-
alergija na hranu ili zubići?
Prije 3 dana sam AA za ručak prvi put dala **** voćnu kašicu s pšenicom i raži (trenutno nemam mogućnost kuhati mu). Te noći se budio doslovno svakih sat vremena i vrištao. Trbuščić mu je bio napuhnut pa bi mu malo podigli noge, isprduckao se, zaspao... i onda za sat vremena sve ispočetka. Zadnja 2 dana sam mu davala samo jabuku i mrkvicu, ali povraća cca 2-3h nakon svakog obroka i to tako da se guši i pocrveni u licu, a i dalje se po noći budi i strašno plače. Sada mu ne smijemo ni savijati noge prema trbuhu jer se čini da ga to još više boli. Danas ga samo dojim jer me jako plaše ta povraćanja i idemo docu poslijepodne, ali me zanima imate li sličnih iskustava.
Svugdje piše da se alergija na gluten manifestira tek nakon duljeg uzimanje takve hrane, a njemu je ovo bio prvi glutenski obrok. Otkrila sam jučer da mu raste zubić pa se pitam može li to biti razlog (ali kakve veze ima napuhnutost sa zubima?). Uz te simptome još mu i mrvicu curi nos i malo "krklja" dok ga dojim, kao da je prehlađen. Ako je u pitanju alergija na hranu, koliko treba da simptomi nestanu?
-
Jadničak mali, ovo zvuči baš grozno. Je li ta kašica s adaptiranim mlijekom u prahu? Možda je alergija na mlijeko u tom slučaju, one su tako dramatične. Još i pocrveni koža oko usta i dijete obično počne vrištati.
Od zubića sigurno ne povraća, može biti malo sluzavija stolica jer jako slini, nekim bebama se guza zacrveni, ali ništa dramatično.
-
mommy, nije bebač već imao nekih probavnih problema, ono prije cijepljenja?
-
Mommy ovo je važno: Da li ima stolicu?
-
Ima stolicu, rijetku, ali zlatnožutu i bez sluzi. Maloprije sam primijetila da se on zakašlje i da ga kašalj tjera na povraćanje - izgleda da ima guste sluzi u nosu i da se to slijeva niz grlo. Pedijatrica kaže da joj to zvuči kao viroza i da bolje da ga ne vučemo po čekaonicama da ne pokupi nešto ozbiljnije. Trebalo bi proći za dan-dva. Danas mu nisam davala krutu hranu pa ćemo vidjeti kako će biti večeras i sutra.
Mlijeko nikad nije probao pa ne može biti to. Prije cijepljenja je imao proljev koji se povukao.
-
Onda vjerojatno povraća od kašlja, male bebe (čak i veća djeca) ne znaju iskašljati sluz nego je se mogu riješiti jedino povraćanjem. Vjerojatno već sjedi, probaj ga ne polijegati nakon obroka, jer ležanje pojačava kašalj.
-
Bili smo jučer na Hitnoj jer se opet gušio povraćajući sluz i potpuno je klonuo. Osramotili smo se jer je živnuo čim smo stigli, šarmirao sestre, doktoricu vukao za stetoskop umiljavajući se... Ispali smo roditelji-paničari
Uglavnom, ima blažu upalu gornjih dišnih puteva, čekamo rezultate briseva nosa i grla pa ćemo znati što je točno.
Dr kaže da je vjerojatno kombinacija prehlade, prvog glutenskog obroka i zubića. I otkrili smo da je blago anemičan (103).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma