Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Yoga

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Yoga

Imam par pitanja za yogoljupce - naime ja vježbam yogu u kućnoj radinosti - nekad više nekad manje. Čak i u takvoj verziji itekako osjećam dobrobit yoge - višak energije, pravilno držanje, gibkost tiijela.....
    Kćer mi ide na karate i vidjela sam da joj je baš dosadilo i nekako si mislim da bi joj yoga bila jako dobra. Yoga zaista baš puni tijelo i duh energijom i pozitivno utječe na čovjeka pa vjerujem da bi tako i njoj. Pokazala je zanimanje - voljela bi baš vidjeti kako joj se sviđa.
    Pitanja:
    - Znate li gdje ima yoga za djecu (13 g) u Samoboru
    - Kakvi su učinci na vašu djecu i koliko vole yogu

to je sve za sad od pitanja

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj Dilala nemam odgovore al imam pitanje .
    Ako imaš savjet kako tj. sa čime krenut u vježbanje yoge kod kuće?
    Neka knjiga za početnike ili dvd?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa ja imam neku knjigu - no imaš na internetu instrukcija - pa i na YOU TUBE-u, znam da to nije ni u pola kao pod stručnim vodstvom ali ja sam i tako osjetila jako puno dobrobiti - kako fizičke tako i psihičke (samopouzdanje, stabilnost...)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

DiLala, molim te možeš staviti link koji je tebi pomogao da vježbaš sama? Fala puno!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam ako ima i gdje ima u Samoboru.

Moja cura je jedno vrijeme vjezbala sa mnom, ali je puno vise osmisljavala igru oko mene, dok sam ja vjezbala. Meni je to bilo ok jer sam mogla u miru vjezbati (dok se ona provlaci ispod mene, oko mene i sl.), a ona se zabavljala i usput upijala bar nesvjesno pokrete. U Puli ima joga za djecu povremeno pa ona ide.. na zalost, malo je djece pa ne znam hoce li je vise biti.

Malac me gleda sa zanimanjem i povremeno u igri ponovi neki stajaci polozaj, ali nista ni priblizno da vjezba sa mnom.
    Ja se ponekad poigram s njim pa ga malo zarolam, okrenem, namjestim u neki polozaj ili zajedno disemo na neki nacin, ali opet, nista ni priblizno kao trening.

Meni su problem nasi psi - prva kujica koju smo imali, cim bi ja sjela na pod i pocela vjezbati, ona me krenula lizati i gurati se u mene, a ovaj sad kojeg imamo poludi i laje sumanuto na mene.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ovaj sad kojeg imamo poludi i laje sumanuto na mene
    ludilo
    Posljednje uređivanje od flower : 07.01.2011. at 22:30

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da odgovorim svima - knjiga iz koje vježbam je: "Joga - teorija i praksa", izdaje "Marjan Tisak" doo, godina 2002, skroz je jednostavna, podjeljene su vježbe na:
    za napredne
    za početnike
    za srednje
    za djecu
    za trudnice
    Detaljno je opisana vježba kako se radi te za što je dobra te tko ju ne bi smio izvoditi.... Genijalna je.
    Jako mi je žao što nema za djecu, ima u ZG u Varšavskoj ako se ne varam, petkom navečer, no meni je ZG nekako daleko...
    Što se tiče interneta - ja sam samo vidjela da ima puno toga na YOU TUBE - dovoljno je upisati Yoga i nađu se hrpa vježbi, meni je knjiga puno bolja jer je odma pored mene. Baš bih rado na jogu za kćerkom, karate joj je baš dosadio, no sa 14 god ona već može na yogu za odrasle pa bi onda mogle skupa, sad ima 13. Ma 13 i pol!

Galija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Na OTV-u prikazuju vježbe joge svaki radni dan negdje iza 8, 8:30, nakon reprize Dječja TV. Tako je barem bilo tijekom prosinca.
    Svaki puta se vježba nekoliko vježbi, a prije svakog vježbanja daju neke opće smjernice za pravilno vježbanje.
    Ne znam koliko je namijenjena vježbanju djece, ali odraslima koji žele vježbati u kućnoj radinosti sigurno će dobro doći. Jedino što je termin nezgodan ukoliko radite.
    Posljednje uređivanje od Galija : 11.01.2011. at 13:26

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sad mi je curica rekla da ona zapravo ne bi na yogu - čini joj se to za starije, za penziće. Baš sam se nasmijala, a što mogu.... možda s vremenom promijeni mišljenje.
    Penzići, dat ću ja njoj penzića, valjda me najčešće vidi u pozi "Položaj mrtvaca" - pa misli da je to - to.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ima u sklopu Joge u svakodnevnom životu i joga za školsku djecu. Možda bi joj moglo bit zabavno vježbanje sa svojim vršnjacima.
    N. je super omanje. Svoje malene nogice ispreplete u nekakav "lotos" položaj, skupi prstiće i viče "OMIIIIIIIII". Jako je smiješna. Inače svaki dan kao vježbamo na podu, ali to je više igra.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •