Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: smrznuta narezana paprika - što s njom?

  1. #1
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno smrznuta narezana paprika - što s njom?

    ima u frizeru hrpu narezane paprike (vrlo plodna godina u vrtu!) i ne znam što s njom. kad kuham rižu, prije izdinstam malo paprike. i dalje ne radim ništa.
    bila bi vrlo zahvalna ako netko zna recept u koji ide i narezna paprika.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    744

    Početno

    - napravi sataraš
    - ubaci komad kad kuhaš juhu

  3. #3
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Ja ju koristim skoro u svemu, dobro ne baš u svemu, ali..skoro
    Kuham juhu,variva.. stavim pola paprike
    Slažem neki saft: uz dinstani luk obavezno stavim nasjeckane paprike jer daje poseban okus
    Pećena jaja: narezana paprika na trakice, ima okus na kraju slično kao vrganji sa jajima
    Kad pečem krumpir ili u pečnici ili u tavi: gore može ići paprika
    Pečena paprika na tavi je isto sama po sebi vrlo ukusna
    ....

  4. #4

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    215

    Početno

    Uz dodatak paradajza radim salsu/šalšu! I obavezno je dodajem u gulaš! Jako je fina i pržena pa gor jaja.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    215

    Početno

    gore

  6. #6
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    i ja je imam narezane u zamrzivaču, ne baš previše i zato ju čuvam za jela za koja mi je neophodna: tortilje, meksička pita...

  7. #7
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Stavljam u safteve, možeš napraviti i đuveđ ili sataraš,...

  8. #8
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ja ju koristim za meksicka jela, ona bas traze dosta paprike

  9. #9
    skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    412

    Početno

    stavljam u paprikaš,maneštru od fažola,u bolonjez ,možeš u goveđu juhu(ionako ćeš je poslije procjediti)

  10. #10
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    ne znam zašto, ali meni smrznuta paprika jako smrdi, usmrdi mi cijeli zamrzivač. baš mi je žao, ali tako je.
    a možeš je fakat u sve stavljati - u variva isjeckati skroz na sitno pa sa mrkvicom, celerom i kapulom kuhati, u toćeve, u juhe, meksička jela.....
    ako su ti narezane na polovice možeš ih puniti mljevenim mesom i sirom i zapeći
    http://recipeci.com/zapecene-punjene-paprike/7992/

  11. #11
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    U rajnglu staviti ulja, krumpir narezan na sitne kockice, narezana paprika i još sloj krumpira na kockice. Poklopiti i peći na najslabije barem pola sata (ne otkrivati svako malo). Na kraju posoliti i promiješati.

  12. #12
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    Mi pravimo ciganski gulas. Dinstas junetinu i svinjetinu s malo tekuce rajcice i podlijevas vodom pa na kraju dodas luka i paprike razlicite boje onako u vecim komadima kao rezanci. To ti je super jelo!

  13. #13
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    takvu smrznutu možeš lako i naribat na najsitniji ribež za neki brzi saft

  14. #14
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam zašto, ali meni smrznuta paprika jako smrdi, usmrdi mi cijeli zamrzivač. baš mi je žao, ali tako je.
    a možeš je fakat u sve stavljati - u variva isjeckati skroz na sitno pa sa mrkvicom, celerom i kapulom kuhati, u toćeve, u juhe, meksička jela.....
    ako su ti narezane na polovice možeš ih puniti mljevenim mesom i sirom i zapeći
    http://recipeci.com/zapecene-punjene-paprike/7992/
    Ni meni se baš ne sviđa miris smrznute svježe paprike, pa smo prestali s tom praksom. S druge strane, smrznuta PEČENA (nezačinjena) paprika je super (obliz, obliz). Baš sam odledila jednu turu za Novu godinu, fino paše uz pečeno meso.

  15. #15
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    gulaš, đuveč, sataraš i super mi je sitnije narezana u pečenim krumpirima.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Kad pečem meso na tavici, (piletinu, šnicle...) stavim između komada mesa i papriku (ako su mali komadi, onda na polovici pečenja). Saft koji pri tom nastane i okus koji meso poprimi je zaista izvanredno fino. Puno češnjaka je u toj kombinaciji također jako poželjno.
    Također, stavim papriku i pored komada mesa kad pečem u pećnici, pa onda prelijevam sa tim saftom koji nastane tokom pečenja.
    Zapečeni grah mi je nezamisliv bez koje trakice paprike (najbolje crvene).
    Kada radim prisiljeno zelje (varivo od svježeg kupusa sa rajčicom i nekom kobasom ili suhomesnatim) obavezno stavim odmah na početku i papriku narezanu na sitno (a može i krupno, ako ćete ju poslije izbaciti). Velika je razlika u okusu sa i bez paprike.
    Posljednje uređivanje od marijanada : 17.01.2011. at 18:40

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •