Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 200

Tema: Kosevo ili Opca?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

ma nisam nista zavrsila..danas mi na kontroli kaze da ide nabolje, bla..bla. Jos par dana otprilike. Kao od ovog momenta se vec moze isforsirati porod, mada mi to ne pada na pamet. Ali kad sam ga pitala, posto ide polako, da li to znaci da ce ici samo od sebe..rekao je ''vidjecemo''. Posto znam da je covjek pobornik poroda bez bespotrebne indukcije, to mi malo zvuci kao da ce se u mom slucaju ipak nesto morati isforsirati , ali sta cu i na to sam spremna ako se mora.

Eh da bas oko tih anestezija, dobro pitate. Meni vala do sada nije ni naumpalo da se raspitam oko toga, jer tu epiduralnu tokom poroda se nesto ne bih usudila uzeti, pa o drugom nisam ni razmisljala. Kad rade epi, ja mislim da to zavisi od momenta, ako ima vremena za anesteziju, vjerovatno je daju, a ako se mora brzo reagovati, moguce da i ne stignu, ali to ce bolje znati neko ko zna te procedure. Sto se tice sivanja, mislim da bi trebali davati neku lokalnu anesteziju, al to bi trebale znati giga i white, posto su vec obavile taj dio u vojnoj.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

epiduralna nije vrijedna price,jer niej praksa da se daje, bez obzira u kojem stadiju poroda da dodjes.
    Sto se epiziotomije tice, ja sam prvorotka, bez epiziotomije
    ALI se za sivanje daje lokalna anestezija.

I jos jedan mit da razbijem.Cula sam jednu porodilju kako izjavljuje najvecu glupost na svijetu i kaze:pustili me da se ohladimpa me sili, a ona dala vise para pa je odmah usili Ovo je vrhunac brijega gluposti.
    Sto se sivanaj tice, mora se cekati da vam izadje posteljica, a to je individualno od zene do zene.Kod nekog ide brze kod nekog sporije.Zatim se mora pogledat jel kompletna, jer ako ostane i najmanji komadic (NEPRIMJECEN!)moze doci do smrtonosnog krvarenja.Znaci ako vide da vam jeostao komadic moraju ljustiti maternicu i onda usiti.To je bolje nego da vas usiju pa rezu pa siju.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

anestetik ne ttreba prije reza, jer je koza sama od sebe "anestezirana", to je naucna cinjenica i niko sigurno nije ni osjetio kad su ga rezali.

za sivanje se dobije anestetik, lokalni.
    I molim vas,u nadi da to ne procitam ovdje.
    nemojte nasjedat na pricu:pustili me da se ohladim pa me sili, a ona dala pare je prije usili.
    mora se sackat 3.porodjajno doba tj.radjanje posteljice koje kod nekog ide brze kod nekog sporije.jako je vazno da vam ljekar DDDDDOOOOOBBBRO pregleda posteljicu da vam ne bi ostao komadic koji moze izazvati smrtonosno krvarenje.jer ako vas usije dok ste "vruce" istina, manje boli, ali ako se kasnije uspostavi da vam je ostalo malo posteljice.Moraju vas ponovo razrezat, pa oljustit maternicu pa opet usit :/

A o epiduralnoj,MAAA DAAAAJTE!

i sigurno mozete traziti od babice da vam pomogne da se porodite bez epiziotomije.
    I ja sam rekla doktoru, kad se porod zavrsio:moj muz ce samnom u sobu da popijemo sok i da se malo ispricamo.
    Bio je malo iznenadjen, ali nas je pustio.
    ma sve je do vas i vaseg stava.

Al ja stavrno ne znam, sta zenama bude pa odu na Kosevo.Mislim, ja sam samo jednom bila na pregledu, eto i profesori su mi gore i zanmo se, ali ne bih se gore porodila kad bi na cesti morala.
    Kad sam vidjela da skacu porodiljama po stomaku(za vrijeme poroda), NO COMMENT

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ups, halalite ja ponovila isti post

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sve kontam.
    Moji izvori kazu da se epiduralna kod nas zvanicno ne daje. Ali poznajem jednu zenu koja ju je dobila,naime, ona je pripadnica "sarajevskog jet-set-a"
    WM, a bogati sto skacu po stomaku, kako to izgleda? :? ovo sam ozbiljna.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

WM malo mi je nejasan taj odjednom radikalan stav prema Kosevu.
    Na prvoj si stranici rekla da je razlika dva porodilista sve manja...

Meni je na Kosevu i tretman i porod bio bajan.

U Opcoj sam bila prisutna na porodu sa komisijom za BF bolnice...i neces vjerovat, Gutic i co. su takodjer "skakali" rodilji po stomaku jer je prestala tiskati....

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja prijateljica je zbog loseg iskustva na Kosevu odlucila drugi porod obaviti u Opstoj. i pogadjate, ljekar koji joj je "vodio" trudnocu narucio je na indukciju (gel + drip), a prilikom poroda nagnjecili su joj rebra jer su joj pritiskali stomak...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dakle nema pravila ni generalizacija. Manje se opterecujte, ali naoruzajte se znanjem. Tako da u svakom trenutku znate sta se i zasto. To je jedino sto vam moze garantovati da necete biti "donje"....Odmaknite se malo samo od ovog topica. Porod nije vezan samo za odabir porodilista.
    Zelim vam puno srece i nadam se da cemo se vidjati i na temama o dojenju.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ninet,radikalan stav se razvio u toku moje ovogodisnje prakse u oba porodilista(februar i mart).Nemogu sad pisati esej o prvom prasku promjene ideje, ali ovo je moje misljenje.
    A mislim da je tvoj porod bio izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
    ne mislim da se trebate odmaknuti od ovog topica jer smo svaki dan ukinuli barem jednu ako ne i vise predrasuda.

Skacu na stomak.na moje oci su bile dvije babice koje su zeni fakat skakle po stomaku, kao eto nece beba napolje pa je dosao jedan ljekar i onda je on laktom nastavio da pritiska.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Odmaci se malo od ovog topica, znacilo bi posjetiti i ostale, te procitati tekstove s portala. Tamo su predrasude davno otklonjene...Nije to bas od jucer..A nase se trudnjace zabetonirale samo ovdje.
    Nekako bih voljela i da ih vidim i kako pitaju o dojenju, njegovanju bebe...
    ni za tu vrstu edukacije nikad nije prerano.
    WM, ti, naravno, imas pravo na svoje misljenje....ja na svoje....a svi mi na izbor i odluke bazirane na znanju i pravim informacijama.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ja sam evo educirana i o produzenom dojenju, a trudnoce ni na mapi. sto ce reci da previse vremena provodim na forumu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zato ces kad budes trudna mozak na pashu i onaj najzenskiji magazin u ruke...! Sto ti je odlikasica! Preskace razrede

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odmaci se malo od ovog topica, znacilo bi posjetiti i ostale, te procitati tekstove s portala. Tamo su predrasude davno otklonjene...Nije to bas od jucer..A nase se trudnjace zabetonirale samo ovdje.
    potpisujem i to deblim markerom.

ninet, ma volim ja tebe

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pardoniram, slucajno smo se zabetonirale ovdje jer priznacete, Rodin portal bas i nije primijenjiv za nas u BiH, evo recimo o porodilistima. nemojte me pogresno shvatiti ali cisto sumnjam da bi u pauzi trudova mogli staviti pod nos nasim doktorima plan poroda koji se nalazi na portalu!? Ipak sam ja dijete dva doktora specijalista...
    to sto se mozda ne javljamo na postove vezane za dojenje i njegu bebe ne znaci da nismo iscitale tekstove s portala a i sire (knjige, stranice na engleskom itd...), mozda neko nema vremena ili afiniteta za postanjem.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa to je super!
    A plan poroda....pa nije lose znati da takvo nesto postoji u bliskom komsiluku, i zasto ne - poraditi na tome da jednom bude i kod nas...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato ces kad budes trudna mozak na pashu i onaj najzenskiji magazin u ruke...! Sto ti je odlikasica! Preskace razrede
    ja od ovih zeMskih citam samo Start

btw. kad sam spomenula plan poroda - to sto se kod nas ne koristi ne znaci da nije koristan; on je zgodna shema opcija u toku poroda, pa moze posluziti kao vodic za razmisljanje o optimalnom porodu u nasim uslovima.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj kajra prvotno napisa
    Pardoniram, slucajno smo se zabetonirale ovdje jer priznacete, Rodin portal bas i nije primijenjiv za nas u BiH, evo recimo o porodilistima. nemojte me pogresno shvatiti ali cisto sumnjam da bi u pauzi trudova mogli staviti pod nos nasim doktorima plan poroda koji se nalazi na portalu!? Ipak sam ja dijete dva doktora specijalista...
    to sto se mozda ne javljamo na postove vezane za dojenje i njegu bebe ne znaci da nismo iscitale tekstove s portala a i sire (knjige, stranice na engleskom itd...), mozda neko nema vremena ili afiniteta za postanjem.
    ovo stoji

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Bas tako..
    Dosta stvari vezanih za porod, porodilista, nisu bas primjenjiva kod nas. Gdje ko vidje porod u vodi kod nas? heh.. Tako da to mogu procitati, ali je bespredmetno da ucestvujem postiranjem na takvim temama. Uostalom, ono sto je aktuelno za mene u ovom momentu, na tom se aktiviram, a to su trenutna stanja na nasim porodilistima, prakse i iskustva zena koje su se tu porodile.
    Ostale tekstove naravno citam, recimo dobne skupine 0-12, potrebna njega itd.. plus citava gomila casopisa za bebe i knjiga
    Plus pocesto naidjem na kontradiktorne informacije o njezi djeteta, pristupu, dojenju itd..tj. negdje pise ''obavezno radite ovo ili ono'', a negdje ''to trebate ovako ili onako''. :/
    Tako da ponekad i previse informacija nas moze zamantati

White: Zar kurs za trudnice u Kumrovcu ne vodi sestra Berina? Znas li je?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Na samom portalu, imas informacije o svemu. I te informacije nisu kontradiktorne, dok ove na forumu i mogu biti...A za verziju uzivo, ako ces ici u Kumrovec, dr. Mira Ademovic ti je najbolja moguca osoba za informacije i podrsku u dojenju.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zullu kurs ti drze i Berina i Natasa i Nura, ali Nura je the best!

A sto se tice peedijatra kojeg ti ja preporucujem, prodojeceg ali i promameceg to je doktorica Sefika u ambulanti na Podhrastovima.
    To je jedna divna pedijatrica koja ide u korak s vremenom.
    Cim dodjes, ona ti napise broj kucnnog telefona i mozes je zvati kad god i zasta god ti treba.
    Zatim pomogne da se beba polahko raspremi.Nema hektike.Beba se temeljno pregleda.Ona zdravo djete po pola sata pregleda.Mene nekad m,alo strah uhvati.Onda uvijek majku posavjetuje o dojenju, o dohrani ...
    Djete pregleda od kosice do noktica na nogama.Svaki pregled zavrsava savjetima za roditelje, ali ne nabrzinu nego detaljno.
    Meni je bilo najsimpaticnije kako tjesi bebe poslije vakcine.To mi ej bilo pravo iznenadjenje poslije brabraluka u Kumrovcu.(dr.Ademovic me nije impresionirala)
    nakon svakog djeteta se soba prozraci i ugrije za sljedecu bebu.da ne spominjem cistu presvalaku koja se stavlja na krevet za svaku bebu.A o ljubaznosti sestre da nepricam.

mislim , meni se svidja, a ostalo je od osibe do osobe

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E, dr Ademovic vam je primjer napretka. Prije nekih manje od 30-tak godina, mene moja mama odvede teti Miri na kontrolu s mjesec dana i kad me zena vidje onako jadnu i izgladnjelu natjera mi mamu u plac:"Kolegice, hajd dobro druge zene, ali vama se cudim, ipak ste vi zdravstveni radnik! Pa dijete vam je gladno." A mama u plac, pa znate dojenje je najzdravije, eto ja sve pokusavam, trudim se...
    ma hajte, molim vas, nemate mlijeka, bi odgovor. I dovede mene mama kuci i nasopa alpskim mlijekom i keksom kako teta Mira naredi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Ajme ljudi na stranu sad to. Sinoc sam isla na kontrolu. Radjen UZV, CTG, uredno, ja nikakvih bolova ne osjecam. Savjet doktora da jos pricekamo, mada kako kaze, to se vec moze forsirati jer je sirok prst otvoreno, ali mi savjetuje da jos pricekam.
    I sinoc od 1 mi pocnu bolovi u donjem dijelu trbuha, po nekih 10tak sekundi pa pusti, nista strasno, ali su ipak ono bolovi. I tako citavu noc evo i sada, otprilike svakih 15-20tak minuta.
    Citam sada o znakovima poroda. Kaze porod nije poceo ako bolovi ne pocinju u krizima pa se sire prema trbuhu? Isto tako osjetim da se beba pomakne nekad malo, 2-3 put se malo pomakla u toku noci.
    Imam neki sluzavi iscjedak malo prosaran, ali ne mnogo.

Sta sad? Da sacekam dok ne bude promjena neka, mozda cesci bol ili jaci??

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zullu ce se sljedeci put javiti na 0-1 koliko vidim. Drzimo fige! :D

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zullu :D Mislim da je krenulo! Drzimo ti fige da sve bude ok!
    Ni ja nisam imala bol u krizima, nego sve naprijed u trbuhu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ZULLU, ZULLU!!!!
    ako vec nisi tamo, puno srece!to ti je krenulo!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i ja se slazem da je krenulo :D

cekamo izvjestaj

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Slucajno naletih na ovaj topic na pretrazniku, pa samo da se javnem....i pozelim srecu Zullu i ostalim curama koje ce uskoro na porodiljsko

Zelim vam dobar porod , puno dobrih vibri....
    To je fakat prelijepo iskustvo, totalno drugo stanje svijesti, i najtopliji osjecaj koji cete ikada imati....

Mozda nije zgoreg da pomenem da je meni prisustvo muza pri porodu bilo nesto najvaznije (iako to nisam znala prije poroda, niti sam mislila da ce on ici u salu ), ali kad je krenuo za mnom jednostavno je sva trema nestala i bila sam sigurna da se nista lose ne moze desiti....sve poslije toga bilo je prelijepo iskustvo .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Ma jos sam kuci, necu da idem u bolnicu. Bolovi se javljaju na nekih 5 min, pa onda na 8min, pa na 10min..varira nekako. Intenzitet je nekad slabiji nekad jaci, tako da ne znam. Necu ici dok stvarno ne postane jak bol da ne mogu izdrzati.
    Samo ne znam koliko dugo ovo ovako moze potrajati? Vjerovatno mi to niko ne moze ni reci.

Dok kaze da pricekam koliko god mogu prije odlaska u bolnicu, tako da cu to i napraviti.
    Nego zanima me, jel taj bol, koji je ono kao krajnji alarm za bolnicu, toliko jak da ono pravoooo boli, pa da bi covjek vristao ili je to ono bol da boli jako, ali da se istrpi. Fakat ne znam kako da to razlikujem

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Draga Zullu nadam se da si vec otisla u bolnicu, jer i meni su trudovi bili u nepravilnim razmacima, na 5 minuta pa kad sam krenula u bolnicu i taj put do tamo cak niti jedan (znaci nekih pola sata) , a kad sam dosla u bolnicu bila sam otvorena 5-6 i odmah u salu
    Nisu trudovi nikada bas-bas neizdrzivi, a kad je tako tada vec osjecas i napone za tiskanje.... good luck

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da bi trebala ici ODMAH u bolnicu!!!!!!

da te stave na CTG.
    Moj savjet je,idi odmah

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

ama nisam otisla..kontam otici oko 6-7 navece na ctg i uzv, jer evo sad se opet nejednako javljaju bolovi, a i beba se krece jos uvijek, nije mirna.
    mislim da cu ipak otici na pregled, pa vidjecemo kakvo je stanje.

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: re:

Citiraj Zullu prvotno napisa
    ama nisam otisla..kontam otici oko 6-7 navece na ctg i uzv, jer evo sad se opet nejednako javljaju bolovi, a i beba se krece jos uvijek, nije mirna.
    mislim da cu ipak otici na pregled, pa vidjecemo kakvo je stanje.
    I sta se desava?
    Ima netko neku informaciju?
    nadam se da je sve dobro?
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zullu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja tek sad vidjeh da je sinoc otisla. garant su je ostavili. javila bi se sinoc.
    U svakom slucaju, Zullu, :D

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

aj sad bih nazvala porodiliste i pitala jel se porodila, ali tesko mogu pitat jel tu Zullu

enivej

ZULLU ZULLLU

ZULLU ZULLU

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretnooo Zulu :D :D :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da javim trudnicama u Sarajevu da je u novoj sportkoj dvorani na Dobrinji (kod Mercatora) otvoren kurs za trudnice :D

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam zvala opcu bolnicu i trazila informacije za Zullu ali mi nisu htjeli pomoci. Kazu ne moze to tako po nadimku.
    Pita sestra mene "Pa ko ste joj vi?"
    A ja velim "Ma frendica sa interneta"
    Zena umrla od smijeha
    Samo su mi rekli da imaju tri porodilje od sinoc, pa se nadam da je Zullu medju njima i da mazi svog sincica

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

giga legendo :D

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

imal šta novo od Zullu, ja se pravo uzvrtila, ne mogu da čekam

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Evoo nas..doduse kratko ne mozemo stajati mnogo. U petak u 1am otisla u bolnicu, ostavili me i u 3.25am mali klichak se rodio. Osoblje katastrofa, da ne duzim o tome sada. Porodio me ''balvan'', jer nisam uspjela doci do svog doktora tada,a balvan je bio u dezuri. Nakon poroda je rekao da sam rekordna prvorotkinja. Hah, kakva utjeha Pa zato sam i ostala kuci da ne idem u bolnicu do posljednjeg momenta.
    Sam porod je trajao minut i po, jer su me bukvalno porodili u jednom naponu!! Beba od54cm i 3.700, pa sad skontajte. Naravno da su me rezali, ali kad je to rekao babici, ja nisam mogla ni progovoriti. Rez je veliki, ali za sad zarasta dobro.
    To bi bilo to zasada, pa kad malo stanem na noge, cujemo se )

byeeeeeeeee

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Beba od54cm i 3.700, pa sad skontajte
    :D Ma bravo, velika bebara!! Cestitke mami Zullu.

ally05

Početno

:D Cestitam Zullu!!

Eto sve skoro isto ko kod mene (samo duzina u centimetar i tezina u 200grama).
    Ma samo sad dok ti malo bol od rane prodje il' kad vidis bebaca kako se nasmijesi ...bit ces na "cloud nine" a balvana skroz zaboravit'...

Sretno...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zullu, sve najljepše tebi i tvojoj maloj porodici

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam, kako divno :D
    Ma sve će to proći

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zullu, cestitke od
    Rez ce zarasti i prije nego sto mislis
    Nego sljedeci put reci sestrama i nick, da mi se ne smiju kad trazim informacije za Zullu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

thanx svima
    giga, ti si luda 100% , dje ces trazit Zullu hahaha..doduse da je sestra pitala imal' ovdje gdje Zullu, cula bi je, soba mi je odmah preko puta onog njihovog pulta bila, ali lijene su guzove pomaknuti i za bitnije stvari.

evo tek danas me malo bol popustila, veliki je rez bio
    beba je hvala Bogu super do sada, pupak je sinoc otpao
    patronazna nam danas opet dolazi, kupamo se svaki dan, kakimo vala i previse :D uglavnom sve ok..

cim stavim sliku na net, posaljem vam link..cujemo se ))

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re:

Evo nije neki uspjeh, ali 8 dan od poroda i tek danas mogu sjesti.
    Danas necu duziti o samom porodu u Opcoj, ali ako imate pitanja kakvih javite se, ono sto sam vidjela, dozivjela i reci cu.
    Znam da svako ima neko iskustvo, neko losije, neko bolje. U sustini, sve sto se desava do samog poroda je nesto sto najvise same vi kontrolisete, a kad udjete u salu, eh onda bas nemate vremena ni mogucnosti da budete ''in control'' bilo cega Tako da sam ja umjesto spontanog izgona dozivjela guranje u stomak, ''idemo u jednom trudu'', ''hocemol sjec'' i beba je bila vani. Posljedica te ''uzurbanosti'' je monstruozno veliki rez i evo 8 dana pakla. (Porodjajni bol mi je ostao u slatkom sjecanju naspram reza).
    Ne nosim nikakvo strasno iskustvo samog poroda, bol kao bol je prirodna, pravilnim disanjem i cuvanjem snage se sve lakse prevazidje, ali sam ostala u soku, razocarenju i ogorcenju, usljed (ne)odnosa osoblja sa zenama koje su tu lezale, poradjale se i dolazile.
    Eh sad, ako je Kosevo ''nocna mora'' po mnogima ovde, onda je Opca po meni ''nuzno zlo''. Ili imate izbor, poroditi se kod kuce.
    U svakom slucaju, pripremite se, izdrzite taj dan-dva u bolnici i ne osvrcite se natrag
    Sve bude i prodje..

(pokusacu postirati link za slike svog malca, pa nadam se da ce uspjeti)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/shaka2...RIWpEB49utFbm_

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MashAllah!!!
    Kako je lijep i sladak i ...

MimiB

Početno

Zdravo drage sarajevske trudnice i mame!

U Sarajevu sam od proslog ljeta i ovdje se namjeravam poroditi (prvi put). Vec neko vrijeme se raspitujem okolo, koja bolnica je bolja, sto i nije islo previse lako, posto ne poznajem puno ljudi ovdje. Osim cinjenice da ako nesto krene lose, bolje je biti na Kosevu, u preporukama je prednjcila Gradska (Vojna, Opsta ili kako god). Prije par dana sam nasla i ovaj topic.... Citajuci vase postove, izgleda mi 50/50. Cini se da tu i sreca igra veliku ulogu.

Tudnocu mi vodi privatni doktor i on mi je rekao da za koju god se odlucim, on ce imati nekog tamo kome bi me preporucio... Imam jos par pitanja na koje bi vi cure mozda mogle odgovoriti sto bi mi puno pomogloi. Odnose se na obje bolnice... Prisustvo oceva? Rooming in? Porodjaj u kadi? Znam da za ovo zadnje sanjam, ali rekoh, ne kosta da pitam. U sustini, cilj mi je sto prirodniji porodjaj... mada se ne bih bas svadjala sa doktorima... jesam nacitana ali oni ipak znaju znanje...

Nisam sigurna koja od vas je dala informaciju o vjezbama u Zavodu, ali hvala joj, pokusavala sam neko vrijeme da pronadjem tako nesto ali bez uspjeha... Jos kad sam vidjela da mi je na 10ak minuta setnje! :D

Cestitke Zullu, bebac je nevjerovatno sladak (pogotovo za tek rodjenu bebu).... Moj Thomas stize oko 12 jula, oboje smo sve nestrpliviji (zajedno sa Tatom)

Eto, mislim da je ovo sasvim posteno za prvi post. Pozdrav svima!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •