Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Metode i učinkovitost kontracepcije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja to jako dobro znam :D :D
    samo tvrdim da se to jednostavno ne može trpati u isti koš.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može, ali i to su metode koje dobro funkoniraju ako se pravilno i odgovorno koriste. Mislim da se na njih prečesto nepravedno gleda sa prezirom...
    Jasno, nekako očekujem da ljudi koji ih koriste odgovorno postupe i u slučaju da zakažu...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može, ali i to su metode koje dobro funkoniraju ako se pravilno i odgovorno koriste. Mislim da se na njih prečesto nepravedno gleda sa prezirom...
    Evo, ja osobno na prirodne metode ne gledam s prezirom, ali ih smatram nepouzdanima. Da, uvijek se može dogoditi, ali mislim da su šanse manje s drugim metodama kontracepcije.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su ciklusi ko sat, pa mi svejedno plodni dani šetaju gore dolje. Zapravo jedina prirodna metoda koja se meni osobno čini ok je mjerenje temperature u kombinaciji s apstinencijom u plodnom razdoblju (ili kondomima ako vas apstinencija ne veseli), ali to s malim klincima nije lako izvedivo.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su ciklusi ko sat, pa mi svejedno plodni dani šetaju gore dolje. Zapravo jedina prirodna metoda koja se meni osobno čini ok je mjerenje temperature u kombinaciji s apstinencijom u plodnom razdoblju (ili kondomima ako vas apstinencija ne veseli), ali to s malim klincima nije lako izvedivo.
    ne znam zašto je to kod nas tako nepoznata metoda, ja sam personu i testove za ovulaciju, uspjela kupiti u austriji na vrh alpa u maloj seoskoj apoteci, na ponte rossu, u centru west kod HM-a, imam osjećaj da prirodno planiranje nije tako nepouzdana i egzotična metoda 30km od ZG.
    Posljednje uređivanje od pikula : 03.01.2011. at 16:41

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, ja osobno na prirodne metode ne gledam s prezirom, ali ih smatram nepouzdanima. Da, uvijek se može dogoditi, ali mislim da su šanse manje s drugim metodama kontracepcije.
    Pouzdanost različitih kontraceptivnih metoda mjeri se Pearl Indexom koji označava broj trudnoća kod 100 žena koje se metodom služe godinu dana. Zanimljiva je činjenica da se razlikuju teoretski podatci od stvarnih podataka.

Metoda
    Pearl Index - teoretski % zakazivanja
    Pearl Index - stvarni % zakazivanja
    Bez kontracepcije
    85
    85

Kontraceptivne tablete
    0,1
    1

"Minipille"- gestagenske tablete
    0,5
    3

Depo injekcija gestagena
    0,3
    0,3

Implantat
    0,3
    0,3

IUD
    0,6
    0,8

Mirena
    0,1
    0,1

Sterilizacija žene
    0,2
    0,4

Sterilizacija muškarca
    0,1
    0,15

Kondom
    3
    12

Dijafragma
    6
    18

Cervikalna kapa
    6 - 9
    28

Spermicidi
    6
    21

Coitus interruptus
    4
    19

Periodička apstinencija
    2 - 9
    20

http://www.poliklinika-harni.hr/teme.../03kontrac.asp
    Evo s poliklinike Harni
    Moram reći da kod prirodnog planiranja moguće postići jednaku sigurnost (persona, ako je poslušaš kad ti da crveno ima 96 posto), danas uz testove za ovulaciju i različite egzaktne metode utvrđivanja plodnih dana, stvarno se reduciraju greške u proračunu, ali ostaju greške u koracima

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno, nekako očekujem da ljudi koji ih koriste odgovorno postupe i u slučaju da zakažu...

Disclaimam da nisam ginekolog, no prekinut snošaj uopće nije metoda kontracepcije.
    I samim time je smiješno da se uopće provlači kao takva.

Brojanje plodnih dana - realno, jel moguće odokativno sa 99%om sigurnošću prebrojati svoje plodne dane?

Nijedna metoda kontracepcije nije sigurna, no smješno mi je ovo uopće smatrati kontracepcijom.
    Mislim, pa nije pro pp argument to što ni spirala i kondom nisu 100% učinkoviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •