Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 200

Tema: Kosevo ili Opca?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pelene, maramice i kremice ti trebaju ako ides na carski i samim tim ostajes duze u porodilistu. Ako ides na vaginalni porod, onda ti ni ne trebaju. Ja preporucujem da poneses jedno 2 pelene, tek toliko da se nadje.
    Neko je ranije spominjao indukciju... u Opstoj je 95% poroda inducirano. Ako ti je trudnocu vodio doktor X, narucice te da na dan termina (ili dan gore dole) dodjes kako bi te on i porodio. Na Kosevu nije takva praxa. Zbog jako loseg iskustva na Kosevu, ne bih se opet opredijelila za Kosevo. Ja cu cekati novo porodiliste

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

gigimama ja jesam bila 5 dana u porodilistu pa su mi mozda zato trazili pelene, maramice i sl......
    odjeca ne treba nikakva, osim za izlazak iz bolnice

krema...mi smo korsitili bademovu iako kazu da je petroviceva isto super no nama je ova odgovarala pa nisam htjela mijenjati

mayah, mislim da cu i ja docekati novu bolnicu iako sam imala supetr iskustva na kosevu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MNj, mislim da nece jos dugo trajati ta rekonstrukcija. A da se bacamo na posao

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Svaki dan gledam novo porodiliste s prozora i pitam se sta mi je falilo da sacekam jos malo
    S obzirom da sam u toku oko rekonstrukcije, a i znajuci nase gradjevinare, moj vam je savjet da ne zurite

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mayah79 prvotno napisa
    MNj, mislim da nece jos dugo trajati ta rekonstrukcija. A da se bacamo na posao
    a ja jos ne smijem, kaze dr bar 2 godine mora proci poslije carskog...
    a mislim da ni fizicki ne bih podnijela jer sam fakat komirana...15 mjeseci nespavanja i ko zna jos koliko, stresan posao, kucne obaveze...ne bih da ispadne kao kukanje ali bas mi treba odmora
    a zelim, jako jako zelim...pa valjda ce brzo proci i ove 2 godine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drugarice, i ja sam cekala duge dvije godine... a kako me je krenulo, cekacu jos najmanje toliko. Do tad se i porodiliste napravi

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ally05

Početno

Cao,

Nama su na vjezbama rekli da mozes ponijeti par svojih pelena, a ako ne poneses umotat ce dijete u bolnicke. Vjerovatno ako ostanes duze htjet ces da imas svoje pa cu ja ponijeti i to i kremu da se nadje.
    Inace mi iscekujemo svaki dan vec sedmicu/dvije i to mi se cini ko godina

Doktor nam svaki put napominje kad je on dezurni i bila sam sigurna da ce nas danas ostaviti (cak sam i torbu ponijela) ali nije. kaze bebici je fino (bas je sisala prst na ultra zvuku) i kaze bit ce ti lakse da te pustimo da se prirodno jos otvaras. To mi je bilo drago jer i ja cujem to kako svi praktikuju induciranje poroda. Sad sam sigurna da je moje racunanje termina (17/02) bilo tacnije od doktoricinog (10/02).

Sad mi je jedino bad sto mi frizura od prekjucer nece trajati do poroda, mozda moradnem opet frizerki

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pozdrav svima,
    meni je termin krajem marta i imam uputnicu za Opcu. Uglavnom od prijateljica, prijateljicinih prijateljica, poznanica, kolegica s posla... cula sam da su uvjeti u Opcoj mnogo bolji i humaniji i stalno se spominje par doktora koji su fantasticni. Na Kosevo ne bih taman da se porodim na sred ulice!!! Neki dan sam cula(prijateljica cula komentar sestre obracala se bebi: "Sta se dernjas sad ces ionako kuci pa se babi deri na uho!"
    pozdrav jos jednom i puno srece vama koje iscekujete!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno opca

Ja sam isto uzela uputnicu za Opcu, nakon sto sam otisla na Kosevo, provela tamo jedno sahatak i po u opstoj ludnici njihove nesredjenosti i odlucila da necu tamo pa sta god. Trebam li reci da mi je cistacica uradila CTG, ostavila me na aparatu, dok je ona u rukavicama ribala ormaric, pa nakon 10 min, kad sam rekla da mislim da je dosta bilo snimanja CTG-a, dosla u tim istim rukavicama iskljucila aparat i istrgla papir, koji mi je tom prilikom ovlazila i pocijepala.
    Ma necu vise ni komentarisati ostalo..

U svakom slucaju otisla u Opcu, obavila pregled kod nekog Dr. Masica (ne znam zna li ga iko, ako zna moze li mi reci nesto vise o njemu), onako mladji ljekar, nekih 40+ godina. Zakazala naredni pregled kod njega i rekla da se nadam da cu obaviti porod bez nekih induciranih metoda tu na Opcoj.
    Eto tako,

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mene je Masic porodio :D

Divan ljekar, a babica Amra koja je s njim u timu je predobra.
    sad nemam vremena, ali pisat cu malo vise kasnije.

Zullu bas mi je drago sto si se opredjelila za opstu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Ehh, krasno, vidis sto ti je ovakav jedan forum :D
    Pa pisi sto prije kakva su ti iskustva i naravno za babicu. Ja sam doduse srela jednu sestru, koja je rekla da radi s doktorom Masicem, kad sam otisla na taj pregled, bila je prilicno mlada, duza plava kosa, oniza, krupnija malo djevojka-zena, sad ne bih znala procijeniti, mada mi je mlado izgledala. Ne znam da li je ta? Ako ne, onda bih vjerovatno potrazila tu sestru Amru.
    Javiii

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ispustila sam slovo , nije Amra nego Amira.

Je, ona je jako mlada, ali je crna i jako lijepa ima dugu,crnu kosu i slank je.
    Ali ima i jedna plava punija isto je predivna, samo sam zaboravila kako se zove :/
    Ona je prije radila sa dr.Nenadom(takodjer fantastican tim).oni se smjenjuju sa dr.masicem i babicom Amirom.
    imas i dr.Beciragica(koji je pravi balvan) u timu sa bacicom Minkom, onako sitnija setra, crna, ali jako suptilna u pristupu.Ona je preuzela dezuru nakon mog poroda i cijelu noc bila sa mnom i pomagala mi u dojenju i provjeravala da li mi bradavice pucaju,da li je polozaj dobar, da li se stvaraju grudvice u grudima ...
    ne znam sta te jos zanima...
    samo najbolji ljekar u vojnoj je ubjedljivo dr.Aida.To se pokazalo kroz mnogo toga.ja da sam na tvom mjestu, ja bih se narucila kod nje.Zena je ispravila mnoge greske svojih kolega.

ally05

Početno

Cao svima,
    Eto moja mala princeza se u utorak 21/2 rodila u Kosevskoj bolnici.
    3900kg, prirodan porod, voda otisla malo prije 9pm, ona se rodila u 12:15 poslije ponoci. Mama kaze :shock: sta bi, kad prije!
    Doduse, dali su nam drip da ubrza kontrakcije i uradili epizotomiju, koja je sa sivenjem najvise boljela od svega.

Ali glavno je da je bebica superiska

Nas doktor nije ni stigao doci na porod, poslao je drugog koji je bio u smjeni, ali nas je uglavnom babica porodila. on je samo malo gurao na stomak i bodrio

Na ljekare i babice u cjelini nemam primjedbe. bili su bolji nego sam ocekivala. Sad nije da poslije poroda sjede pokraj tebe i uce te dojiti, ali su tu za glavne stvari i ako nesto trazis i pristojni su i hoce pomoci koliko mogu. Naravno neke sestre su dosta ljubaznije od drugih, iz mog iskustva ove mladje su predivne, a ove starije su jos uvijek malo "old school" i hoce sve na brzinu.

Evo vam sada najsvjeziji Savjeti za Kosevo:

Nezaboravite ponijeti toalet papir, jer ih u toaletima nema.
    Dobit cete poklon paket "Violeta" poslije, tu ima raznih vlaznih i mokrih maramica al ne i toalet papira.
    Paket Vir80 ulozaka ce vam trajati samo dan, jer se odjednom stavljaju po tri poslije poroda, jer se puno krvari.
    Iako se u bolnici dobro grije ponesite i ogrtac, bar za kad idete u toalet. Tamo je prozor uvijek otvoren (i kad je napolju snijeg) jer neke zene idu na prozor pusiti :?
    Poslije poroda mozete poruciti muzu da vam donese hrane (nesto slano, sok, voce) jer vam kazu da morate prvo nesto jesti prijenego vas puste da ustanete poslije poroda (za carski rez je mozda drugacije).
    Ako nesto i zaboravite, vasi vam uvijek mogu donijeti kesu i ostaviti na portirnici pa sestra donese.
    Ocekujte da necete skoro nikako spavati jer bebe non stop placu na sve strane Po noci one nemirne sestre odnesu na par minuta i dohrane ili kako kazu "napoje" tako da onda bude dosta mirno par sati. Nekad vam i ne kazu da ce ih dohraniti, tek vidite po mlijeku kad povrati da nije ko vase (bijelo), pa da znate.

Toliko za sada, bebica se oglasava.
    Sretno svima kojima se blizi termin, zelim vam zdravu bebicu i Vama brz oporavak...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cestitam

U Opstoj nema pusenja.jedna je pitala gdje moze zapalit na sto nas je doktor postrojio i odrzao nam lekciju o pusenju.Meni se dopalo, jer nikad nisam bila pusac , lai sam primjetilada je nekim udraao direktno u zivac.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i mi da se prijavimo! Nas sinak je stigao dvije sedmice ranije. Kod mame vise nije bilo prostora za sincinu od 4350g i 55 cm! Masala!
    Porod je prosao mnogo bolje nego sam ocekivla. Vodenjak pukao oko 23.30, porodila se ujutro u 06.30. Kao sto rece ally, najvise boli sivanje. Jos ne mogu ni pomisliti da sjedim. Imam 4 vanjska sava. Unutra ne znam, ali vjerovatno isto toliko.
    Imala sam svu srecu svijeta: babica s kojom sam se dogovarala bila je dezurna :D , doktorica koja me je porodila je stara poznanica za koju nisam ni znala da radi na Kosevu :D Omogucile su mi da se hodam kroz sve trudove, tiskati sam mogla u polozaju koji mi najvise odgovara. Pohvalile su moju kooperativnost. Mislim da su vjezbe i pripreme na koje sam isla skoro 4 mjeseca imale velikog uticaja.
    Nemam stvarno nikakvih zamjerki na osoblje bolnice. Svi su bili ljubazni bez "turanja u dzep".
    Muz nije prisustvovao porodu jer nije stigao Niko nije ocekivao da cu tako brzo da se porodim
    Toliko za sada, moram cesto cicati jer mom malom-velikom decku treba mnoooogo mlijeka.
    Zelim svima mnogo srece, da vam porod prodje sto brze i da sto prije pomazite svoje sunasce . Nesto neopisivo najljepse na svijetu.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cestitam

a imena :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Pa cestitamo!!
    To pravo krenulo.. 8)
    I svi ste uglavnom super prosli..bitno je da je to finito.
    Giga, kako spavas sada
    Kod nas jos nista novo , najverovatnije ce se i termin probiti, ali bice sta bude. Mi idemo u Opcu, na ne Kosevo, pa vidjecemo

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cestitam mamicama! Pa se vidimo na Vilsonovom!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hej cure, pa cestitam!!!
    uzivajte u svojim sunashcima i saljite slikice da vas vidmo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure, cestitam!
    zullu, hoces li mi napisati update o Opcoj, izgleda da ces ti prije mene....?
    a pitanje za ostale, znate li jel ima jos neki doktor u Opcoj na M-Milesic ili tako nesto ili je taj u Kosevu ili ce biti da sam ja nesto pogresno zapamtila!?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Masic,legenda doktor u Opstoj. :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma ja za njega sam cula sve najbolje. A ovaj dr Nenad sto si ga u prijasnjem postu spominjala - jel on isto radi u Opcoj? nekako njegovo ime nisam dosad cula...jel i on dobar?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Doktori su
    dr.nenad-on je super
    dr.mašić-ultra super
    dr.puzić-stara škola, ali dobar ljekar
    dr.gutić-dobar stručnjak sa grubim pristupom
    dr.aida-najbolji stručnjak u Opštoj
    dr.bećiragić-pravi balvan, ali je babica koja je snjim u timu najbolja osoba koju sam ikad srela

ovo je moje mišljenjei da subjektivno je

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e bas ti hvala. mislim da nisi subjektivna i ja sam ovako nekako cula.
    ps.ovaj opis "balvan" me bas nasmije.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

kajra,
    iskreno da ti kazem, ne znam na Opcoj nikoga osim Masica, a nasi susreti traju u prosjeku 7 minuta , koliko traje pregled. Simpatican je covjek, cak ima i smisla za humor. U svakom slucaju, on mi vodi posljednje preglede, pa eto vidjecemo. Sto se tice same klinike, dovoljno je da ti kazem da sam jednom otisla na Kosevo i ne okrenula se nisam vise, jer izem ti sve strucnjake na Kosevu, pored onakve cumez atmosfere, da se tako izrazim. A u svakom slucaju, ne do Bog nekih komplikacija, ides na Kosevo. Uostalom mislim da je sve u psihi zene i koliko je spremna za porodjaj. Te dvije bolnice se sustinski ne mogu toliko razlikovati osim u nekom redu i disciplini. To je bar moje misljenje i idem na Opcu jer zelim nesto uredniju atmosferu od one koja vlada na Kosevu.
    To je to i ne opterecuj se previse, uostalom najvise je do tebe i kako pridjes porodu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

zullu, u pravu si, sve je u glavi. ja cesto znam reci kad me pitaju kako pred kraj:ja kazem"mora izaci". mada sam cula da doktori vole kad fino suradjujes, i kad primijenjujes vjezbe disanja, kazu da to bas pomaze.
    Opca bolnica je skroz druga prica, slazem se s tobom, razlika je kad negdje radi 7 a negdje 27 doktora i kad se u jednoj bolnici radjaju 3-4 bebe a negdje 15 dnevno.
    A hoce li ti masic biti i na porodu ili kako te zapadne?

medoni

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    Doktori su
    dr.nenad-on je super
    dr.mašić-ultra super
    dr.puzić-stara škola, ali dobar ljekar
    dr.gutić-dobar stručnjak sa grubim pristupom
    dr.aida-najbolji stručnjak u Opštoj
    dr.bećiragić-pravi balvan, ali je babica koja je snjim u timu najbolja osoba koju sam ikad srela

ovo je moje mišljenjei da subjektivno je
    Ovo mogu potpisati u potpunosti

Obadva moja poroda su se desila u općoj bolnici i ako budem treće rađala bez razmišljanja bih opet u istu bolnicu.
    S drugim djetetom me je porodio "balvan"(baš si ga dobro opisala,onako sirov al je pravi čova)i za babicu koja radi s njim mogu reći samo najbolje.
    Mislim da me najrođenija nebi pazila onako kao što je ona.Eto ako neko ima još pitanja vezana za opću bolnicu rado ću odgovoriti i podjeliti svoja iskustva.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dobro nam dosla

medoni

Početno

dobro nam dosla
    Hvala

Baš sam nekulturna nisam se ni predstavila nego sam samo ufurala sorry
    Inaće sam iz Sarajeva,sretno udata,majka dva sina(17 mj. i 12 god.)i eto nadam se ugodnom druženju

ally05

Početno

Gigamama cestitam Bile smo znaci zajedno u porodilistu vjerovatno smo se i vidjele, jer sam ja malo duze ostala.

Moja dusica se zove Amina.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ally05 prvotno napisa

Moja dusica se zove Amina.

prelijepo ime!
    Amini

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zulluuuuu!!!!!!!!!!?????????
    jel gotovo? ili si jos na cekanju?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

ma nista jos..izgleda da cemo kasniti. koliko jos se ne zna uglavnom sljedeca kontrola sada u ponedeljak.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma bice to brzo...mozes jos i prije ponedjeljka.
    jel moras imati svaki put uputnicu za pregled kad ides na kontrolu od svog opceg doktora?ili je dovoljno samo prvi put kad se pojavis?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Ne treba mi uputnica, imam samo jednu uputnicu i to je sve. Sljedece kontrole se zakazu unaprijed, mislim termini.

Nego kako ide praksa na Opcoj, kada se dodje na porodjaj, pretpostavljam muz ne smije ulaziti mimo ulaza (cekaone)?! Da li bar moze biti prisutan dok se ne udje u porodjajnu salu? Ili kako vec? Kada dopustaju posjetu, je li striktno po onim ''satima za posjetu''?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: re:

Citiraj Zullu prvotno napisa
    Ne treba mi uputnica, imam samo jednu uputnicu i to je sve. Sljedece kontrole se zakazu unaprijed, mislim termini.

Nego kako ide praksa na Opcoj, kada se dodje na porodjaj, pretpostavljam muz ne smije ulaziti mimo ulaza (cekaone)?! Da li bar moze biti prisutan dok se ne udje u porodjajnu salu? Ili kako vec? Kada dopustaju posjetu, je li striktno po onim ''satima za posjetu''?
    Muz moze prisustvovati SAMOM CINU poroda i moze maloposlije ostati da vidi bebu.MM je ostao malo sma sa isaom (poslije poroda) da mu prouci ezan i ikamet, tako da je to bilo prvo sto je isa cuo.
    Posjeta je moguca kad god hoces, ali samo na vratima.Ti mozes izaci na hodnik, ali ne mozes nositi bebu sa sobom.Bebu ne mozes donijeti na vrata(u hodniku) da je vide!MOze ti donijeti kad god hoces, sta god hoces(stvarno u podana u ponoci).

ne znam da li te jos sta zanima... :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja juce bila kod prijateljice koja je rodila u decembru u opcoj. Dakle svjez info, sve ovo sto kaze white_musk rekla mi je i ona. Plus: sto vise ulozaka ponijeti, apsolutno sve svoje stvari, casu, wc papir, spavacice, peskire, papuce....prilikom prijema na porod, neko mora biti s tobom(muz) da preuzme sve tvoje stvari i vrati ih kuci i naravno da ne zaboravi donijeti stagod drugo za obuci za izlazak. Ako se porodis u subotu ne izlazis do pondjeljka. ostalim danima, ako je sve u redu, sutradan izmedju 12-16 izlazis.
    ako se cega jos sjetim, pisem. naravno ovo je njena prica sto ne znaci da neko ima neku drugu.
    PS. Kome muzevi ne mogu bez pusenja, morat ce vani cekat da se porodite, ukoliko nece prisustvovati porodu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Sve kontam, ali ja evo imam gotovo sve pripremljeno i to je u jednoj torbi srednje velicine, dakle nije bas neka mala torba, jer dok sve te stvari se stave, to uzme poprilicno prostora, tako da ne znam da li ogranicavaju velicinu. Neko rece kako su lockeri mali tako da se sto manje ponese, ne znam sada je li se to odnosilo na Kosevo ili Opcu.

Dakle kada dodjem u bolnicu i ako nije krenuo sam porod, gdje me ostave? Ne cekam valjda na hodniku? Da li nas uvedu u sobu u koju cemo doci nakon poroda? I da li muz moze s nama u toj sobi biti dok ne odemo u salu? Jer bila sam gore na III spratu Opce gdje leze zene, pa zato pitam. Malo gnjavim mozda :/ ali volim znati unaprijed, to je sve. A na sam porod muz nece ni ici. Da li su te nase stvari (torba) s nama u sobi u kojoj lezimo, mislim valjda ce mi biti na dohvatu..kontam zbog mobitela, vode, odjece i ostalog?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moja torba je bila tolika , da sam mogla skoro i ja stati u nju.
    Dodjes na porod.Pregledaju te.Skines se, obuces spavacicu i das muzu stavri.Odvedu te u sobu (ti nosis svoju torbu) koju mozes stavit pod krevet.Eh tu cekas porod.Muz nemoze biti s tobom u sobi.A i sta ce u sobi ako nece i na porod(mislim kad ti ustavri treba).Oni pravo vole kad muzevi hoce da idu na porod.To znas 100% jer sam bila na vjezbama iz gineklogije u opcoj .nakon poroda ides opet u sobu.Tu jedes ono sto ti muz donese.Poslije sat ti donesu bebu.Eto to ti je to...
    Ja samnosila stavri za Isaa i obukli su mu bodi i gegice koje sam ja donijela.Nije bio u dvije pelene.
    A muz ce vidjti bebu kad krenes kuci.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Ok, al sad te ne kontam. Jesul dvije torbe u pitanju? Jedna veca i jedna manja koju nosim u porodjajnu salu? Jel sad kazes, presvuces se i das muzu stvari?! Sto cu muzu davati stvari koje sam tek donijela u bolnicu? Pretpostavljam da cu tu vecu torbu sa stvarima ostaviti u sobi, a neku malenu sa sobom u porodjajnu ponjeti? Jel to?
    A muz onda nek ceka vani, sta cu mu ja, jer nesto ne bih da mi je on pri porodu, strasljiv je i od pregleda, a kamoli da bi porodu prisustvovao, pao bi u nesvijest, pa bi vise posla oko njega imali, nego oko mene

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kakve crne dvije torbe

ja sam na vrh torbe stavila jednu veliku kesu u koju sam spakovala stavri koje sam skinula i nju sam dala muzu.Dakle KESU sa stavrima koje sam skinula, a ja sa svojom VELIKOM TORBETINOM sam isla u SOBU.U salu NE NOSIS NISTA! Samo u sobu.
    I nemoj ti odlucivat hocel on na porod il nece, pusti covjeka da sam odluci,to dijete ce se jednom rodit i on ima pravo da prisustvuje.
    A aKO MM KAO OLICJE POVRACANKA I PADALJKAUNESVJEST PRI SVEMU I SVACEM nije imao problema , nego je disao bolje od mene, sve to dobro iozveo, ne boj se za svog.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

white_musk, sta bi mi bez tebe! bas si super.
    Zullu, jesi li isla danas? sta bi?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moja preporuka za ponijeti:

veliki paket maramica za bebu
    paket maramica sa alkoholom za vas
    krema za lice
    krema za ruke
    2 peskira za vas
    1 veliki peskir(ja sam Isaa umotavala u jedan veliki frotirni peskir kad bih ga nosila u setnju hodnikom i bio je to puni pogodak)
    corny
    party mix-grickalice
    mali sokici(u tetrapaku) ne mojte one litrenjake nosit
    flasu vode
    kasiku, noz,viljusku i kuhinjsku krpu(ja sam imala dvije)
    casopise i knjige
    vokmen
    vestu
    2 pidjame(puno bolje od spavacice!!!!!)
    bademantil
    3 carape
    5 gacica
    3 paketa ulozaka
    mali paket pelena(u opcoj dobijete na poklon "papmers" promomaterijal i ja sam na izlasku dobila ogroman paket sa svim i svacim za bebu)
    casu i solju(plasticne)
    papuce u kojim mozete u kadu
    tople papuce za "stenju" hodnikom
    2kg jabuka

nesjecam se vise, ali bilo je jos nesto, ako se sjetim javljam

kajra, hocel tvoj muzek na porod s tobom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma jok. nije mi nesto za toga.a ja ne insistiram. ma ne moze on a da ne zapali!ha-ha-ha...inace, pravo me je pazio u trudnoci... mislim i inace je pazljiv.E, ovaj tvoj popis je slican mom- Corny sa cokoladom i bananom.
    sve zaboravim da ti napisem, deckic ti je ko med, bas je sladak. Kod mene je curica.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Ja imam jedan problem..nemam strpljenja lezati na stolu za bilo sta. I kada rade CTG onih par minuta pri kontroli, od nervoze mi se pritisak podigne pravo. Nikako mi to ne odgovara. Da li na opcoj zahtijevaju da se stalno bude pod CTG nadzorom kad dodjemo na porod, ili imamo mogucnost da se krecemo ako mozemo, do ulaska u salu?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

cestitam

a imena :?
    Maleni se zove Anakin.

Giga, kako spavas sada
    Za sad dobro. Ustimali smo ritam, a maleni se nocu budi samo da papa Nadam se da ce ostati tako.

Citiraj ally05 prvotno napisa
    Bile smo znaci zajedno u porodilistu vjerovatno smo se i vidjele, jer sam ja malo duze ostala.
    Ja sam bila u posljednjem boksu, kad udjes u salu lijevo, ona nateknuta debela zenturaca sa pramenovima

Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    hej cure, pa cestitam!!!
    uzivajte u svojim sunashcima i saljite slikice da vas vidmo.
    slike http://anakin.fotopic.net/

Ja imam jedan problem..nemam strpljenja lezati na stolu za bilo sta. I kada rade CTG onih par minuta pri kontroli, od nervoze mi se pritisak podigne pravo. Nikako mi to ne odgovara. Da li na opcoj zahtijevaju da se stalno bude pod CTG nadzorom kad dodjemo na porod, ili imamo mogucnost da se krecemo ako mozemo, do ulaska u salu?
    Zullu, vas dvoje jos uvijek 2in1! A ja mislila Ata vec ljubi mamicu
    Na Kosevu nisi nonstop na CTG, nego povremeno, ali zato moras da drzis onaj pipak dok snimaju A sad skontaj kako je drzati pipak, prolaziti kroz trud i disati Ali zato mozes da hodas do mile volje 8)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: re:

ako je sve uredu s bebom, mozes lagano hodati uz krevet,
    a ako imas jake bolove ili ako srcana frekvenca postane nepravilna, oonda moras leci sto je i bolje za tebe i za bebu,strpi se malo.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jedna prijateljica se porodila jucer na KOsevu i bilo je GGGGRRRROOOOZZZZNNOOOOO!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a ja kontam zullu rodila, ne javlja se! koliko ce te pustiti da preneses?sta kazu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •