ma nisam nista zavrsila..danas mi na kontroli kaze da ide nabolje, bla..bla. Jos par dana otprilike. Kao od ovog momenta se vec moze isforsirati porod, mada mi to ne pada na pamet. Ali kad sam ga pitala, posto ide polako, da li to znaci da ce ici samo od sebe..rekao je ''vidjecemo''. Posto znam da je covjek pobornik poroda bez bespotrebne indukcije, to mi malo zvuci kao da ce se u mom slucaju ipak nesto morati isforsirati, ali sta cu i na to sam spremna ako se mora.
![]()
Eh da bas oko tih anestezija, dobro pitate. Meni vala do sada nije ni naumpalo da se raspitam oko toga, jer tu epiduralnu tokom poroda se nesto ne bih usudila uzeti, pa o drugom nisam ni razmisljala. Kad rade epi, ja mislim da to zavisi od momenta, ako ima vremena za anesteziju, vjerovatno je daju, a ako se mora brzo reagovati, moguce da i ne stignu, ali to ce bolje znati neko ko zna te procedure. Sto se tice sivanja, mislim da bi trebali davati neku lokalnu anesteziju, al to bi trebale znati giga i white, posto su vec obavile taj dio u vojnoj.