Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 315

Tema: Biokemijska trudnoća ili spontani nakon IVF-a

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja sogorica je imala spontani u 13 plus 6.
    sad kaze d ajoj je dr govorio da ima neki miom(zakoji Radoncic nije rekoa,a radio je histero i skidao polipe par mjeseci prije postupka) ,da nosi nisko, da su u pocetku bile dvije gv,hematom,mirovanje....uglavnom, kad je usla u 13. tjedan dr rekao da ostane u bolnici ,jos je krvarila po malo,nije htjela ostati,i za par dana desio se spontani
    sad bi trebala piti ergometrin-nece,kaze boli ju stomak od toga ?! hoce joj to naskoditi?za sto je ergometrin?

osim toga,muce ju grudi,nisma ni znala da nakon spontanog u tako ranom stadiju trudnoce mogu boljeti grui zbog mlijeka....

nekako mislim d ajoj je mogla ovo proizvesti i hipotireoza,jer stitnu nikad niej provjeravala od postppka pa kroz citavu trudnocu....

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja sogorica je imala spontani u 13 + 6.
    sad kaze da joj je dr govorio da ima neki miom(zakoji Radoncic nije rekao,a radio je histero i skidao polipe par mjeseci prije postupka) ,da nosi nisko, da su u pocetku bile dvije gv,hematom,mirovanje....uglavnom, kad je usla u 13. tjedan dr rekao da ostane u bolnici ,jos je krvarila po malo,nije htjela ostati,i za par dana desio se spontani
    sad bi trebala piti ergometrin-nece,kaze boli ju stomak od toga ?! hoce joj to naskoditi?za sto je ergometrin?

osim toga,muce ju grudi,nisma ni znala da nakon spontanog u tako ranom stadiju trudnoce mogu boljeti grudi zbog mlijeka....

nekako mislim d ajoj je mogla ovo proizvesti i hipotireoza,jer stitnu nikad niej provjeravala od postppka pa kroz citavu trudnocu....

osim toga,imala je 20 js,(i HS nakon et-a), na 10 su radili IVF-niti jedna se nije oplodila-.rekli joj tbog astheno njm.
    na onih preostalih 10 radili IVF, 4 bile blastice, 2 vratili, 2 pustili jos dan. kasnije javili da nisu prezivjele i nije bilo nista za zalediti.
    ocito ni kvalitet js nije bas bio bajan....

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

htjedoh urediti poruku,a napsala 2 puta .

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moram se i ja javiti nažalost na ovu temu..izgubila sam prije 5dana moja dva andjela..ne mogu doći k sebi..tko je kriv?
    Zašto je to moralo biti? Cekali smo ih 7 godina..

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ajme tikica tako mi je žao.
    Posljednje uređivanje od lasta : 29.01.2012. at 18:39

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jao, tikica78, tako mi je žao... nemam riječi kojima bih te mogla utješiti, znam da je bol prevelika...
    Draga, nitko nije kriv, najmanje ti...tako je očito moralo biti...

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ajme tikica78 tako mi je žao... Draga, nitko nije kriv. Nekad se ružne stvari dogode ljudima koji ih ničime ne zaslužuju. budi jaka

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tikica, žao mi je..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tikice jako mi je žao

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tikice draga,
    nazalost i predobro znam kako se sada osjecas
    i ja sam sebe preispitivala i jos se pitam ko je kriv, dal sam ja nesto krivo napravila!?!?
    Ali draga, takve ruzne stvari se nazalost desavaju. Probajte ti i TM bit jaki kolko mozete. I nemoj sebe okrivljavati, nisi ti nista kriva.
    Jako, jako mi je zao sto si i ti kroz sve ovo morala proci.
    Drz' te se hrabro.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tikice, drži se, nažalost većina nas ovdje zna taj grozni osjećaj

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

tikica78, jako mi je žao što ti se to dogodilo

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tikice78, žao mi je!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tikice (

nadam se da ćete uskoro naći snage za dalje, odtugujte svoja dva anđela a onda polako

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Teško mi je i citati i pisati i govoriti..samo plačem..u duši bi najviše voljela da mogu odmah na postupak jer gledam na to kao da idem da mi ih vrate..BOze toliko sam se namucila, kad sam dobila betu bojala sam se vjerovati , svaki dan sam se budila i provjeravala jel stomak tu jel to stvarno istina? I onda kad mi je dr.rekla sa10+6 da je sve savršeno opustite sam se i po prvi put izgovorila ja sam trudna..da bi za 5dana dobila strasne grceve usred noći trpila sam ih hrabro 4sata dok nisam prokrvarila..mislila sam to je normalno rasteze se maternica..možda da sam odmah otišla u bolnicu..ma ne znam kriva sam..osjećam se strašno..

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bab, tikki sad vidim da ste i vas dvije prošle kao ja..BOze kako sam tuzna zbog toga..
    Meni je dr. Rekao da moram 3mj odmoriti, i da će trebati napraviti papu i neke briseve prije toga..
    Jel i vi to morate? Kad mogu to napraviti poslije prve menge ha? Joj BOze daj nam snage svima ovo je strašno..

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Tikice draga,
    uzasno mi je žao što ti se to dogodilo,ali nemoj sebe kriviti.
    Znam da si sad postavljaš pitanja kako i zašto baš ja,barem sam se ja to nakon gubitka trudnoće stalno pitala,
    ali s vremenom sam prihvatila konstataciju dr.L :"to je valjda tako trebalo biti".
    Drzi se

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tikice, nisi kriva i nemoj si ni na trenutak dozvoliti da tako misliš. Nažalost, velika većina spontanih u prvom tromjesečju uzrokovana je abnormalnostima ploda, a tu nema pomoći. I da si otrčala u bolnicu odmah, teško da bi išta mogli spriječiti, samo ti dati lijekove, da bude malo manje bolno...
    Plači, mila, koliko god ti treba, grli svoju lijepu obitelj, pronađi svoju snagu u njima...kad se oporaviš, krenut ćete po svoju bebu...i ovaj put će biti jaka i zdrava za hrabru mamicu

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Dr.L je bio iskreno tužan nije mu jasno..kad si ti krenula u novi postupak nakon miss.? Da li se ikad sazna koji je razlog da se to dogodilo...

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ponovo sam isla u postupak 4.mjeseca nakon kiretaže.
    Na žalost nisu bili napravili kariotipizaciju ploda.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma neće ni meni jer meni je sve otišlo na kiretazi je bio jedan mali komadic posteljice, dr.je rekla da je poslala to na analizu ali ne znam jel iz toga moze sta doznati..

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga Tikice, jako sam se veselila radi tvoje trudnoće, pa mi je ovo što čitam veliki šok.
    Vjerujem da ti je užasno teško sada, ali isplači se, pričaj o tome, radi sve što ti odgovara, samo da si malo olakšaš...
    Iako sad izgleda sve crno, nakon nekog vremena puno manje boli. Pokušaj gledati u budućnost, nadati se novoj sreći.
    Doći će jer si to zaslužila
    Ovo što ti se dogodilo samo je potvrda da možeš ostati trudna i to je velika sreća. Ja to tek sada vidim, kada je od mog gubitka prošlo 6 mjeseci. I da, i dalje boli, ali puno manje...
    Drži se draga!

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Tikica isplači se draga moja doči če i tvoje vrijeme
    Baš mi je žao

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam se mislila javljati jer mi je nekako bilo preteško ali tikice ti si me potaknula da se ipak javim i podijelim svoju bol sa vama.
    Kao prvo, iskreno i užasno mi je žao što ti se to dogodilo, ne mogu ni zamisliti koja je to bol u 11.tjednu izgubiti dva anđela Isplači se draga koliko god ti treba i kao što cure kažu- jedino će vrijeme izlječiti tvoje rane. I koliko god željela odmah u drugi postupak daj si vremena da ovo preboliš, oporavi se psihički i fizički...

Mi smo bili u postupku u 12.mjesecu, dočekali pozitivnu betu koja je u početku bila nešto manja ali se lijepo duplala i onda šok- na uzv-u se ništa nije vidjelo i hospitalizirali su me zbog sumnje na vanmateričnu. Na kraju je i bila vanmaterična ali ne u jajovodu kako smo pretpostavljali nego u rogu maternice, na spoju jajovoda( kojeg više nemam od prošle vanmaterične) i maternice. Mene je ovo slomilo totalno, toliko sreće i veselja a već za nekoliko dana tolika tuga...
    Iskreno i ne pomišljam na drugi postupak jer umirem od straha da mi se ponovo ne dogodi isto ali vrijeme će valjda izbrisati taj strah.
    Znam da ovo ne spada u ovu temu ali eto, ipak sam htjela ovo podijeliti s vama jer me nitko ne razumije bolje od vas.

Tikice drži se

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

draga Gabi25 i tikica78, ne znam što reći nego da se držite
    baš sve neke loše vijesti na našem pdf-u u zadnje vrijeme

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Gabi25 zar i ti... stvarno mi je žao nadam se da ćeš skupiti snage i hrabrosti za novi pokušaj...

Meni je tikice78 kao i tebi, ja bih što što prije u novi postupak. Jedva čekam da dođe menga jer onda samo još koji mjesec pa možemo pokušati ponovno. Jedino me strah, što ako se opet isto dogodi, pa dvije kiretaže u npr. 4 mjeseca... toga me strah, ali opet jedva čekam novi postupak.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Tikki ja mislim da mora biti razlog zbog kojeg sam ih izgubila, možda je to ipak bila preosjetljiva trudnoca da bi normalno živjela..iduci put znam da do 12tj cu se zalijepiti za krevet..iako nisam ništa teško radila , malo sjedenja u firmi ništa kucnihposlova ništa teško,malo prosetala ali necu ni to ništa vise..ipak nekako se nadam da je to bila neka bakterija , samo da saznam uzrok..o BOze...i zanima me da li postoji neki lijek da spriječi trudove u 11tj..jer stalno mislim da sam došla ranije...

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I jos me nesto kopka meni je dr. U srijedu rekla bebe su super ne treba ti vise ni utrogestan ali stavljaj 3x1 a dotad sam stavljala 3x2 i tad kao da su mi počeli bolovi..možda da nisam smanjila utrice.. A glupa sam nisam tad ni nazvala dr.L jer sam mislila pa rekla je zena da je sve ok..a vec mi dojadili ti utrici..ma joj..

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

tikice , gabi i tikki zao mi je zbog vasih bebica
    Ja sam imala prijevremni sa blizancima u 27 tjednu, preminuli su nazalost
    Od pretraga sam radila briseve , papa, 3D utz maternice da se vidi da mozda nema neka anomalija i to je to. Postoje ljekovi za sprijecavanje trudova i da se zaustavi otvaranje maternice prije vremena ali nisam sigurna da se koriste u 1 tromjesecju. postoji takodjer serklaza koja se isto kasnije radi.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

latika ne znam kako si uspjela prezivjeti to..o Bože dragi, stvarno smo mi žene osuđene na razne kušnje..nadam se da si skupila snage za dalje.. mi koje sada imamo anđele čuvare moramo uspjeti..

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tikice, Gabi25

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tikica78 prvotno napisa Vidi poruku
    Tikki ja mislim da mora biti razlog zbog kojeg sam ih izgubila, možda je to ipak bila preosjetljiva trudnoca da bi normalno živjela..iduci put znam da do 12tj cu se zalijepiti za krevet..iako nisam ništa teško radila , malo sjedenja u firmi ništa kucnihposlova ništa teško,malo prosetala ali necu ni to ništa vise..ipak nekako se nadam da je to bila neka bakterija , samo da saznam uzrok..o BOze...i zanima me da li postoji neki lijek da spriječi trudove u 11tj..jer stalno mislim da sam došla ranije...
    cure moje drage, strašno mi je žao što prolazite tu ogromnu žalost

tikica, koliko ja znam, a mislim da je točno i tako kažu i moji liječnici, nažalost, u ovoj ranoj fazi trudnoće ne možeš učiniti ništa da spriječiš gubitak bebe, ne postoje lijekovi koji bi to zaustavili.

i ja sam imala strahovitu grižnju savijesti nakon prvog spontanog u 9-tom tjednu i strahovitu bol i depresiju koja je trajala 6 mjeseci, pa i danas se nekada javi osjećaj praznine bez obzira na to što su prošle skoro 3 godine.

jedino što preporučam svima vama je da ne odustajete i da budete hrabre, isplačite sve suze ovoga svijeta i krenite dalje. ja sam se u tom periodu bila strašno promijenila, zanemarila sam partnera /kojem je isto bilo jako teško/ i nikako nisam mogla krenuti naprijed niti u jednom pogledu...

nadam se da ćete se što prije oporaviti. čuvajte se, mislim na vas

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I jos me nesto kopka meni je dr. U srijedu rekla bebe su super ne treba ti vise ni utrogestan ali stavljaj 3x1 a dotad sam stavljala 3x2 i tad kao da su mi počeli bolovi..možda da nisam smanjila utrice.. A glupa sam nisam tad ni nazvala dr.L jer sam mislila pa rekla je zena da je sve ok..a vec mi dojadili ti utrici..ma joj..

tikice, tokolitici (lijekovi za sprečavanje trudova) se ne koriste prije 20 tjedana trudnoće. a teško i da bi smanjivanje utrogestana takvo što izazvalo - u nekim se klinikama vani utrogestan u postupcima uopće ne koristi... molim te, nemoj sebe kriviti - do spontanog u 1. tromjesečju u preko 90% slučajeva dolazi zbog kromosomskih pogrešaka ploda i na to trudnica nikako ne može utjecati - znači, mirovanjem niti lijekovima to svejedno ne bi mogla spriječiti. a lijepljenje za krevet se ionako ne preporučuje osim ako za to postoji indikacija poput hematoma recimo. bakterije najčešće utječu na kasniji tijek trudnoće, tj. ako se zbog njih jave problemi, to je obično kasnije u trudnoći - prijevremeno otvaranje, pucanje vodenjaka i sl. Ovime ti želim reći da NE KRIVIŠ i ne preispiuješ sebe i svoje eventualne greške jer ih nema - na ovo nisi mogla utjecati mirovanjem i sl. Ponovi briseve, papu i ostale nalaze da budeš mirna (pošto ti ovo nije 1. trudnoća, ne znam da li si provjerila štitnjaču koja, ako joj se funkcija u međuvremenu poremetila, može uzrokovati sve i svašta u trudnoći), ali nemoj sebe kriviti! drži se

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

tikice draga prezivjela sam i skupila snage isto kao sto ces i ti, tvoja bol nije nista manja od moje, obje smo izgubile dijecu, izgubile snove i nade, tako da to treba odtugovati i nedopustite nikome da umanjuje vasu bol.Bit ce raznih komentara ali neobaziri se i meni su znali reci ma to su mala dijeca i nema uspomena nevalja plakati za njima, moja dijeca su zivjela 4 i 6 dana al mi nitko nemoze reci da je to lakse nego kad premine djete od godinu dana.Dijete je dijete ma koliko god ono bilo.I nemoj sebe kriviti za nista , u 11 tt je vec posteljica pocela proivoditi progesteron, a kazu da je tableta progesterona kao kap u moru u odnosu na to koliko ga posteljica proizvodi.samo polako

bobač avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

cure tako mi je žao znam kako vam je i kako se osjećate jer sam i ja to prošla 3 puta na sličan način tj.2vanmaternične i jedan spontanibila sam u velikoj depresiji,plakala čak sam nakon treće trud.m rekla neka ide i neka potraži drugu koja će mu roditi djete toliko sam bila očajna al on je i dalje bio uz mene tako da smo uspjeli to nekako prebroditi(naravno praznina ostaje)stoga curke izbacite svoje osjećaje van nemojte držati u sebi jer će vam biti još gore,s vremenom će se bol polako smanjiti i krenite dalje uzdignute glave jer će sreća jednom pokucati i na vaša vrata!!!!!DRŽSTE SEEEE!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajme Gabi25, zar i ti . A ja se mislim barem sada nemože biti VM u lijevom jajovodu kojeg nemam, i sad opet i opet vidim da nema garancije, čini mi se ako se na nekoga okomi nesreća, ne pušta ga ...držite se cure koliko možete, valjda će vrijeme barem malo zalječiti rane!!!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da Mury, upravo sam i ja to mislila ali sam se očito prevarila. Bas kao sto kažeš, kad te hoće nesreća onda ne pusta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bobač jesi to ti na slici? da li to znači da si ipak uspjela..?

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tikice i gabi25, cure žao mi je što se i vi ovo morale proći.. neko je ružno razdoblje bilo, za puno sam spontanih čula u svojoj bližoj okolini (evo za Badnjak je i naše srce prestalo kucati...). teško je, preteško, znam; nitko za to nije kriv, nažalost takve se stvari često događaju u ranim stadijima trudnoće.
    PD analiza ne govori puno, ali ti može reći da li je riječ eventualno o problemu u koagulaciji ili je neka teža patologija; u svakom drugom slučaju najčešće se radi o kromosomskoj grešci ploda.
    Meni je dr. (ujedno i MPOovac) rekao da radim briseve barem 2 mjeseca iza kiretaže zbog lijekova koje sam uzimala nakon kiretaže (ergometrin i antibiotici).
    A novi pokušaji za najbolje 4 mjeseca iza kiretaže - jedva čekam

bobač avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ej tikica78 napokon jesmo nakon 8 god.čekanja,evo polako odbrojavamo dane do dolaska našeg mišeka(27dana)zato vam i kažem nemojte gubiti nadu sreća će jednom doći i vama kao i nama,nadam se da će to biti ubrzoooo

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bobač jako mi je drago vidjeti da se i nakon 2 vanmaterične može imati uspješna trudnoća. Jel to trudnoća iz IVF-a?
    A ove dvije vanmaterične? Koja je vaša dijagnoza?

bobač avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ne sve trudnoće su prirodnim putem a dijagnoze zašto se to događalo i zašto je trebalo nema osim policističnih jajnika drugih razloga nema ni s moje ni s m strane. moja sreća u nesreći je da nisam morala ići na operacije zbog vm trudnoće nego sam dobila samo neku inekciju koja je to rastjerala

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, to je sreća, ja sam sa obje vanmaterične završila na laparoskopiji

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sjećam se kako smo se tikica i ja nekako u isto vrijeme radovale i strepile nad našim betama, a sad nam se dogodilo isto. Meni su se obe blastice primile, beta rasla kao luda, na prvom ultrazvuku se vidjele dvije žumanjčane u jednoj gestacijskoj (podijelila se nakon transfera), a u drugoj ništa. Za tjedan dana kucalo je samo jedno srce od ta dva, doktor bio totalno cool i htio me poslati natrag na posao (iz ove perspektive mu se čudim, jer je očito došlo do pogreške pri dijeljenju, kada je jedan blizanac u istoj gestacijskoj vreći odumro, a on se nije zapitao što će biti s drugim), ali sam totalno instinktivno odlučila da neću... Kontrola za četiri tjedna i šok. Nema kucaja srca, plodić od 3 mm... Kiretaža, živci u klupku, grč u želucu... I potreba da krenem dalje, što prije. Materijal (odvratno bešćutno zvuči, ali to je termin kojeg koriste) je poslan na phd i kariotipizaciju, a mi želimo napraviti svaku moguću pretragu kako nam se ovo isto ne bi ponovilo. Naravno, tu su kariogrami za oboje i testovi trombofilije za mene. Što se još preporuča?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Šaljem veliki zagrljaj svima u svom prvom postu nažalost na ovoj tužnoj temi. S obzirom na iskustvo dva missed pobačaja u periodu manjem od pola godine i nakon puno isplakanih suza, promišljanja, preispitivanja došlo je vrijeme da samoinicijativno odradim ono o čemu moj lokalni socijalni ginekolog sa najmanje 40 godina iskustva kao i voditeljica ginekologije jedne hrvatske županijske bolnice nažalost ne znaju ama baš ništa - a to su sveobuhvatne pretrage o čemu sam sve naučila upravo od vas na ovom forumu i hvala vam zbog toga! Brisevi su nakon prvog pobačaja bili ok, u pon. smo na Rebru za kariogram a planiram još odraditi testove na trombofiliju, imunološke markere (btw. antitijela na štitnjaču ok, TSH ispod 1,5), TORCH, OGTT i hormone za koje unaprijed znam da nisu ok s obzirom da je moja dijagnoza PCOS - anovulatorni ciklusi.
    Da li možda neka od vas ima info/iskustvo iz prve ruke što se tiče dr. Duića iz Merkura? Nešto mi je u zadnjem razgovoru dr. L. spominjao dotičnog kao jednog od dva specijalista u RH po pitanju habitualnih pobačaja, thx.

inna28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Drage moje,žao mi je što sve ovo prolazite.Razumijem vas jer sam i sama u svemu ovome.Nakon dva spontana krenula sam na pretrage.Neke sam dobila od dr. a druge sam radila na svoju inicijativu.Otkrivena mi je trombofilija i visok prolaktin.Trebala bih početi s terapijom,ali sve nekako odugovlačim(znam da zvuči nevjerojatno,ali valjda još uvijek nisam psihički spremna).Iskreno se nadam da ćemo jednom sve ovo ružno ostaviti iza sebe i držati u naručju svoje bebice.Šaljem vam veliku pusu i držite se...

inna28 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Donkey prvotno napisa Vidi poruku
    Šaljem veliki zagrljaj svima u svom prvom postu nažalost na ovoj tužnoj temi. S obzirom na iskustvo dva missed pobačaja u periodu manjem od pola godine i nakon puno isplakanih suza, promišljanja, preispitivanja došlo je vrijeme da samoinicijativno odradim ono o čemu moj lokalni socijalni ginekolog sa najmanje 40 godina iskustva kao i voditeljica ginekologije jedne hrvatske županijske bolnice nažalost ne znaju ama baš ništa - a to su sveobuhvatne pretrage o čemu sam sve naučila upravo od vas na ovom forumu i hvala vam zbog toga! Brisevi su nakon prvog pobačaja bili ok, u pon. smo na Rebru za kariogram a planiram još odraditi testove na trombofiliju, imunološke markere (btw. antitijela na štitnjaču ok, TSH ispod 1,5), TORCH, OGTT i hormone za koje unaprijed znam da nisu ok s obzirom da je moja dijagnoza PCOS - anovulatorni ciklusi.
    Da li možda neka od vas ima info/iskustvo iz prve ruke što se tiče dr. Duića iz Merkura? Nešto mi je u zadnjem razgovoru dr. L. spominjao dotičnog kao jednog od dva specijalista u RH po pitanju habitualnih pobačaja, thx.
    Ne znam za tog dr.,ja sam sve radila na Rebru i dio u Os.Ne znam jesi vadila prolaktin.Meni nitko nije rekao da ga vadim,ali sam ipak tražila i evo pronašla još jedan mogući uzrok spontanih.Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Što se tiče prolaktina imala sam problem s istim prije 3-4g., odradila rendgen hipotalamusa (sella turcica ok), sa Bromergonom donekle regulirala prolaktin i cikluse no kako smo u međuvremenu dobili i suprugovu dijagnozu (plus godine) shvatili smo da je IVF vjerojatno jedina opcija za nas i prepustili se u ruke dr. L. koji nije tražio hormonsku sliku prije niti jednog od dva odrađena postupka. Na moju bojazan oko eventualno povišenog prolaktina rečeno mi je da je u tome problem da vjerojatno ne bi ni došlo do implantacije, da li netko ima drugačije iskustvo?

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Donkey prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bila kod dr. Duića na preporuku dr.L.
    Napravila imunološke pretrage (na koje me poslao dr.Duić). Zaključio je da nemam indikacije za heparin jer imam samo tri biokemijske trudnoće, nemam mrtvorođeno dijete...i da u sljedećem postupku ubacim pola aspirina. Ako ne ostanem trudna u narednih pet-šest postupaka da počnem sa heparinom...
    Odmah sam u sljedećem postupku počela sa aspirinom i heparinom. Devet mjeseci kasnije dobili smo savršenu djevojčicu!
    Da li te još nešto posebno interesira?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Thx na info Mia Lilly, lijepo za čuti da je uspjelo iz prve sa heparinom i čestitam Da li si imunološkim pretragama došla do neke konretne dijagnoze?
    Mene užasavaju informacije koje dobivam sa svih strana kako se, ukoliko se i detektira neki problem, kreće s terapijama heparin/kortikosteroidi/na kraju imunoglobulin a o učinku i uspješnosti kojih naravno ne postoji egzaktna medicinska teorija. Da ne govorim da se u slučaju eventualnih kromosomskih aberacija u Hrvatskoj sve svodi na metodu pokušaja i pogrešaka pa neka trpi tko je u stanju ili naravno proba ishoditi od HZZO-a refundaciju troškova za otići van na postupak. Znam da ima mnogo lijepih i pozitivnih priča i to je moja mantra i snaga ovih dana.
    Jedan hint za sve one koji vade krv za kariogram, nabavite uputnicu i za HLS tipizaciju tkiva kako bi izbjegli dva vađenja krvi, to se na Rebru radi na istom mjestu.

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •