Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Jel smijemo već u booster?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Jel smijemo već u booster?

Unaprijed se ispričavam ako takva tema postoji. Molim da je mod. onda preseli.

Ovako, moja curka puni 2 god. 7.2. i ima skoro 20 kg, u AS još stane ali mene više brinu remeni od AS jer piše da su testirani do 18 kg (barem sam ja to tako shvatila) - pitanje za znalce je smije li ona već u booster (obzirom na njenu dob)? Inače je mirna i ne dira pojas od auta (stavila je ja u booster da vidim kak to izgleda), i inače uživa u vožnjama, a meni se čini da je sigurnija s pojasom od auta nego od AS s obzirom na njenu kilažu... Molim pomoć, savjet...

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

iako je to jako rano u biti nemaš izbora. grupa I je predviđena do 18 kg, a sve kombinirane sjedalice ionako nakon 18 kg koriste pojaseve automobila tako da moraš preći u booster.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Po meni je sjedalica ipak sjedalica, od 18-36, ima npr. recaro da i dalje ima pojaseve svoje, a ako nema svoje pojaseve ima super sjedalica, kvalitetnih, čvrstih i sigurnih.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kovrčava prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni je sjedalica ipak sjedalica, od 18-36, ima npr. recaro da i dalje ima pojaseve svoje, a ako nema svoje pojaseve ima super sjedalica, kvalitetnih, čvrstih i sigurnih.
    Ako se ne varam i u recaro se dijete od 18 kg veže pojasevima automobila, odnosno sjedalica se pretvara u booster.
    Ovdje se govori o boosteru s naslonom, a to je ovošto ti navodiš kao kvalitetno, čvrsto, sigurno.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne , i recaro sada ima model-sjedalicu sa svojim pojasevima, u toj kategoriji,a ja sam mislila da ona samo govori o boosteru (postolju za sjedanje) bez naslona, sorry.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

da ti ne pričaš o kombiniranoj recaro 9-36? u njoj bi se nakon 18kg trebali koristiti pojasevi od auta. recaro u grupi II/III nema sjedalicu sa svojim pojasevima. Ne znam ni za jednu sjedalicu takvu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kovrčava prvotno napisa Vidi poruku
    Ne , i recaro sada ima model-sjedalicu sa svojim pojasevima, u toj kategoriji,a ja sam mislila da ona samo govori o boosteru (postolju za sjedanje) bez naslona, sorry.
    Koja je to AS?
    Ja sam vidjela samo kombiniranu, koja od 18 kg koristi pojaseve automobila.

Sad vidim da je tua napisala isto.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 07.01.2011. at 09:01

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala na ogovorima. Ne, nisam mislila samo na booster ispod guze, već cjelokupni booster s naslonom.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pitanje znalcima, od kada je zapravo dozvoljeno koristiti booster, i dali se to uopće smije po zakonu za mlađe klince (moja cura puni 5 u petom mjesecu)

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

xena nije mi baš jasno tvoje pitanje?
    može malo više detalja? misliš li na buster s naslonom ili samo buster?

u čemu se do sada vozila?
    koliko je teška i koliko je visoka?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cula sam da propisi kazu da u susjednoj Sloveniji dijete do 12 godina mora biti "na" boosteru

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislila sam na sam booster.
    Malo sam googlala te sam našla odgovor na moje pitanje, u zakonu stoji da u booster može dijete od 5-e godine.
    I ako je to definitivno povoljnije riješenje mislim da nije i bolje.
    Danas idemo u kupovinu, odlučili smo se za Maxi-Cosi Rodi airprotect autosjedalicu i to u roza boji ! LIKE!!!!!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

josipal ,tako stoji i u našem zakonu ;

Vozač motornog vozila može prevoziti dijete starije od 5, a mlađe od 12 godina samo na stražnjim sjedalima,
    a dijete mora sjediti na posebnom postolju prilagođenom njegovoj visini tako da se može vezati sigurnosnim pojasom na tri točke vezivanja.
    Ako se dijete veže sigurnosnim pojasom na dvije točke vezivanja nije potrebno koristiti posebno postolje za sjedenje

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Danas idemo u kupovinu, odlučili smo se za Maxi-Cosi Rodi airprotect autosjedalicu i to u roza boji ! LIKE!!!!!
    Dobar izbor, ako smijem subjektivno primjetiti

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pali smo odmah na rozu a za slučaj da nam stigne još koji "patuljak" uzeti ću presvlake u nekoj neutralnoj boji .
    Do sad smo koristili Maxi -Cosi i zadovoljni smo, a uz to ova sjedalica je prema testiranjima među sigurnijima

http://www.eburza.hr/maxi-cosi/maxi-...ontakt_101.htm

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    ... odlučili smo se za Maxi-Cosi Rodi airprotect autosjedalicu i to u roza boji
    mi imamo tu AS i ful smo zadovoljni...I naša E. se zapiknula za rozu ali smo ju uspjeli odgovoriti pa smo kupili crno-crvenu

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hahaha, vaša će definitivno provesti manje vremena u vešmašimi nego naša

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •