Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
kako ste se uspjeli dogovoriti? evo on je sada 17 mjeseci i dalje doji i nemam ustvari problem s tim kad su noći koliko toliko ok. Tri buđenja su mi podnošljiva ako to znači da će se "prikopčat" i zaspat kroz pet minuta. Problem su mi one noći kad nacicavanju nema kraja, kad me ujutro bole bradavice i ne znam za sebe. Ja sam par puta pokušala noću ga zagrlit , pomazit, dić, ali on se baca, počne plakat i nema šanse ništa da ga smiri osim cice. Nevjerovatno je to da danju uopće ne traži toliko često.
Gle, prvo moraš TI sa sobom rasčistiti da je tebi to bitno da on ne doji po noći, ono donijeti odluku i držati je se pod svaku cijenu. Ako ti nisi sigurna u to, on to osjeti i naravno da neće surađivati nikako nego te cimati dok ne poklekneš. Dakle najbitnije je da si ti u potpunosti na čistu s tim da on više NEĆE dojiti po noći. Zatim mu to kažeš, jasno daš do znanja, ono npr kad je mrak u sobi nema dojenja ili štogod već da će mu pomoći da bolje razumije. I onda kad se on probudi po noći i traži, jednostavno kažeš "žao mi je, sad ne možeš dojiti, ujutro ćeš" i to je to i ti izdržiš to što on plače, kažeš mu da ga voliš al da ne može dojiti sada.

Druga opcija je recimo da spava s tatom xy dana dok se ne prestane buditi po noći. Njemu bi vjerojatno manje plakao i cendrao jer zna da ne može dobiti sisati od njega, i ako tebe nema na vidiku u tom trenu velike su šanse da će biti skuliraniji. Kažete mu npr mama se mora odmoriti, spavat ćeš s tatom par dana, dojiti ćeš ujutro kad se probudiš i to je to. Ti ako nemaš nikakvu opciju ono na pod dnevne sobe na madrac na napuhavanje, vrijedit će ti puno tih par dana spavanja na podu

Sretno