve islo lakse, a narocito posle dva meseca kad sam joj skinula i nocnu. Od tad je imala mozda 3-4 nezgode, mislim da ju je ta nocna zbunjivala (jer je piskila nekoliko puta u toku noci).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti 1 dan
    kad sam osjetila da su spremne, skinula sam pelenu i to je bilo to
    starija je imala 32 ili 33 mjeseca, mlađa je imala 24 mjeseca

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja sam cesto razmisljala da N nije jos bila spremna, mislim da Lutonjica ima pravo. Ali ona je iz zdravstvenih razloga morala da bude sto vise bez pelene, pa kad smo se izlecili meni je bilo bezveze da je vracam, i posle je vrlo brzo sve bilo ok.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Starija dnevnu skinula s 2,4 g. u jedan dan, a nocnu tek s 5,4 g. Mladja dnevnu i nocnu s 2,5 g. kroz 2-3 dana, ali kakanje je jos 6mj. obavljala sama si stavljajuci pelenu.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Od pelene se brzo odviknuo, samo što se nije tako brzo naviknuo na tutu (što se tiče javljanja kad mora piškiti) - pokušaj stavljanja pelene npr. kad se nekud ide i sl. je završio njegovim vrištanjem.
    Dosta dugo se znao zapiškiti i još uvijek se dogodi kad je u igri pa nema vremena, a pelenu nema već pola godine (star je dvije). Kako je imao dobre i loše dane tako je bilo i sa brojem zapišavanja: par dana bez ijedne nezgode pa par sa nekoliko dnevno,ali nisam se zamarala s tim uopće.
    Kakao je od 6 mjeseci na tutu-uvijek. Noćnu sam skinula nešto kasnije nego dnevnu i to zbog komentara pedice da mu ne treba ako nema dnevnu i tako je i bilo, bez nezgoda po noći od prvog dana.
    Nama je presudno bilo to što sam ga rano počela stavljati na tutu pa je znao čemu služi i nikada nije bilo otpora da neće sjesti i sl.
    Posljednje uređivanje od Zrina : 04.01.2011. at 09:09

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas, od 8 mjeseca (malo nakon što sam doznala za bespelenaše) pa do neka 22 mj
    na tutu se navikla odmah, s time nismo imali baš nikakvih problema, bilo joj je odmah jasno čemu služi. Ali ipak bi joj češto pobjeglo pa bi za po doma imali frotirnu krpicu u gaćama a za van zaštitne gaćice s jednom tetrom, i rezervne hlačice u torbi.
    Premda je trajalo dosta dok smo se mogli opustiti toliko da odemo u grad bez zaštitnih, kad sam vidjela kako se spremno prvi put popiškila u tutu i kako je sad koža na guzi fina i suha, nije bilo šanse da joj vratim pelenu.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Došli na more i bez puno priče skinuli odmah pelenu, imala je nešto više od 2,5 g. Prije nisam ni pokušavala i mislim da je dobro da sam čekala jer je tada bila spremna i nikakavih problema nije bilo. Kroz par mj. je bilo problema sa zadržavanjem stolice i kroz čitanje sam skužila da se to često dešava u toj dobi kad se skinu pelene, ali nikad se skoro nije popiškila i pokakala, naprosto joj je odmah sjelo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Najstarije sa nekih 30 mjeseci u roku tjedan dana
    Srednja sa 23 mjeseca u roku jednog dana..
    Nadam se ovom trendu s najmlađom..
    Posljednje uređivanje od ana.m : 19.03.2011. at 23:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •