Eto opet ja, sa svojim relativno slicnim problemom...neki od vas vec znaju, a za one koji ne znaju, nalazim se u jednoj izrazito kompliciranoj vezi sa muskarcem koji je izrazito introvertiran, pun mrznje i negativnosti, netolerantan, egocentrik, istovremeno nevjerojatno osjetljiv i intuitivan, spreman pomoci svakome, zabavan...i imamo zajednicko dijete...kad smo tek prohodali, imala sam osjecaj da lebdim, bila sam potpuno zanesena tim osjecajem zaljubljenosti, da nisam htjela vidjeti znakove njegovog karaktera koji mi se uopce nisu svidali, i buduci da ispocetka nismo mogli komunicirati na verbalnoj razini, nisam mogla biti sigurna, tko je on zapravo i kakav je...u trenutku kad sam pocela shvacati da je izrazito tezak, vec sam bila trudna, i cinilo mi se prekasno za odustati, a da ne pricam o tome, da sam netko tko oduvijek pazljivo slusa, znakove svemira koji nas usmjeravaju, mislila sam da je to dijete, znak i spona koja nas zeli zadrzati zajedno, tako sam se i ponasala vec 4 godine koliko smo zajedno...i mislim da nisam bila potpuno u krivu, jer cinjenica je da smo se oboje puno promijenili otad,nabolje svakako,medutim kod njega ima jos uvijek previse stvari koje me smetaju i sa kojima ne mogu zivjeti...to sam mu i rekla,i rekla sam mu da ga napustam...i sad se on ponovno "probudio" po 5 put, i odlucio se mijenjati, jer misli da da ce me tako zadrzati, a pomoci i sebi, jer cinjenica jest da nije sretan i vjerojatno nikad nije ni bio, jer akumulira mrznju i bijes vec godinama, i nikad nije govorio o tome, a kamoli pokusao to rijesiti...momentalno zivimo i dalje zajedno, spavamo odvojeno, uzima homeopatske lijekove za balansiranje raspolozenja, i dala sam mu rok od 2 tjedna da razmisli kod kojeg psihica zeli ici na razgovor, jer ocigledno treba sa nekim razgovarati, isto tako razgovara puno vise i sa mnom, i to o temama koje su mu nekad bile nezamislive, tipa duhovnost, karma, alternativni pristup zivotu...a ja u svemu tome, se osjecam potpuno izgubljeno, s jedne strane, zelim pomoci, ne samo njemu, vec bih osjecala isto za bilo koje bice koje trazi moju pomoc, i sa druge strane, mislim da gubim vrijeme, da to nema nikakvog smisla i zelim ljubav, zelim biti sebicna, posvetiti se sebi, i eventualno si dopustiti novi pocetak, mozda novu ljubav, zdraviju i bolju, zdravu sredinu za nase dijete i za mene...dosadilo mi je zivjeti pod konstantnim pritiskom, biti kritizirana za sve i svasta, biti jedini roditelj nasem djetetu, jer on i ona imaju istu tako jako los odnos, jer je on velika lijencina, i ne razumije da da bi nesto dobio, mora nesto i dati, pricam o emocijama, naravno....sto je pravo rjesenje, ostati sa njim, makar ga vise ne volim na pravi nacin, radi njega, radi djeteta, radi materijalne sigurnosti ili ga napustiti, jer si vise nemamo sto pruziti????
Cinjenica je da sam uzasno losa u raskidima nikad nisam znala PREKINUTI,cak i dok sam bila mlada, znaci bez djeteta, imala sam jednog decka kojeg sam pokusavala ostaviti mjesecima, ali nisam imala srca, dosao bi mi plakati ispred kuce, pa bi mi ga bilo zao, sve dok nije otisao raditi u inozemstvo, i ja sam se zaljubila u drugoga...tako da stvarno ne znam,sto mi je raditi...vjerujem da ce se odgovor pojaviti...radi se valjda o tome, da ne zelim nikoga povrijediti, prvenstveno nase dijete, zelim da ima maksimalne sanse za dobar zivot, isto tako osjecam da se ja i moj partner, znamo otprije, i da imamo problem koji trebamo rijesiti, dakle htjela bih obaviti najbolje sto mogu to sto trebam, biti u miru sama sa sobom, znajuci da sam dala sve od sebe i ici prema naprijed;...eto tu sam svasta nacrckala, ako netko ima nesto pametno neka mi pise, rado bih cula tude misljenje.