Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Stambeni kredit u stranoj banci

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Stambeni kredit u stranoj banci

Od 01.01.2011. građani Hrvatske imaju tu mogućnost. A kamate na stambeni kredit u tim zemljama su tako privlačno male.....Googlam, no ne mogu naći nikakve konkretnije informacije o realizaciji toga svega. Zna li netko nešto više? Isplati li se to? Navodno da postoje posrednici koji rješavaju tu svu papirologiju uz nekakvu proviziju. Kome bi se mogla obratiti za više informacija?

???

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

zanimljivo baš gledam slovenske kamate, jako zanimljivo. jel zna netko nešto više o ovome?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

navodno ne možeš za takav stambeni kredit kupiti nekretninu u HR

http://www.nacional.hr/clanak/98162/...tranim-bankama

no ako se nađe način možda i naše banke odluče spustiti kamatu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

navodno će se ovi krediti moći realizirati preko nekih domaćih agencija, bio je neki članak o tome...
    no, s druge strane, vjerovatnije je da će se sve moći raditi preko banke sestre domicilne banke... npr. RBA, HYPO, i sl. u Hr i njihova banka sestra u npr. Sloveniji, Srbiji itd....

Eh kako će to izgledati, nemam pojma. Da li će se odobravati, nemam pojma.

Znam kako izgleda kreditno poslovanje u Austriji i koliko su banke umrežene sa registrima zemljišnih knjiga, poreznim uredima itd... tako da nekako mislim da dokle god banka nema uvid u kreditnu monetarnu potencijalnog korisnika kredita, nema niti neke vjerovatne mogućnosti da će kredit odobriti.
    Jedna je priča što je zakonski omogućeno podizanje kredita vani...druga je priča da li će to biti moguće stvarno i napraviti.

Za štednju, mislim da nema nekakvih velikih problema. No, s druge strane, stvarno treba i poznavati banku u koju se ulaže.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jucer sam gledala prilog na tv-u o tome
    napomenuli su da kamatne stope koje vrijede vani, sigurno nece biti iste i za HR klijente, a i uvjeti odobravanja ce vjerojatno biti drugaciji/strozi (zbog rizika)

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma neka uvjeti odobravanja budu stroži i kamate nešto više, al vjerujem da će u konačnici ispasti puno jeftiniji kredit nego u Hrvatskoj.

Možda ima ovdje netko iz Slovenije ili Austrije pa da nam provjeri informacije iz prve ruke?

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Stambeni krediti iz inozemstva i nama dostupni?

Ne znam ako ste vidjeli ali o tome se pise, a mene zanima da li zna netko kako to ide u praksi, da li se netko o tome konkretno informirao?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam se odmah "zakačila" na tu varijantu jer su kamate jako povoljne.
    No navodno mi još ne možemo dizati stambene kredite vani na kuće ili stanove u hrvatskoj jer nemaju bas povjerenje u nas ali možemo štediti.
    Navodno i plaća treba stizati na inozemni racun...
    uglavnom, mislim da za sada još ništa konkretno od toga... a šta će biti kasnije, vidjet ćemo..
    možda naše banke smanje kamate zbog povoljnih inozemnih...

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pošto znamo da su privredna i zagrebačka banka taljanske banke otišli smo do italije upitati bili nam kao hrvatskim građanima bio jeftiniji kredit u njihovoj matičnoj banci u italiji. odgovor je uslijedio: nakon što prikupimo podatke od naših poslovnica u hrvatskoj sa kojima ste do sada radili i ukoliko ste redovni platiša postoji realna mogučnost da vas nagradimo sa prebacivanjem kredita u našu glavnu banku u italiji te vam tako omogučimo osjetno niže kamate. ovo vrijedi ako ste stvarno bezprijekorna stranka naše banke u hrvatskoj dakle ako nemate nekih opomena ili zakašnjelih rata kredita.
    evo što sam ja pronašla, neprovjereno, to je komentar na vijest nove tv kredit preko grane ima zanimljivih komentara, ali još ništa provjereno

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

thanks Shiny

iako ja cisto nekako sumnjam da ce nase banke sniziti kamate...
    ja cu si dati truda i saznati kad budem preko da li to i kako funkcionira,
    cujem da se ustvari i preko nasih banaka jedan dio tih poslova odvija, nekakavi prelazni racunili tako...
    Mozda se jos neko sa foruma javi ili tko radi u banci a znas vise

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prima, ovo je vrlo logično. I iskreno, u ovom momentu jedini mogući scenarij.

Također, vrlo vjerovatno da će kamata biti nešto viša, jer sve ove aktivnosti iziskuju povećani rizik strane banke, kao i dodatne instrumente osiguranja, založnice i sl... koji bi bili eventualno lakše naplativi preko nekih međunarodnih sudskih okvira itd..

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teme su spojene i prebačene na 4 kuta našeg doma

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

novinarka slobodne istraživala: slobodna dalmacija

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uz zahvalu, spustila sam slušalicu i isti posao pokušala obaviti u drugoj banci, ali u Austriji. Tamo me razgovorljiva službenica, doduše neslužbeno, informirala o tome da su naši novinari cijelu stvar s kreditima u inozemstvu krivo shvatili. - Vaši su građani mogli i do sada uzimati kredite u austrijskim bankama, no prema deviznom zakonu, bili su dužni sredstva iz kredita primiti na račun kod hrvatske banke. Naime, vaši ljudi dosada nisu smjeli imati otvorene račune u inozemstvu, kod inozemnih banaka, no sada ih mogu otvoriti i kod nas - doznali smo od dobro informirane bankarice koja je, međutim, zamolila za zaštitu vlastitog, kao i identiteta svoje banke.
    U praksi, kako nam je objasnila, mogućnost dizanja kredita u Austriji ipak se ne realizira baš često jer su tamošnje banke vrlo oprezne pri odobravanju kredita stranim građanima zbog neodgovarajućih, odnosno nedostatnih instrumenata osiguranja po kreditu..

Znači, mogli smo i prije?
    Valjda je sad ovim novim zakonom nešto lakše nego prije?

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Raspitala sam se kod jedne gospođe koja radi u jednoj inozemnoj banci. I prije su naši građani mogli dizati kredite vani, ali radilo se samo o poduzetničkim, nenamjenskim, gotovinskim kreditima, na 5-10 godina. Taj su kredit koristili najčešće građani koji nisu bili kreditno sposobni u Hrv. Stambeni krediti se vani nisu nikad odobravali, a neće ni sada - osim ako nemaš oitvorenu barem stambenu štednju kod njih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •