Pokazuje rezultate 1 do 50 od 218

Tema: Molim za pomoc kod relaktacije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Reci mi, koliko sada maleni popije adaptiranog mlijeka na dan?
    Uopste ne znam, ne stizem ni da zapisem jer kad on nije ne sns-u onda imam malo vremena da jedem, pijem i izdajam se. Znam samo da doji po sat-dva, tj malo vuce malo spava. Niti da popije niti da se naspava.

Piješ li ti dosta tekućine?
    pijem 2-2.5l. Stavim u sobu 1l mleka, 1l vode i 0,5l caja.

Uspijevaš li jesti dovoljno?
    Ne koliko bi mogla, jer, kazem ti, celi dan je na sisi, ako ga malo spustim da jedem on pocne da place, pa ga sad muz ljuska dok ja jedem ili mene hrani dok dojim.

Stvaraju li ti se i sada ponekad kvrge, ili više ne?
    Stvaraju se, ali mislim da je to sve zato sto on vise spava nego sto vuce. Izdajam se rucno i sa elektricnom i uspem da izdojim oko 5 do 10 ml iz obe.

Pije li bebač preko SNS-a?
    Pije preko dana, a nocu moram da mu dam flasicu jer samo spava, a ja se tad izdajam.

Prihvaća li i samu dojku, bez SNS-a?
    Prihvati malo u pocetku i bas pravo guta, ali ubrzo pocne da se nervira i place.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Maka137 prvotno napisa Vidi poruku
    Uopste ne znam, ne stizem ni da zapisem jer kad on nije ne sns-u onda imam malo vremena da jedem, pijem i izdajam se. Znam samo da doji po sat-dva, tj malo vuce malo spava. Niti da popije niti da se naspava.
    Dobro je da je beba što više na prsima. Samo, kad zaspi, pokušaj ga spustiti na krevet ili u krevetić, pa možeš nešto popiti i sl. Neka je i na 5-10 minuta, možda će ponekad biti i pola sata.

A koliko sati dnevno otprilike maleni spava?
    pijem 2-2.5l. Stavim u sobu 1l mleka, 1l vode i 0,5l caja.

Ne koliko bi mogla, jer, kazem ti, celi dan je na sisi, ako ga malo spustim da jedem on pocne da place, pa ga sad muz ljuska dok ja jedem ili mene hrani dok dojim.
    Drago mi je što imaš dobrog muža, kao i ja. Za uspjeh dojenja važna je i podrška okoline, osobito muža.

Mislim da bi bilo dobro da nabaviš nekakvu maramu, ima i elastičnih, ili sling, pa, kad si sama s bebom, beba je smirena, a tebi su ruke slobodne. Možeš tako jesti, piti, čitati, kuhati, a bebica siše, gleda ili spava. Osjeća maminu blizinu, čuje otkucaje njenog srca. Gibanje majčinog tijela je uspava.
    Stvaraju se, ali mislim da je to sve zato sto on vise spava nego sto vuce. Izdajam se rucno i sa elektricnom i uspem da izdojim oko 5 do 10 ml iz obe.
    A jesi li slijedila savjete o masaži dojki i toplim oblozima prije izdajanja?
    To bi trebalo olakšati otpuštanje mlijeka, pa bi se, vjerujem, moglo više izdojiti, ne bi bilo kvrgi.
    Pije preko dana, a nocu moram da mu dam flasicu jer samo spava, a ja se tad izdajam.
    Nije mi jasno, kako misliš da mu moraš dati flašicu? Ako maleni spava, onda ne traži?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A koliko sati dnevno otprilike maleni spava?
    Svaki cas po 10 min, mnogo je nemiran i kad spava, streca, komeska se. Evo danas smo odlucili da on bude na flasici, a da se ja izdajam da bi videli je li do toga. Pojma nemam sta mu je.

Mislim da bi bilo dobro da nabaviš nekakvu maramu, ima i elastičnih, ili sling, pa, kad si sama s bebom, beba je smirena, a tebi su ruke slobodne. Možeš tako jesti, piti, čitati, kuhati, a bebica siše, gleda ili spava. Osjeća maminu blizinu, čuje otkucaje njenog srca. Gibanje majčinog tijela je uspava.
    Jeste, ali on tad ne vuce nego samo spava, ja mislim da mi je on i kriv za ove kvrzice zato sto nista ne vuce. 60ml 1 sat i to je to od dnevnog spavanja- dok je na sisi.

A jesi li slijedila savjete o masaži dojki i toplim oblozima prije izdajanja?
    Jesam. Za sad mi najvise izlazi rucnim izdajanjem - jeste teze, ali je bolje.

Nije mi jasno, kako misliš da mu moraš dati flašicu? Ako maleni spava, onda ne traži?
    On se budi da jede, mada samo jednom, redak slucaj dva puta, ali sto ga stavim na sisu zaspe, maknem ga probudi se i sve tako. Da je to samo sa sise ja bih legla i njega stavila do mene pa nek je drzi celu noc, nego sa sns-om ne moze tako.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Svaki cas po 10 min, mnogo je nemiran i kad spava, streca, komeska se. Evo danas smo odlucili da on bude na flasici, a da se ja izdajam da bi videli je li do toga. Pojma nemam sta mu je.
    Hm, ovo s isključivim izdajanjem ne bih preporučila. Bebica uvijek može izvući više nego što mi možemo izdajanjem, pa bi se mogle još više stvarati kvrge, zastoj mlijeka.

Maleni spava svaki čas po 10 minuta? A ima li periode kad spava duže, 2.5- 3 sata, i periode kad je duže budan, isto 2-3 sata?
    Jeste, ali on tad ne vuce nego samo spava, ja mislim da mi je on i kriv za ove kvrzice zato sto nista ne vuce.
    Ako beba ne vuče, preporučuju se kompresije dojki, znam da si ih radila. Na taj način ipak popiju više, i u snu.

60ml 1 sat i to je to od dnevnog spavanja- dok je na sisi.
    Misliš 60 ml adaptiranog za 1 h? Pretpostavljam da za to vrijeme bebač popije i oko 60 ml tvog mlijeka.

Znači li to da maleni preko dana spava samo 1 sat?
    esam. Za sad mi najvise izlazi rucnim izdajanjem - jeste teze, ali je bolje.
    Onda je svakako bolje da izdajaš ručno.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Maleni spava svaki čas po 10 minuta? A ima li periode kad spava duže, 2.5- 3 sata, i periode kad je duže budan, isto 2-3 sata?
    Preko dana-ni slucajno! Maximum pola sata spava, a budan bude i duze. Dok je bio na flasici jeste spavao po 3 sata ali samo 1-2 puta preko dana, no zato nocu spava od 8 do 10 ujutru. Vodila sam ga danas kod pedijatrice jer je bas uznemiren i rekla mi je da nije zbog sns-a, vec su usi. Prepisala mu je antibiotike, ali vec sam pocela sa alternativom - da izbegnem antibiotike.

Ako beba ne vuče, preporučuju se kompresije dojki, znam da si ih radila. Na taj način ipak popiju više, i u snu.
    Radim ja to, ali nemam ja toliko mleka da to sad izlazi u mazu.

Misliš 60 ml adaptiranog za 1 h? Pretpostavljam da za to vrijeme bebač popije i oko 60 ml tvog mlijeka.
    Da. I ja bih volela da je tako - da popije 60ml mog mleka, ali cisto sumnjam, malo potom se budi i trazi jos.

Znači li to da maleni preko dana spava samo 1 sat?
    Pa nisam racunala, ali vise od jednog sata je sigurno.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Preko dana-ni slucajno! Maximum pola sata spava, a budan bude i duze. Dok je bio na flasici jeste spavao po 3 sata ali samo 1-2 puta preko dana, no zato nocu spava od 8 do 10 ujutru.
    A, dobro. Iz onoga da maleni zaspi svakih 10 minuta izgledalo je da je uspavan, a nije.
    Vodila sam ga danas kod pedijatrice jer je bas uznemiren i rekla mi je da nije zbog sns-a, vec su usi. Prepisala mu je antibiotike, ali vec sam pocela sa alternativom - da izbegnem antibiotike.
    Upala uha? To ih smeta pri dojenju, možda je zato maleni negodovao.

Kakvu alternativu imate, umjesto antibiotika?
    Radim ja to, ali nemam ja toliko mleka da to sad izlazi u mazu.
    Dobro, koliko ide.
    Da. I ja bih volela da je tako - da popije 60ml mog mleka, ali cisto sumnjam, malo potom se budi i trazi jos.
    Dojene bebe prvih par mjeseci ustvari dosta vremena provode na dojci. Kasnije se to mijenja, kad su veći, potrebnu količinu mlijeka povuku u kraćem vremenu. Na primjer, u dobi od 8-9 mjeseci, već za 5-10 minuta. To se primijetilo kod moje malene.
    Sada još trebamo biti strpljivi.
    (Sjećam se kad se rodila, u početku je, nažalost, pila na bočicu, pa joj je trebalo po 45 minuta, za onih 60 ml.)

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

On se budi da jede, mada samo jednom, redak slucaj dva puta, ali sto ga stavim na sisu zaspe, maknem ga probudi se i sve tako. Da je to samo sa sise ja bih legla i njega stavila do mene pa nek je drzi celu noc, nego sa sns-om ne moze tako.
    Onda bih ti preporučila da ga noću staviš na dojku, ovako kao što pišeš, da ležite skupa, bez SNS-a, pa da se maleni posluži kad ogladni. U polusnu i lakše prihvaćaju dojku.

Kad zaspi, (ako možeš) radiš kompresije dojki. Više će se mlijeka izvući tako, nego da noću izdajaš.
    izdajala sam se danas elektricnom izdajalicom i bas me bole grudi.
    E, da. Najviše izvuče beba. Pišeš da ti bolje ide ručno izdajanje, a tek na kraju izdajalicom.

Ne smiješ dopustiti da ti grudi ostanu bolne. Po mogućnosti malenoga što prije staviti na dojku, ili barem izdojiti ručno.

Koristi li bebač još uvijek dudu?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Onda bih ti preporučila da ga noću staviš na dojku, ovako kao što pišeš, da ležite skupa, bez SNS-a, pa da se maleni posluži kad ogladni. U polusnu i lakše prihvaćaju dojku.
    Ali kad nema on se nervira. Kazem ti u pocetku super prihvati, nekih 10-20 sekundi, a posle se ljuti, otima...

Koristi li bebač još uvijek dudu?
    Koristi samo da zaspe i posle je sam izbaci. Poceo je da bala, stavlja ruke u usta, isto ko da ce zubici. Tako da se njome smiruje, a nije nesto da je glodje po ceo dan.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ali kad nema on se nervira. Kazem ti u pocetku super prihvati, nekih 10-20 sekundi, a posle se ljuti, otima...
    Tako je bilo i kod nas, tijekom prelaska s bočice na dojku. Mislim da je to zato što je navikao na bočicu. Ja nisam imala SNS, pa sam za vrijeme tog prelaska dojila hodajući, ljuljuškajući, pjevušila, smirivala bebu tihim govorom. Negodovanja je bilo neko vrijeme, a poslije je prestalo.
    Dobro bi bilo izdržati barem 5-10 minuta, jer onda beba već povuče mlijeka, ako treba i kompresijama, a u mlijeku se isto tako nalaze tvari koje je umiruju.
    Koristi samo da zaspe i posle je sam izbaci. Poceo je da bala, stavlja ruke u usta, isto ko da ce zubici. Tako da se njome smiruje, a nije nesto da je glodje po ceo dan.
    Moguće je da dolaze zubići. Slinjenje i stavljanje ručice može trajati i 2 mjeseca prije izbijanja prvog zubića.
    Sutra mi dolazi moja babica da mi vidi hvat i sto dugo doji.
    Dobro je da babica vidi položaj.
    Samo, nadam se da neće biti savjeta da beba ne smije dugo dojiti, da je treba prekidati, da se doji samo svaka 3-4 sata, i da neće biti vaganja prije i poslije podoja. Ovo ti pišem zato što se kod nas događa da patronažne sestre daju ovakve savjete, jer su one prije 25-30 godina tako učile u školi, a to prenose i mlađim kolegicama. Savjeti im se jako razlikuju, ovisno o tome koja patronažna dođe.
    Nažalost, ovi savjeti koje sam ovdje navela nisu u skladu sa sadašnjim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i organizacija koje promoviraju dojenje (LLLI).

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dobro je da babica vidi položaj.
    Samo, nadam se da neće biti savjeta da beba ne smije dugo dojiti, da je treba prekidati, da se doji samo svaka 3-4 sata, i da neće biti vaganja prije i poslije podoja. Ovo ti pišem zato što se kod nas događa da patronažne sestre daju ovakve savjete, jer su one prije 25-30 godina tako učile u školi, a to prenose i mlađim kolegicama. Savjeti im se jako razlikuju, ovisno o tome koja patronažna dođe.
    Pa takva je i meni dolazila, ta me je i savetovala da ubacim adaptirano na flasicu - kao beba je mala nece ni znati razliku. A ova dolazi privatno, ona je misljenja da bebac treba sto vise da vuce. A pedijatrica koja ima ordinaciju blizu moje kuce mi je rekla da ga 6-7 dana stavljam samo na sisu po ceo dan, bez ad-og jer on ima i viska kila, tako da nije na odmet i ako izgubi koje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •