Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 218 od 218

Tema: Molim za pomoc kod relaktacije

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Je li moguće to? Inače i stavlja ruke u usta isto ko da češe desni. A za balanje da ne pričam.

Vidim da dok doji okreće se, hoće sve da vidi. Ali preživeću. Nije strašno.

Jedino ponekad noću zaspe na pola, pa se budi svakih 15 min, a ja kad više ne mogu da izdržim dam mu ostatak iz SNS bočice, ali kao čašu (jer je usko grlo pa ne curi). Sad sam poručila Medelinu bočicu koja oponaša dojenje i ako beba ne zna kako se pravilno hvata bradavica i pravi vakum nauči sa tom bočicom. To ću da koristim kad spava a ja se izdajam da mu dam dok je sveže u snu, a i da nauči da vuče u snu - slomim se noću sa njim.

Šta misliš o tome?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Maka137 prvotno napisa Vidi poruku
    Je li moguće to? Inače i stavlja ruke u usta isto ko da češe desni. A za balanje da ne pričam.
    Naravno. Sve to ukazuje na zubiće, a ovo opisano može se događati i po dva mjeseca prije izbijanja zubića.

Evo o štrajku dojenja, spominju se zubići:

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...D=111&Show=237

Vidim da dok doji okreće se, hoće sve da vidi. Ali preživeću. Nije strašno.
    Da, sada ih već sve zanima. Zato se savjetuje dojiti nasamo s bebom, u polumraku, bez TV-a i ako je moguće bez ometanja.
    Jedino ponekad noću zaspe na pola, pa se budi svakih 15 min, a ja kad više ne mogu da izdržim dam mu ostatak iz SNS bočice, ali kao čašu (jer je usko grlo pa ne curi).
    Ovo mi se sviđa.
    Sad sam poručila Medelinu bočicu koja oponaša dojenje i ako beba ne zna kako se pravilno hvata bradavica i pravi vakum nauči sa tom bočicom. To ću da koristim kad spava a ja se izdajam da mu dam dok je sveže u snu, a i da nauči da vuče u snu - slomim se noću sa njim.

Šta misliš o tome?
    Ako me pitaš što mislim, pa, ja ne bih koristila tu bočicu. Proizvođač sigurno navodi ovo što pišeš, ali tako kaže i Tommy Tippee (druga marka), a i (kršitelj koda) navodi nešto u tom smislu. No, meni se nije baš tako pokazalo u praksi, nego da se beba navikne na dodir, okus i miris tog materijala... tako da ja radije ne bih.
    To je marketing, njihov posao. :/

Ne znam zašto trebaš davati mlijeko kad beba spava - neka spava, a kad se probudi, neka pije. Kad spava, možeš raditi kompresije, ako želiš da više popije, pa da dulje spava.

P.S. Drago mi je što si se javila, već sam se pitala gdje ste.
    Posljednje uređivanje od dutka_lutka : 18.02.2011. at 17:36

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maka, ja sam polako spustala kolicinu (manje od 30 ml u par dana) jer malac nije dobivao na tezini ni minimum koji je potreban. Pa sam prestala raditi pritisak sama na sebe da moram ici nekim tempom koji negdje pise.

Sad sam poručila Medelinu bočicu koja oponaša dojenje i ako beba ne zna kako se pravilno hvata bradavica i pravi vakum nauči sa tom bočicom. To ću da koristim kad spava a ja se izdajam da mu dam dok je sveže u snu, a i da nauči da vuče u snu - slomim se noću sa njim.
    A sta ja znam. Svaki proizvodjac tvrdi nesto drugo za svoj proizvod. Nemoj vise kupovati i narucivati... sve sto ti treba imas kod kuce, samo se naoruzaj strpljenjem i zivcima.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dobro da si mi ovo napisala sad, jer gledam upravo medelinu duplu izdajalicu. ne znam vise sta da radim, hranim ga kad trazi - 2.5 do 3 sata, a nocu se na toliko izdajam rucnom (kršitelj koda)ovom, ali skupim 5 do 10 ml, a izdajam i sat vremena, a vecinu toga u prazno.

BusyBee ti mi predlazes, koliko sam ja shvatila (kako si i ti radila), da samo kad je gladan dajem SNS pa kad bude bice? Ili da smanjujem dozu. On dobija super na tezini - 200 gr nedeljno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ga nisam nadohranjivala jedino nocu (i 1-2 dnevna obroka, od ukupno 6-7.. za tocne podatke bih trebala pogledati u papire, sve sam si pisala za svoju SOS savjetnicu, da mozemo pratiti) i to zadnji obrok dohrane je bio u pola noci i onda nocu samo dojenje.
    Ne znam tocno s koliko mjeseci smo probali maknuti skroz dohranu, ali tada je dobivao 20g u nekoliko dana, meni je to bilo premalo i nisam se usudila ukinuti mu dohranu skroz. Vagali smo se svakih x dana kod pedijatrice dok nisam pronasla minimalnu kolicinu dohrane uz koju je poceo dobivati dovoljno da ne budemo u crvenom.

To je znacilo da je svo ostalo vrijeme bio na meni i na cici, cak je i spavao na cici. Mislim da prvih 6 mjeseci uopce nije spavao (kroz dan) igdje drugdje nego na meni, na rukama ili u marami, izmedju njega i cice nista.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da samo kad je gladan dajem SNS pa kad bude bice?
    Nikako. Ne smijes mu odjednom ukinuti obroke dohrane koje vec ima. Smijes ih skidati max 30 ml u par dana (barem 3).
    Ja ti govorim da mu SNS-om i samo SNS-om dodajes dohranu (adaptirano) jer time ga i hranis i on stimulira dojke na produkciju.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako. Ne smijes mu odjednom ukinuti obroke dohrane koje vec ima. Smijes ih skidati max 30 ml u par dana (barem 3).
    Ja ti govorim da mu SNS-om i samo SNS-om dodajes dohranu (adaptirano) jer time ga i hranis i on stimulira dojke na produkciju.
    Ovo 'kad bude bice' sam mislila na prelazak na moje mleko. A hocu li njemu da prepustim da sam smanjuje dozu ili da mu je ja smanjujem? Do sad je sam smanjivao, a puno dobija.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dobro da si mi ovo napisala sad, jer gledam upravo medelinu duplu izdajalicu. ne znam vise sta da radim, hranim ga kad trazi - 2.5 do 3 sata, a nocu se na toliko izdajam rucnom (kršitelj koda)ovom, ali skupim 5 do 10 ml, a izdajam i sat vremena, a vecinu toga u prazno.
    Pozdrav, Maka!
    Dobro je što malenog hraniš na zahtjev.

Medelina dvostruka izdajalica - dvostruke su namijenjene povećanju proizvodnje mlijeka, a koliko sam ja shvatila, ti mlijeka imaš, samo ga je teško izdojiti. Meni je električnom išlo ispočetka kao i ručnom, samo se ta količina brže izdojila. Dobro, poslije se povećavala količina.

Mene muči sljedeće: ako (za isto vrijeme) više mlijeka izađe ručnim izdajanjem, trebalo bi onda ustrajati na ručnom izdajanju.
    Koliko izađe ako noću izdajaš ručno, za sat vremena, otprilike u isto vrijeme?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Inače, kad već imaš jednostruku Medelinu električnu, nije tolika razlika u odnosu na dvostruku. Mogla bi onda i ova prva dobro poslužiti, samo ako ide, ako mlijeko izlazi na taj način. Kakva je ta u usporedbi s (kršitelj koda)ovom ručnom? Koliko izađe mlijeka, za koliko vremena otprilike?

Jesi li možda s mužem stigla pogledati i DVD? Kako vam se čini?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Odgledali smo pola i opet smo kod mojih. Inace malac me izludjuje, a sad znam i uzrok - nece AD. Od kako sam pocela da mu dajem drugaricino mleko on je poceo da zeza. Jedino normalno pije kad mu dajem njeno mleko, dok za AD place, izvija se... Pokusali smo da mu damo bocicu, jer smo se bas zabrinuli, medjutim bocicu nece NIKAKO (da napomenem da nije video bocicu od kako sam se vratila na sns).
    Njeno mleko mu dajem nocu kad nemam snage za maltretiranje.

Posto on popije jos 5ml izdojim za pola sata.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dopuna

Sto se tice medeline elektricne - kod drugarice je koja mi daje visak svog mleka. A i bole me grudi unutra kad se njome izdajam, dok sa (kršitelj koda)ovom rucnom ne bole ni malo, a vise izlazi.

Zaboravila sam da ti kazem u vezi videa - plakala sam ko kisa. Jedva cekam da predjemo 100% na mm.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Odgledali smo pola i opet smo kod mojih. Inace malac me izludjuje, a sad znam i uzrok - nece AD. Od kako sam pocela da mu dajem drugaricino mleko on je poceo da zeza. Jedino normalno pije kad mu dajem njeno mleko, dok za AD place, izvija se....
    Ma daj zamisli! Ukusnije mu je njeno mlijeko (a možda i lakše probavljivo)!
    Pokusali smo da mu damo bocicu, jer smo se bas zabrinuli, medjutim bocicu nece NIKAKO (da napomenem da nije video bocicu od kako sam se vratila na sns).
    Njeno mleko mu dajem nocu kad nemam snage za maltretiranje
    Neće bočicu? Eto, vidiš da je to stvar navike.
    Posto on popije jos 5ml izdojim za pola sata.
    Pa dobro, pretpostavljam da maleni sve popije, pa zato.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dopuna
    Sto se tice medeline elektricne - kod drugarice je koja mi daje visak svog mleka. A i bole me grudi unutra kad se njome izdajam, dok sa (kršitelj koda)ovom rucnom ne bole ni malo, a vise izlazi.
    A, pa onda je svakako bolje da se izdajaš (kršitelj koda)ovom ručnom.
    Zaboravila sam da ti kazem u vezi videa - plakala sam ko kisa. Jedva cekam da predjemo 100% na mm.
    Joj, Maka. Je li da je dirljivo? I meni dođu suze. Divno je vidjeti sretne mame i bebice.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ako ti se ovaj DVD sviđa, mogu ti pokušati poslati i UNICEF-ov DVD "Prve 3 (godine) su najvažnije". Tu se osim dojenja spominju i drugi aspekti roditeljstva. Svaki par s djecom govori o jednom aspektu, a tu je i riječ stručnjaka.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo kako smo mi uspjeli sa relaktacijom. Dakle dijete je bilo na neonatologiji gdje sam imala pristup jednom dnevno, a nisam znala tehniku izdajanja, tako da po izlasku iz bolnice bila potpuno na AD.
    Sistem mi je bio ovakav.
    Dajem jednu dojku da posisa i onda drugu dojku pa onda bocu. Tako par dana . Onda su se mililitri počeli smanjivat pa sam joj bocu izbacila iz jednog obroka pa tako par dana. Pa onda iz sljedećeg obroka pa tako par dana i na kraju iz zadnjeg večernjeg obroka. Trebalo nam je 15 dana ali smo uzeli još 5 dana radi sigurnosti do vaganja i prvog pregleda kad je dok. rekla može i bez zadnjeg večernjeg obroka Ad. Nije puno narasla sa težinom ali mi je dok rekla da su tablice dojene dijece drukčije i ne očekuje se naglo debljanje. Na raspolaganju sam bila otprilike svaka 2,5 sata dan noć i naravno puno tekućine.
    Vjerujem da gornje nebi uspjela da nisam dojila prvo dijete godinu dana i znala da to mogu i hoću bez obzira na "podršku" okoline.
    Znači polako obok po obrok dan po dan do cilja.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pozdrav

svaka vam čast na ustrajnosti u relaktaciji!
    nadam se da je ok da ovdje postavim svoje pitanje i da ne otvaram posebnu temu.
    razmišljam o SNS pa me zanima ima li smisla da to nabavljam ako beba ne može / ne zna / neće uhvatiti bradavicu jer je ravna pa upotrebljavamo šeširić. dogodilo se par puta da je uspjela uhvatiti bez šeširića pa sam se već ponadala, ali na kraju ništa od toga.
    pokušala bih relaktaciju sa SNS-om (trenutno izdajam), ali nisam sigurna da li mogu koristiti šeširić i cijevčicu u isto vrijeme?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bok, Arya!
    Drago mi je što si se javila. Naravno da je ok uključiti se ovdje, ali se bojim da ovu temu prati samo ona dutka_lutka , pa da neće biti previše odgovora.
    Ako otvoriš novu temu, sigurno će se javiti savjetnice, a dobit ćeš i dosta odgovora ostalih forumašica.

Odgovor na tvoje pitanje nažalost ne znam, jer nisam imala SNS. Zbog toga što je pitanje specifično, bilo bi dobro otvoriti temu npr. "SNS i šeširići - mogu li zajedno?", ili pitati na SOS-u.
    Dobro bi bilo i otvoriti svoju temu o relaktaciji, ali će možda onda potrajati par dana da se dobije odgovor na ovo specifično pitanje. No, na toj temi se možeš javljati u kontinuitetu, dok bude trebalo.

Problem s ravnom bradavicom načelno bi trebalo rješavati sa savjetnicama u osobnom kontaktu u Savjetovalištu, možda doći u par navrata.
    Sretna okolnost je da će bebica, kako bude veća, lakše obuhvaćati veći dio areole, bez obzira na oblik bradavice.
    Isto tako, bradavice bi se trebale pomalo oblikovati uslijed stalnog izdajanja. Primjećuješ li kakve pomake u tom pogledu?

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, Arya!
    Isto tako, bradavice bi se trebale pomalo oblikovati uslijed stalnog izdajanja. Primjećuješ li kakve pomake u tom pogledu?
    ne baš a bole me dosta zbog čestog izdajanja.
    samo netom nakon izdajanja budu izvučene. ubrzo se to opet izgubi...

otvorit ću onda novu temu! hvala ti na odgovoru

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •