Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: boli jako...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno boli jako...

Već nekoliko dana me boli lijeva dojka u dijelu prema pazuhu. Moj malac ima 10 mjeseci i doji još 4 puta na dan. Ovih dana nije se ništa posebno događalo što se tiče dojenja, normalno jede i nije bolestan. Sad me već boli tako da se noću ne mogu normalno okrenuti. Kad doji ništa posebno ne boli, mlijeka ima, i ništa nije natečeno. Nemam pojma šta bi moglo biti, pa ako netko možda zna, javite!
    Puno hvala!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pa vjerojatno je upala. jesi mozda nosila neku uzu odjecu ili grudnjak sa žicom pa ti je nesto stisnuo? probaj malca dojiti tako da ga stavis da lezi ispod tebe, a ti budi iznad njega cetveronoske (znam da zvuci cudno, ali pomaze). ugl, tako malac moze povuci mlijeko iz svih kanalica i povuci ako eventualno postoji neka upala

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na savjetu, probat ću tako! Pa javim je li pomoglo. )

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mala_beba_21 prvotno napisa Vidi poruku
    Već nekoliko dana me boli lijeva dojka u dijelu prema pazuhu. Moj malac ima 10 mjeseci i doji još 4 puta na dan. Ovih dana nije se ništa posebno događalo što se tiče dojenja, normalno jede i nije bolestan. Sad me već boli tako da se noću ne mogu normalno okrenuti. Kad doji ništa posebno ne boli, mlijeka ima, i ništa nije natečeno. Nemam pojma šta bi moglo biti, pa ako netko možda zna, javite!
    Puno hvala!
    Dobro ti je napisala anamix. No, možeš li napipati kvržice na bolnom mjestu?
    Trebalo bi ipak probati lagano masirati, da se eventualne kvržice razbiju.

Grudnjak sa žicom se za vrijeme dojenja uopće ne preporučuje. A nosiš li grudnjake koje si nosila i prije i za vrijeme trudnoće? Sada ti trebaju prostraniji grudnjaci, posebno su pogodni grudnjaci za dojenje.

Čudno mi je i da ti malac doji samo 4 puta na dan. Jesi li možda već počela raditi? Ako su mama i beba zajedno doma, obično klinci više puta traže. Ako nije problem u grudnjaku, možda se prebrzo smanjuje količina koju maleni popije, pa nastaje zastoj.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imaš li temperaturu? Je li bolno mjesto crveno? Možeš li napipati kakve kvržice, tvrdu grudu ili nešto slično? Je li bolna samo jedna dojka ili obje?
    Ako nemaš temperaturu, onda se radi o zastoju. Temperatura ukazuje na mastitis.

Kako god bilo, bol je znak da je došlo do zastoja mlijeka u mliječnim kanalićima i da ono što prije i što temeljitije treba izaći van. Bol će prestati odmah nakon što mlijeko pronađe put iz prepunjenih alveola i zato je najvažnije nastaviti dojiti na bolnoj dojci i to što češće, pritom pazeći na ispravan položaj.
    Neka prvo doji na bolnoj dojci, jer na početku podoja dijete snažnije sisa.
    Anamix ti je odlično savjetovala položaj četveronoške - na taj način gravitacija pomaže da se mlijeko otpusti iz svih kanalića, a dojka je sa svih strana opuštena. Možeš probati i tako da bebina brada bude okrenuta tako da pritišće, odnosno masira bolno mjesto dok doji.
    Masaža prije (pod jako toplim tušem) i tijekom podoja također može pomoći da se razbiju nakupine mlijeka i da ono lakše izađe iz dojke.
    Neposredno prije i tiijekom podoja možeš staviti tople obloge, jer toplina djeluje na širenje kanalića. Između podoja za smirenje bolova i sprečavanje upale, možeš stavljati hladne obloge.
    Ako ikako možeš, budi bez grudnjaka i ičega što bi moglo na bilo koji način raditi pritisak na dojku.
    I ne manje važno, odmori se, opusti se, uzimaj dovoljno tekućine.

Uz primjenu navedenog, u sljedeća 24 sata bi trebalo doći do bar malog poboljšanja. Ako ne bude bolje ili ako ti se pogorša, javi se liječniku.
    Sretno i javi kako ti je!

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joj, isti problem! Sve mi je smješno da nakon 9 mjeseci dojenja uopće može doći do zastoja mlijeka!!!
    Boli za poludit! Brdo jako bolnih kvržica koje se ne razbijaju masažom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •