Riki, ja sam ti prije cca 2 tjedna bila naručena na kiretažu u Vinogradskoj. Trebala sam doći tamo u 7h30 u jutro na tašte i donijeti sa sobom spavaćicu i papuče (a ja ti još preporučam i uloške. I ponesi i svoju krvnu grupu ako ti zaborave to reći - meni su zaboravili, ali sam je ja imala sa sobom iz prehodnog iskustva). Smjestili su me u jednu sobu s još tri cure, sve smo bile za kiretažu. Onda me je sestra došla pitati da li sam na tašte i da li možemo ići s općom anestezijom, dakle opću su mi predložili po defaultu.
Tu se moje iskustvo s kiretažom u Vinogradskoj zaustavlja, ali zato imam odgovor na drugi dio tvog pitanja.
Naime, ja sam do primitka u bolnicu za kiretažu već 2 dana krvarila. Kad me je sestra pitala za opću anesteziju, rekla sam da bih prvo pričala s doktoricom. Onda sam doktorici objasnila da krvarim već dva dana, da sam prije 9 mjeseci već imala kiretažu i rekiretažu, da se godinama liječim od neplodnosti i da se bojim da me ponovo stružu te bih voljela da me puste još par dana da se očistim prirodno. Tada me je doktorica stavila na UZV (inače ne stavljaju na UZV prije kiretaže) i vidjela da više nema GV i da se endometrij stanjio te rekla da sam se uspjela sama počistiti i pustila me doma.
Inače, iako sam to ovaj put preskočila, pročitala sam po forumima tih dana da si nakon kiretaže još sat-dva u bolnici, daju ti infuziju, i nakon toga te obično puste doma. Dakle, doma si već oko podne.
A tako mi je bilo i u Petrovoj na kiretažama u 4. mjesecu prošle godine.
I mislim da te sutra ne budu ostavili odmah na kiretaži već ćeš imati samo dogovor (za koji si predvidi više vremena jer se dole na ginekologiji dosta čeka), a da će te na kiretažu naručiti za dan ili dva.

E sad, ako ti slučajno krvarenje krene prije kiretaže... To ti ovisi od slučaja do slučaja. Ja sam krvarila jedno 5-6 dana, uglavnom ne preobilno kako sam očekivala, već jačinom jedne srednje menstruacije (u početku vrlo lagano, pa onda jače, pa opet smirivanje zadnjih dan-dva), osim što mi je jedan dan iz mene odjednom izašla šaka ugrušaka, i to negdje u sredini krvarenja. Bolove sam imala standardne menstruacijske (ja i inače ima bolne menstruacije popračene grčevima), samo sam jednu noć nekih 15-tak minuta imala takve jake bolove da sam se od njih sva oznojila i srušila nasred dnevnog boravka dok sam išla po Voltaren (takve bolove nisam u životu imala, ne bih ih više voljela proživjeti, ali na sreću nije dugo trajalo). No, čim sam smogla snage probuditi MM-a i popila Voltaren, sve se brzo smirilo i više se nije ponovilo.

Nakon kiretaže ti preporučam da barem jedno tjedan dana odmiruješ doma jer si onda posebno osjetljiva i sklona upalama i infekcijama koje mogu imati gadne posljedice ako se ne paziš.

Uglavnom, kiretaža fizički nije strašno iskustvo, više je psihički.

Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj, možeš i na pp.
I još jednom, jako mi je žao što ti se to dogodilo, drži se draga!!! Grlim te i ljubim.