ima u frizeru hrpu narezane paprike (vrlo plodna godina u vrtu!) i ne znam što s njom. kad kuham rižu, prije izdinstam malo paprike. i dalje ne radim ništa.
bila bi vrlo zahvalna ako netko zna recept u koji ide i narezna paprika.
ima u frizeru hrpu narezane paprike (vrlo plodna godina u vrtu!) i ne znam što s njom. kad kuham rižu, prije izdinstam malo paprike. i dalje ne radim ništa.
bila bi vrlo zahvalna ako netko zna recept u koji ide i narezna paprika.
- napravi sataraš
- ubaci komad kad kuhaš juhu
Ja ju koristim skoro u svemu, dobro ne baš u svemu, ali..skoro
Kuham juhu,variva.. stavim pola paprike
Slažem neki saft: uz dinstani luk obavezno stavim nasjeckane paprike jer daje poseban okus
Pećena jaja: narezana paprika na trakice, ima okus na kraju slično kao vrganji sa jajima
Kad pečem krumpir ili u pečnici ili u tavi: gore može ići paprika
Pečena paprika na tavi je isto sama po sebi vrlo ukusna
....![]()
Uz dodatak paradajza radim salsu/šalšu! I obavezno je dodajem u gulaš! Jako je fina i pržena pa gor jaja.
gore![]()
i ja je imam narezane u zamrzivaču, ne baš previše i zato ju čuvam za jela za koja mi je neophodna: tortilje, meksička pita...
Stavljam u safteve, možeš napraviti i đuveđ ili sataraš,...
ja ju koristim za meksicka jela, ona bas traze dosta paprike
stavljam u paprikaš,maneštru od fažola,u bolonjez ,možeš u goveđu juhu(ionako ćeš je poslije procjediti)
ne znam zašto, ali meni smrznuta paprika jako smrdi, usmrdi mi cijeli zamrzivač. baš mi je žao, ali tako je.
a možeš je fakat u sve stavljati - u variva isjeckati skroz na sitno pa sa mrkvicom, celerom i kapulom kuhati, u toćeve, u juhe, meksička jela.....
ako su ti narezane na polovice možeš ih puniti mljevenim mesom i sirom i zapeći
http://recipeci.com/zapecene-punjene-paprike/7992/
U rajnglu staviti ulja, krumpir narezan na sitne kockice, narezana paprika i još sloj krumpira na kockice. Poklopiti i peći na najslabije barem pola sata (ne otkrivati svako malo). Na kraju posoliti i promiješati.
Mi pravimo ciganski gulas. Dinstas junetinu i svinjetinu s malo tekuce rajcice i podlijevas vodom pa na kraju dodas luka i paprike razlicite boje onako u vecim komadima kao rezanci. To ti je super jelo!
takvu smrznutu možeš lako i naribat na najsitniji ribež za neki brzi saft
gulaš, đuveč, sataraš i super mi je sitnije narezana u pečenim krumpirima.
Kad pečem meso na tavici, (piletinu, šnicle...) stavim između komada mesa i papriku (ako su mali komadi, onda na polovici pečenja). Saft koji pri tom nastane i okus koji meso poprimi je zaista izvanredno fino. Puno češnjaka je u toj kombinaciji također jako poželjno.
Također, stavim papriku i pored komada mesa kad pečem u pećnici, pa onda prelijevam sa tim saftom koji nastane tokom pečenja.
Zapečeni grah mi je nezamisliv bez koje trakice paprike (najbolje crvene).
Kada radim prisiljeno zelje (varivo od svježeg kupusa sa rajčicom i nekom kobasom ili suhomesnatim) obavezno stavim odmah na početku i papriku narezanu na sitno (a može i krupno, ako ćete ju poslije izbaciti). Velika je razlika u okusu sa i bez paprike.
Posljednje uređivanje od marijanada : 17.01.2011. at 18:40