Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: bi li?/jeste li?/ koliko dugo bi radili bez place?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno bi li?/jeste li?/ koliko dugo bi radili bez place?

eto me u situaciji u kojoj nas ima jako puno-sigurna sam.

vec drugi mjesec bez place.Kada ce?bojim se nikada.

Razmisljam dali da idem na posao ili ne.Mislim si ako idem-jednom mozda ipak nesto kapne, ako neidem-nece sigurno.

Neznam sto da napravim.

iskustva?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajoj, ne znam šta bi rekla. Uvijek sam se čudila ljudima koji idu par mjeseci na posao, a bez plaće. A onda si mislim, možda ima neki razlog, možda nije samo tako ne otići. Možda gubiš nekakva prava poslije (burza...).
    Sigurno netko zna više s pravne strane, ja ti samo želim da se situacija što prije popravi.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

anatom,žao mi je..

Znam dosta ljudi koji su tako radili za badava i živjeli u nadi i nitko od njih nije dobio ni kune,nikada.Većina je otkrila da im doprinosi nisu bili plaćeni zadnjih ohoho mjeseci...užas.

Tako da, osobno bih digla sidro nakon što mi dvije plaće ne bi bile isplaćene....radila bih bilo što drugo, čuvala djecu,pekla kolače,peglala,davala instrukcije...ali za 0 kuna ne bih radila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Iskusila sam to 1990. godine.

Šest mjeseci bez plaće i šest mjeseci burze. Za ovih prvih šest mjeseci su nam dooosta kasnije isplatili minimalac. S burze mislim da nisam ništa dobila, jer sam u ono vrijeme imala premalo staža u komadu.

Mi smo svi tražili drugi posao dok smo bili bez plaće, ali druga je stvar uzeti radnu knjižicu i otići... To napraviš tek kad nađeš drugi posao. Sjećam se da sam na poslu štrikala veste (za lovu) jer objektivno posla nije ni bilo - samo smo sjedili i dosađivali se. Jedva smo dočekali stečajni postupak i knjižice. Srećom, kasnije se firma digla na noge (u drugom obliku i s puno manje ljudi). Zvali su me natrag. Danas mi nije žao što sam se vratila, iako znam priličan broj ljudi koji su se snašli i drugačije - osnovali vlastite firme ili otišli raditi drugamo. Svi su našli neko rješenje, ali to su ipak bila neka druga vremena.

Držim fige da ti se to raspetlja čim prije, na pozitivan način, jer to čekanje raspleta je grozno.... Sretno!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iskreno-ja sam uvijek prije gledajuci ljude koji nedobivaju placu isto mislila-pa koji im je?!?Zasto idu na posao uopce?
    Ali danas kada sam sama u toj situaciji vidim da ne razmisljam tako.Razmisljam i premisljam se kao luda.

Mozda sam vec trebala dati otkaz i u novu godinu krenuti malo pozitivnije.
    neznam.....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

radila i svaki dan išla na posao (što je najgore, bilo je posla) s mišlju da ako sad odem da mi nikad više neće ništa platiti, a ako ostanem ipak ima šanse.
    onda sam, sva sreća, nakon 4-5 mjeseci (a i prije tog razdoblja je bilo katastrofa, davao nam je minimalac i to na kapaljku 200 po 200 kuna, a jedno vrijeme bi nam na ruke dao plaću koju smo mu morali vraćati ), ostala trudna s prvim djetetom i odmah otišla na porodiljni, i prekinula tako tu agoniju. naravno da mi nikad nije bilo isplaćeno. doprinose je plaćao.
    da se sad mogu vratiti, napravila bih kao rosa, otišla nakon 2 mjeseca. i tužila poslodavca za neisplaćene plaće.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Otišla bi ako ne bi dobila 2 plaće, jer mene i odlazak na posao košta, oko 1000kn mjesečno samo za benzin. Tako da ne bi mogla raditi besplatno.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj muz radi 3 godine bez place,da mu fef ko za sladoled nekad 1000 kn nekad 500 kn al isto ne svaki mjesec.Mora ostat na ovom poslu jer ima kredit i banka tereti poslodavca ako mm nije u mogucnosti placat kredit jer ne dobiva placu. Ja 2 place da ne dobim nema sanse da bi radila.Sva sreca ja radim u drzavnoj bolnici pa dobivam svaki mjesec placu,sad sam na komplikacijama pa imam 2000 kn manju placu,al smo i smanjili prioritete nismo ni prije ne znam sta si priustili al recimo prije sam mogla otic na pizzu u restoran,a sad mozda jednom mjesecno ili nijednom,al nas drzi ljubav i nadam se uvijek da ce doci bolja vremena.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Otišla bi ako ne bi dobila 2 plaće, jer mene i odlazak na posao košta, oko 1000kn mjesečno samo za benzin. Tako da ne bi mogla raditi besplatno.
    vjerojatno isto ovako
    i kopala nogama i rukama da nadjem nesto drugo, placeno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    radila i svaki dan išla na posao (što je najgore, bilo je posla) s mišlju da ako sad odem da mi nikad više neće ništa platiti, a ako ostanem ipak ima šanse.
    ovako sam i ja.
    s time, da mi je 1000 puta došlo da ih sve otjeram u vražju strinu i okrenem se na peti.

ali, ja sam svojoj djeci bila dužna učiniti sve da ipak jednoga dana dobijem taj novac.
    i, kad sam dobila, puno manje no što je trebalo... jedva sam suspregnula poriv da im bacim u glavu.
    i opet sam zbog djece progutala, uzela i odnijela kući.

vjerujem da bih opet tako postupila jer nisam u poziciji da biram.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Na svojem prvom poslu sam radila 7 mjeseci bez plaće (nisam bila ni prijavljena), a kad sam počela dobivat kikiriki od para to nije nikad bilo za one neisplaćene mjesece (računali su mi to kao praksu (na kojoj sam službeno bila mjesec dana). A brat prije 2 godine radio isto pola godine da bi na kraju dobio 2,000 kn i nikad više ništa(deal je bio da radi mjesečno za 3,000 kn). Nije imao ugovor nego je radio na crno i samo se nadao da će mu poslodavac/robovlasnik (još kao poznanik) kad-tad sve isplatit. Moš mislit!
    Posljednje uređivanje od Ripcord : 05.01.2011. at 13:31

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Isto ko Apricot i Cvijeta, isto...
    Samo i nije mi toliki bed to sve skupa podnjet ako vidim da je do toga došlo zbog spleta raznoraznih okolnosti, da su se i šefu smanjila primanja i da se i on puno toga odriče i da na normalan i kulturan način objasni situaciju,da se ponaša ljudski, a ne ko robovlasnik.
    Samo takvih je malo.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

citam i ovo toliki bijes me lovi pri cinjenici da si kao radnik totalno nezasticen i imas pravo jednaka robu, daleko smo mi od pravne drzave, a u manjim sredinama gdje "svi svakog znaju" pomisao da tuzis poslodavca je ravna smrtnoj presudi, nikad te vise nitko nece htjeti zaposliti....
    konkretnu u tom sluaju, nebi radila bez place duze od 2 mjeseca, i naravno trazila bi rukama i nogama drugi posao

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

godinu dana (94 i 95) radila sam bez plaće. Jedini razlog za to je bio što sam radila u očevoj firmi i jednostavno sam odradila dio za njega i ljude koji su radili u njoj. Dokle god nisam sredila papire, nisam odlazila.
    Da sam radila za drugog, ne bih tako.

S druge strane, da mi se sad desi tako nešto, vjerovatno bih odradila 2-3 mjeseca. Više ne. A i u ta 2-3 mjeseca bih kopala drugi posao.
    Ako ga i ne bih našla, u svakom slučaju bih tražila da me otpuste kako bih ostvarila pravo na burzi.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Radila sam bez plaće - godinu dana su nam isplaćivali plaću onoga dana kada bi mi stekli zakonski rok za štrajk - dakle 2 mjeseca. I nisam dobila regres, dar za dijete, božićnicu za 2008, 2009 i 2010.
    Plaća je sada redovna, a primamo i rate zaostataka koji nam nisu do sada isplaćeni, a morali su biti. Sve se vratilo na svoje, hvala Bogu. Nadam se da se neće ponoviti. Ja još uvijek vraćam minuse i dugove iz tog perioda... nikako se izvući.

Naravno da smo svi grebali i tražili nešto za preći, dok je trajala ova kalvarija, ali nije baš da je drugdje bajno i da oglasi iskaču iz kupusa. Ništa njije bilo. Ostaješ jer nemaš kam drugamo, a krediti su redoviti na naplati.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

radila sam nekih 4 mjeseca, onda više nisam imala za gorivo da idem na posao (kao i drugi) pa nam je dao neku mizeriju. uzeli smo, bolje išta nego ništa. u međuvremenu se promijenio gazda i situacija se popravila, ali dio novca nikad nismo dobili.
    nakon par godina kod drugog gazde.... plaća uredna i sve 5, dok slučajno ne saznam da mi čitavu godinu nije plaćao doprinose. našla sam drugi posao i otišla. evo već 3 godine nije mi platio. firma se zatvorila.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Baš mi je žao da si u takvoj situaciji

Ne znam šta bih na tvom mjestu.. ako te ne košta previše put do posla i nazad, možda bih još malo pričekala u nadi da ću dobiti plaće.. ali svakako bih tražila drugi posao..

Držim fige da se što prije situacija promijeni..

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mm je radio godinu dana u firmi koja je preuzela zastupstvo za strojeve koje je do tada prodavao direkt za proizvodjaca. Cim je presao u tu privatnu firmu, stvari nisu bile kak spada, uvijek bi nesto dugovali, da li postotak od prodaje ili sl. A onda su prestali isplacivati u potpunosti place. Ostao je jos 3 mjeseca, za koje su mu jos uvijek duzni lovu, dao je otkaz. Ima dovoljno staza pa dobiva sa Zavoda 50% prosjecne place u RH. I tuzio je bivseg poslodavca. Navodno imas pravo i traziti njihov bankrot...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja ne bih dala otkaz dok ne nađem drugi posao....mislim da bih se nadala da će neka lova za to ipak sjesti... Nadam se da ćeš se brzo izvući iz te situacije..

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prvo - ako nisi znala, neisplata plaće je opravdani razlog za davanje izvanrednog otkaza poslodavcu nakon kojeg imaš pravo na naknadu s burze - ovdje je članak na tu temu, proguglaj dalje na Legalisu, provjeri u HZZ itd prije tog koraka
    http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...4/0075006.html

Drugo - radiš li na poslu ili samo dolaziš pa ništa ne radiš? Ako je ovo drugo poslodavac ti može dati izjavu da trenutno nema posla za tebe pa ne moraš dolaziti na posao - bitno ako tražiš paralalno drugi posao prije otkaza odnosno želiš raditi na crno u međuvremenu (nije ok, ali nije ok ni raditi a ne dobiti plaću)

Moraš mislim odvagnuti ima li tvrtka budućnost? Trudi li se vlasnik stvarno spasiti stvar ili je to ionako planirao? Ili je posve nesposoban pa nema veze koje su njegove namjere? Da li vas je puno istih kvalifikacija u tvrtki? Ako da, puno ćeš teže naći posao ako vas 10 sličnih istovremeno ostane bez posla nego ako ga nađeš mjesec-dva ranije... I još puno sličnih detalja, ali načelno da se nađem u takvoj situaciji odmah prvi dan nakon neisplate plaće bi dala sve od sebe naći drugi posao, jer rijetko takve situacije završe dobro (bilo je slučajeva, mislim Pevec i sl, ali ne znam od čega su ti ljudi preživljavali mjesecima kad nisu imali plaću...?)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Radila sam 3 mjeseca bez place. A samo prijevoz sam placala 600 kn a jos treba i gablec svaki dan. Pa sam dala otkaz a placu utjerivala doslovno prijetnjama, Prvo prijetnjama inspekcijom pa prijetnjama da ce ducan u kojem sam radila bit razbijen il zapaljen. Znam da je to uzasno, probala sam normalnim, legalnim putevima, probala sam razgovorom, dogovorom...nije islo. Cak stovise bili su iznimno bezobrazni. Pa sam primjenila silu, dovela 2 najveca frenda koja imam, otisla direktorici i pitala je dal mogu SAD dobit svoju placu! Dobila sam! Puni iznos!
    Tude necu, svoje nedam, to je moj moto u takvim situacijama.

Mozda je bitno napomenuti da tad nisam imala ni muza ni dijete, sad bi dvaput razmislila vjerovatno...
    Posljednje uređivanje od koksy : 05.01.2011. at 21:35

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

radila sam tri mjeseca bez plate, kad sam tek dobila posao - svima je plata kasnila tri mjeseca, pa sam ja svoju morala "dočekati"
    bilo mi je užasno teško kad sam u neka doba morala od mame žicati lovu za mjesečnu kartu (a ja, kao, radim )
    kasnije su plate sve više i više kasnile, pa smo primali ono zarađeno prije šest mjeseci
    a onda se odjednom promijenila rukovodeća struktura, i počeli smo dobijati platu dobijati redovno, mjesec za mjesec, a svaki, svaki drugi mjesec i po jednu od onih zaostalih uz redovnu
    sad je OK, plata stiže redovno, nije neka, ali bar stiže na vrijeme
    da se sve to ponovi, vjerovatno bi ostala raditi i čekati da se stvari poprave, jer nemam nekog izbora, a i firma je državna, pa ima šanse za popravljanje stanja
    sa srećom!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

To kad kasne, ali tako jednostavno uvijek stižu mi je itekako poznato. Tako sam radila honorarno (doduše godinama isključivo to i to ne full-time, nego itekoliko over time) u jednom našem mediju. U početku je koma, ali ako ti se ikad dogodi da prestaneš radit, dobro dođe lova još 3 mjeseca pride. To je jedina pozitivna strana nažalost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Strasno je to sto se to dogadja... nisam bila u takvoj situaciji, ali isto ne vjerujem da bih si mogla priustiti raditi bez place..
    Moja prijateljica je radila 7mj bez place, nisu nikad dobili nista, jednostavno su ih sve otpustili jer je firma propala,
    rekla je da joj je zao sto nije odmah otisla.
    meni je zao sto se to dogadja i sto su u ovome slucaju zaposlenici jednostavno ucjenjeni i ntko poslodavcu ne moze nista
    jadno je to...
    Ja sam npr. nedavno dobila odmah otkaz ! Lijepo, nenajavljeno, bez otkaznog roka, jednostavno su me nogirali (i ne samo mene) ...
    i nikome nista... jos sam happy jer imam pravo na naknadu sa HZZ-a ?!

nisam neki strucnjak ali najbolje je da ispitas sve mogucnosti, kako stoji firma (nikako jer nema za place) ali hoce li opstati ili ce se ugasiti ...
    ako postoji mogucnost da dobijes otkaz (kao teh. visak) - onda imas pravo na naknadu na HZZ-u (ovisno o stazu), prva tri mj. imas 70% place,
    poslije 35%. pa u tom periodu nadjes drugi posao ... iako, neznam kako to ide ako nije isplacena placa?
    ma neznam sto bih ti jos napisala, bas mi je zao ... drzi se! biti ce bolje!
    Znas kako kazu: kad se jedna vrata zatvore druga se otvore
    Ja se tjesim da cu uskoro naci posao

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To je teško pitanje, razmišljala sam o tome, iako osobno nisam bila u takvoj situaciji. Kad sam bila mlađa mislila sam: kakvo poniženje, ja ne bih nikada, bacila bih im tu knjižicu u lice i otišla ponosno. Danas potpuno razumijem ljude koji ostaju - očekuju da se ispoštuju njihova radnička prave, nadaju se, smatraju s pravom da su previše svog rada uložili (neki i cijeli život) u tu firmu, a da bi ih sada netko olako, na lopati izbacio. Misle da dok su tamo imaju više šanse da ostvare svoja prava. To je u redu, ali paralelno treba svuda tražiti drugi posao. Kao i Peterlin i Apricot, ne bih dala otkaz prije nego što bih imala drugi posao.

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

radila bi dok ne bismo bili gladni, a onda bi presla u fuš na bilo koji posao jer racune platiti i jesti moramo

pod bilo koji posao iskljucujem prostituciju i razbojnistvo

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kada je mojoj firmi krenulo nizbrdo, ja sam otišla na čuvanje trudnoće (slučano je ispalo). Kako sam inače naivna, uz to još i lojalna (glupa, jelte), vjerojatno bih ostala do posljednjeg dana misleći kako će sve biti uredu. Moji kolege nisu dobivali plaću po nekoliko mjeseci, ili su dobili neku siću na ruke. Da ne pričam o tome kako nam cijelu godinu nisu uplaćivali doprinose pa nismo mogli ostvariti ni povrat poreza što je za mene bio veliki gubitak s obzirom na stambeni kredit.
    Naravno, dok je firma išla prema kraju, nisam tražila ni drugi posao jer kao, trudna sam, sad je kako je... Danas ni za čim ne žalim. Kod kuće sam s djetetom, živimo od MM, državne plaće.
    No, da se nađem u istoj situaciji, tražila bih drugi posao čim bih nanjušila da nešto nije ok, tražila bih žešće svoja prava i ne bih im oprostila ni kune.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Prije nego li išta napraviš, dobro se raspitaj za svoja prava. Nazovi Zavod za zapošljavanje, traži pravnika da ti objasni što možeš učiniti. Nemoj samo prestati dolaziti na posao. Možda imaš pravo dobiti neku naknadu s burze.
    Nije uopće jednostavno naći novi posao, pretpostavljam da već tražiš.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Što si dulje na poslu bez plaće, manje su šanse da ćeš je dobiti - to bi ti trebala biti misao vodilja.
    Za to vrijeme dok mjesecima ideš na posao i ne dobivaš ništa ili po malo na ruke, drugdje bi dobivala normalno plaću.
    Nikad se ne isplati čekati dulje od 2 mj. na plaću. Sve dulje od toga ukazuje na ozbiljnost problema i krize u firmi, a budući da živimo u banana državi zaboravimo na zaštitu prava radnika i da će ikad vidjeti novce koje im poslodavci duguju, osim ako su u mogućnosti ići privatnom tužbom koja se po sudovima provlači cca godinu - dve, a tko za to ima vremena, novaca i živaca?
    Ili hitno traži drugi posao ili se pomiri s tim da volontiraš nadalje.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radila sam 5 mjeseci bez plaće.
    Nije bilo lako, ali na kraju sam sve dobila.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

radila sam 97 i 98 za dijelove plaće. nisam imala djecu i radila sam popodne u fušu i davala instrukcije. onda sam našla novi posao, a moj stari direktor kad je utjerao dugove sve mi je vratio. pa sam otišla dva tjedan u london od prve polovice a od druge kupila pola moga žuće (auto koji imam još i sad). sve je bilo drugačije jer sam bila sama, a i zbilja sam voljela svoj prvi posao i ljudi s kojim sam radila bili su ok.
    ne znam što bi i kako bi sad kad imam kredit i djecu. bojim se pomišljati na to.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala svima na odgovorima.

Moram priznati da ni nakon njih nisam nista pametnija, jer jos uvijek idem na posao.Tramvajem jer si nemogu priustit trositi muzevu placu na gorivo.No danas sam zapisala pozitivno i negativno na papir i odlucila da cu ipak dati otkaz.mozda i danas.
    Firma po mojoj procjeni nema buducnosti pa nema ni razloga da ostanem u njoj.Proucila sam sve pravne "cake" i opcije.Ono sto je najtuznije je da neisplcene place ocito necu nikada vidjeti jer je racun firme u blokadi pa dok ja dodjem na red-tko zna sto ce biti.

Neznam.Gadi mi se to sve.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

napiši prijavu čičku i HHO-u, da su ti ugrožena ljudska prava jer radiš bez plaće. i da si prije blokade svog računa u banci jeeedva uspjela dignuti onih zadnjih 100.000,00 kn što imaš, mislim to - za gorivo i za tramvaj.

anatom

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cvijeta73 a jesi me nasmijala!!!!!!

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

radila bez plaće sam 7 mjeseci, a volontirala 8 mjeseci.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    hvala svima na odgovorima.

Moram priznati da ni nakon njih nisam nista pametnija, jer jos uvijek idem na posao.Tramvajem jer si nemogu priustit trositi muzevu placu na gorivo.No danas sam zapisala pozitivno i negativno na papir i odlucila da cu ipak dati otkaz.mozda i danas.
    Firma po mojoj procjeni nema buducnosti pa nema ni razloga da ostanem u njoj.Proucila sam sve pravne "cake" i opcije.Ono sto je najtuznije je da neisplcene place ocito necu nikada vidjeti jer je racun firme u blokadi pa dok ja dodjem na red-tko zna sto ce biti.

Neznam.Gadi mi se to sve.
    Nadam se da nisi dala otkaz. Jer time gubis svako, koliko god mrsavo bilo, pravo na burzi.
    Dogovori se da ti daju otkaz, ako ikako mozes.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

busybee dala sam izvanredni otkaz pa radi toga imam pravo na naknadu sa burze.
    jedini slucaj kada radnik ima pravo na naknadu sa burze (ako sam daje otkaz) je kada da izvanredni otkaz zbog teske povrede s poslodavceve strane (a jedna od najtezih povreda je neisplata placa).Naravno to se mora imati cime dokazati.

Ja od danas nezaposlena.pao mi ogroman teret sa srca ali dosao i novi.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drzim fige da ubrzo nadjes novi, redovito placen posao.
    Nije laka odluka i zelim ti da se pokaze ispravnom.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

anatom, baš mi je žao...): inače, često te se sjetim kad vidim malena iz ormara izvuće zelene gumene čizmice i starkice (još su nam veliki ali jedva čekam proljeće) i leggsice koje obožaaavamooo...

drž se! naći ćeš nešto bolje, sigurna sam!!
    Posljednje uređivanje od kudri : 20.01.2011. at 21:01

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Radio je i mm jedno godinu i po dana bez plaće. Taman smo bili u to vrijeme dobili drugo dijete i sjećam se da nam je bilo jako teško.

Radnici u drugim poslovnicama diljem Hr su sebe naplatili tako da su uzeli po automobil (radilo se o jednoj jako poznatoj rent a car kompaniji), a moj suprug je htio biti pošten do kraja, pa je da prostite popušio.

Dobio je sudskim putem presudu prema kojoj su mu trebali uplatiti sve neisplaćene plaće plus kamate, ali nikad nismo vidjeli ni lipe. Više odvjetnika nam je reklo da zaboravimo tu priču.

Najgore od svega je bilo to što smo taman bili dignuli jedan manji kredit te smo ga bili u nemogućnosti plaćati. Srećom, uskočili su prijatelji i obitelj tako da je na kraju sve dobro završilo.

Najvažnije je zdravlje, sve drugo će vjeruj mi doći na svoje. Znam da to zvuči kao floskula kad je čovjek u takvoj situaciji, ali sigurna sam da će i kod vas sve na kraju ispasti pozitivno.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I Mm je bio u toj situaciji više puta.
    Jednom je naplatio, dva puta nije, to su dugovi po više hiljada evra.
    Uglavnom, nikad nije postalo bolje.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

anatom, nemam ništa pametno za reći ili savjetovati, i sama sam još na burzi i nije lako. nije lako uopće. trebao mi je iskrsnuti posao al su se zvijezde posložile da ne bude tako.
    držim ti fige da što prije nađeš novi, ipak ćeš neko vrijeme dobivati naknadu, a za to vrijeme nešto bude.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

anatom - vjerujem da ti nije lako ali mislim da si napravila pravu odluku. Odbiti raditi bez place (tu ne mislim na staziranje i volontiranje) je nacin na koji izmedju ostalog pokazujes da cijenis sebe i svoj rad. Takodjer bitno je da si nesto odlucila i poduzela, mislim da je lose prepustiti se dogadjajima u ocekivanju rjesenja od nekog drugog... Sretno u pronalazenju posla, znam da je tesko ali vjerujem da ces uskoro uspjeti...

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nije mi se dogodilo. razmislila bih o tome da na neki drugi način profitiram od tog posla (da je u struci, da mi pruža neku dodatnu edukaciju i dobru podlogu po pitanju stjecanja iskustva te dobru referencu za buduće poslove) i da vidim da ta firma ipak ima neku budućnost. u protivnom bi 100% bilo đuro pedala. naravno, tek nakon što bih naplatila dugovanje u novcima ili inventaru u odgovarajućoj vrijednosti pošto nemam nimalo vjere u hrvatsko pravosuđe.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Đe me nađe...

Postoje različite okolnosti pri ne dobivanju plaće. Jedna stvar je ako je šef bahat, bezobrazan, iskorištava radnike, ne plaća doprinose- a njemu ništa ne fali, ima kao i prije (ili mrvicu manje). Tu ne bi radila bez plaće. Rađe bi doma sjedila.
    Druga stvar je kad firma propada, kada nema posla, kada je šef jadniji od tebe, kada se svim silama trudite da se iščupate, ali ne ide... I tako prolaze dani i mjeseci u nadanjima da će se stvari pokrenuti i da ćete početi dobivati plaću, vratiti dugove i sl. Ja sam bila u ovoj drugoj situaciji, nisam dala otkaz, išla sam na posao svaki dan a paralelno pratila oglase, javljala se... Znate već kako to ide. U tih 2 mj nitko me nije ni na razgovor pozvao, a kamo li zaposlio. Na kraju je taj isti šef žrtvovao sebe (duga priče) i pronašao meni i kolegici posao koje nikad ne bi dobile. Svako zlo za neko dobro... Dobro se dobrim vraća.
    Istina, MM je imao koliko toliko dobra primanja pa smo se uspjeli pokrivati od njega, u protivnom bi vjerovatno bila prisiljena raditi bilo kaj.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

anatom nadam se da ćeš uskoro naći nešto

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

anatom tužna sam zbog tvoje situacije nisam nikada bila u takvoj situaciji al neznam što da ti savjetujem. Teško je bit bez posla a još teže kad radiš a ništa ne dobiješ zauzvrat.

u četvrtak na novojTV u provjerenom imama prilog o tome pa se nadam da će ti pomoć.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mislim da možemo biti sretni ako nam plaća sjeda iz mjeseca u mjesec, do istog datuma, ali nažalost takva je situacija da je i to kod državnih firmi postala rijetkost. Ja sam radila kod privatnika, i po mjesec i pol, a nekad i duže nisam dobivala plaću. Mislila se da li ću otići ili ostat. Ali uvijek ima to malo nade da će krenit nabolje. Ovaj put je moja nada bila u pravu. Nakon nekoliko kašnjenja firma je malo stala na noge i počeli smo opet dobivati plaću.
    Ali gledam svoje prijatelje. Jadao mi se jedan prije neki dan da 2 mjeseca nije dobio plaću ni prekovremene ni terenski rad.
    Ne znam, u ovo vrijeme pogotovo moraju ljudi trpit jer danas naći siguran posao je isto kao dobiti na lotu.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i zaboravih, anatom puno sreće

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj savjet ti je da ostanes na poslu dok ne nades drugi,,i to cim prije,,MM je radio skoro 8 mj,kod dva razlicita poslodavca bez place,,ja na porodnom,,sa kreditima, rezijama i malom bebom....
    da nije bilo staraca,,bili bi gladni kruha

u tom periodu smo se tako zaduzili, da i sada skoro godinu dana nakon sto sam ja pocela raditi,a on konacno nasao posao gdje dobiva placu jos uvijek nismo sve vratili,,i pitanje je kada cemo.

trazi novi posao,,ali si i prikupi dokumentaciju sa staroga o radnim satima i ne isplacivanju place,tako da kasnije mozes traziti da ti se isplati,tuzba i sl.

osim toga,,bolje ti je biti doma i dobivati sa burze,,biti sa djecom i traziti posao,, nego ici na posao i samo trositi lovu,,,,ali nemoj,nemoj ostajati ako vidis da od isplata nista,,,i kada dode placa,ako dode,bit ces u dugovima i minusu do grla.

sretno i razmisljaj pozitivno!!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •