Znam. Beba u mojoj sobi je imala i baš se primećivalo da je žućkasta, dok je moj sin bio rozikast.
Nemam slobodnu ruku boreći se sa njim.Možda bi onda mogla koristiti ručnu izdajalicu? No, ako je beba nemirna, onda ne.
Ovde ima od skoro jednostruka - oko 100eura. to je to.U našoj ljekarni, ako nečeg nema, kažu da mogu naručiti. Naruče oni ako imaju kupca. Jedino što je ta dvostruka jako skupa, sjećam se da je (kršitelj koda)ova ručna koštala 396 kuna, jednostruka električna 837 kuna, a dvostruka električna 2000 kuna, ako ne i više.
E ovako: naša bolnica nema nikakvu izdajalicu niti bilo šta čime bi moglo da se olakša dojiljama. Ovde ti je upala kao dobar dan. Čak šta više mene su otpustili sa upalom iako sam se žalila na grudi. 30% prvorotki u mom gradu doji, od toga možda 5 posto doji duže od 6 meseci. A bolnica osim što nema ništa što bi trebalo da ima, ima nešto što ne bi nikako trebala da ima - bubašvabe!!!
Misliš li da ti je ona povećala mleko? Koliko si najmanje mogla da izdojiš i koliko ti je trebalo vremena da zameniš AD?Ne znam koliko se to onda isplati nabavljati. Kad je malena prešla na dojku, ja više nisam izdajala. Dakle, koristila sam je možda 4 mjeseca. Vani bolnice posuđuju mamama bolničke izdajalice, mislim da je besplatno. Kod nas se moglo unajmiti, od neke firme, a plaćalo se po danu posudbe.
Mogla bih da nadjem polovnu da kupim ako bi upalilo.
Nemam nikoga za to. Obe su mi sestre u inostranstvu, a muž radi dosta, iako mu je radionica u kući nema toliko vremena.Bilo bi onda dobro da ti je sestra bliže, ili da ima koja prijateljica koja podupire dojenje, pa da, dok ti dojiš, izdaja drugu dojku. Mogao bi doduše i muž (samo ne znam bi li na to pristao).
No, ići će i bez toga.![]()