Pokazuje rezultate 1 do 50 od 315

Tema: Biokemijska trudnoća ili spontani nakon IVF-a

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Thnx, gala, na potvrdi mojih mozganja da je puno vjerojatnije da se u spontanima kod visoke dobi radi o drugoj stvari.

Patuljchica, konkretnije (tipa upotrebne informacije u smislu kome onda se obratiti za PGD) nakon takvog profesorskog savjetovanja dođu od ekipe koja je u "front officeu" neplodnosti - reproduktivaca (pretpostavljam), nekako sam profesora doživjela kao "back office", smirenog i finog, više onako znanstvenik tip.

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Patuljchice, sritno u Pragu

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Thnx, gala, na potvrdi mojih mozganja da je puno vjerojatnije da se u spontanima kod visoke dobi radi o drugoj stvari.

Patuljchica, konkretnije (tipa upotrebne informacije u smislu kome onda se obratiti za PGD) nakon takvog profesorskog savjetovanja dođu od ekipe koja je u "front officeu" neplodnosti - reproduktivaca (pretpostavljam), nekako sam profesora doživjela kao "back office", smirenog i finog, više onako znanstvenik tip.
    Pa trebaš se obratiti liječniku koji ti i liječi neplodnost. Samo mislim da je tu osnovni problem.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

Kažem, ja sam sa tim nalazom, naravno, otišla svojoj MPO doktorici, i prvo što me je ona pitala bilo je - "zar vam nije dao nikakve postotke?"(u nalazu je navedeno da postoji mogućnost da dobijemo zdravo dijete, ali i dijete sa teškim metalnim i tjelesnim retardacijama). Isto pitanje dobila sam od još ukupno četri doktora kojima sam se svima obratila za savjet i mišljenje što dalje. Dakle, to je bilo pitanje na koje je trebao odgovoriti genetičar. A na moj izravan odgovor o barem okvirnim šansama za svaku od ovih varijanta - da znamo s kojim se omjerima kladimo , nije dao nikakav odgovor. A nisam ja njega pitala kako se obavlja PGD, nego je li nam taj postupak može pomoći. Trebalo mi je njegovo mišljnje na nalazu, da mogu tražiti od HZZO-a da me uputi na liječenje. Tek na moj upit mi je rekao da je moguća i ta varijanta.
    A što bi bilo da ga nisam pitala? ... ...
    Ovako mi je na nalaz stavio da je alternativa izvan RH PGD. Ali stavio je i alternativu amniocinteze u pokušajima u RH. Realno - nikakava alternativa, ali dovoljno da komisija HZZO-a može donijeti odluku da me se ne upućuje u inozemstvo na liječenje, jer u RH postoji alternativna metoda.

SorrY! Malo sam off topic!
    Neću više!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako mi je na nalaz stavio da je alternativa izvan RH PGD. Ali stavio je i alternativu amniocinteze u pokušajima u RH. Realno - nikakava alternativa, ali dovoljno da komisija HZZO-a može donijeti odluku da me se ne upućuje u inozemstvo na liječenje, jer u RH postoji alternativna metoda.
    Nažalost je ovo čisti politički odgovor, a ne liječnički.
    Dakle ne radi se o dobrobiti pacijenta tj. što je najbolji izhod za liječenje dotičnog problema, već čisto politika, ono što nadležni dr. može reći da zadovolji osnovne kriterije svog poslodavca (hzzo), da sve ostane pokriveno, i da si on zadrži stolicu.
    Moglo bi se reći: heben i nevin. A takav je cijeli sustav.
    HZZO ne pokriva liječenje vani ako u RH postoji ikakva alternativa.

Genetika danas postaje sve unosniji posao. Ako imaš para, plati pa se rugaj.
    Posljednje uređivanje od sweety : 17.02.2011. at 09:39

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost je ovo čisti politički odgovor, a ne liječnički.
    Dakle ne radi se o dobrobiti pacijenta tj. što je najbolji izhod za liječenje dotičnog problema, već čisto politika, ono što nadležni dr. može reći da zadovolji osnovne kriterije svog poslodavca (hzzo), da sve ostane pokriveno, i da si on zadrži stolicu.
    Moglo bi se reći: heben i nevin. A takav je cijeli sustav.
    HZZO ne pokriva liječenje vani ako u RH postoji ikakva alternativa.

Genetika danas postaje sve unosniji posao. Ako imaš para, plati pa se rugaj.
    Hajde, hajde! Nije ni doktorima uvijek lako. U uvjetima i organizaciji u kojoj rade, čudo da se itko uopće želi ovime bavit! A mi od njih očekujemo čuda svaki dan, i većina njih se maksimalno trudi i pomoći nam da se naše čudo dogodi. A vjerujem da ovakav posao maksimalno i fizički i emotivno iscrpljuje.
    S druge strane, umorim se ponekad od te stalne borbe: s svojim tijelom, sa svojom psihom, sa dijagnozama, šiframa, doktorima, uputnicama i pretragama, i sa sustavom...
    Onda duboko udahnem, nabrojim do deset, i krećem dalje.
    Jer, da parafraziram jedan citat što jedna od cura na ovom forumu ima u potpisu... ja sam Rođena pod nekom zvijezdom magičnom, ali nad ovom zemljom generalno tragičnom... meni je osmjeh light-motiv!
    Posljednje uređivanje od patuljchica : 17.02.2011. at 13:41

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •