Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Cure molim pomoć!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Cure molim pomoć!!!!

Naime imamo samo 12 dana a imamo takve grčeve već treću noć da smo i ja i mm i svi oko nas izbezumljeni. Za primjer noćas je sve skupa to trajalo punih 6 sati, intezivnih jakih grčeva u kojima je moja malecka grcala i jedva dolazila do zraka od plača bilo je sigurno puna 2-3 sata, nema što nismo pokušali, od masiranja stomaka, stavljanja tople pelene, ljuljuškanja pa čak sam i sisu davala ona je u onakvom stanju odbija jer je užasno iznervirana. Očajni smo!!!! Zašto postavljam ovdje pitanje i što me interesira?

Naime, dojimo preko šeširića jer su moje bradavice koma, e sad mene interesira, pošto gatam evo već treći dan što je uzrok ovakvim stravičnim grčevima, da li možda moja beba guta previše zraka sa šeširićima dok cicki. Preko dana je sve super, nema grčeva, je li noć padne i dođe noćni podoj (sinoć je počelo najranije već u 21,00 sat) to je strašno!!!! Dajte pomozite jer sam joj već jutros u 03,00 (nakon čega je jedva ne znam kako i zaspala) dala bočicu s izdojenim mlijekom, a tako i jutros točnije sad u 09,00 sati kada se probudila, jer je nisam htjela zbog noćas niti buditi

Ja u ovo ne vjerujem jer idem logikom da bi onda imala grčiće i preko dana, ali eto pokušavam sve probati ne bi li se čudo dogodilo i barem joj se ublažili ti grčevi.

Još jedna stvar ona je jako uspavana i na bočici i na ciki, doji oko 20-tak min, početno je to ok, poslije malo slabije vuče jer se uspava pa je ja gurkam, ona sama ispusti ciku valjda kad joj je dosta što je dobro, ali onda je uspavana dignemo je da podrigne nekih sigurno 10-tak min i kad spava to je jednostavno nemoguća misija, znamo da podrigivanja neće biti.

Ajme zbrčkanog posta oprostite, ali tako se i osjećam više ne znam što da radim pomozite plizzz!!!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo samo na brzinu linka, u tekstu su navedeni mogući razlozi i odgovarajući savjeti.

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=111&Show=1899

Pretpostavljam da razlog može biti i u šeširićima, tj. beba na taj proguta više zraka. Dodatno, ne znam kako održavaš higijenu šeširića. Njih, prema uputama proizvođača, treba, kao i bočice, dudu od bočice, izdajalicu (rastavljenu u dijelove) nakon svake upotrebe oprati u toploj sapunici, isprati i sterilizirati ( u sterilizatoru ili prokuhavanjem). Neke cure se ovoga ne drže, ali...
    Provjeri na uputi, sada se više ne sjećam smiju li se i šeširići prokuhati, mi smo ih stavljali u sterilizator.

Ovo ti pišem zato što je moguće i da su grčići pojačani zbog soora (gljivica), a ovo se pak hoće naseliti jer je mlijeko idealna hranjiva podloga, pa i za bakterije i gljivice. Najbolje je zato, ako je moguće, da dijete pije izravno iz dojke, a ako ne, onda bi trebalo strogo paziti na higijenu pribora.

Grčići su pojačani i kad je dijete premoreno, kad preko dana ima puno podražaja (gosti, televizija, svjetlo, buka). Palite li veliko svjetlo kad se beba probudi?
    Kupka prije spavanja bebice zna umiriti i inspirirati ih na prihvaćanje dojke.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ima li malena možda bijele naslage na jeziku, eksplozivne stolice, vjetrove? Tebe ne peckaju bradavice?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vezano za soor, da li je znak soora samo bjelkasti trag u ustima moje bebe, dosad ga nisam primjetila, što bi još ja mogla/morala osjećati kod soora, što bi mogla/morala osjećati moja beba ako se radi o sooru??

Što se tiče prokuhavanja nastojim prokuhati svaki put, za šeširiće sam 100% sigurna da sam ih prokuhala svaki put, a što se tiče izdajalice tu ne mogu reći da sam baš svaki put iskuhala svaki njen dio, ali upravo sam gledala maloj u usta soor ne vidim, a pogledat ću malo bolje kada se razbudi!!!!

Što se tiče svjetla ne palimo osim kod presvlačenja, ali patronažna je rekla da možemo preko dana držati otvorene prozore (naravno ne mislim na staklo )! Kod spavanja nam je upaljena jedna mala noćna lampica

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

upsss pisale smo izgleda u isto vrijeme.... kao što sam napisala na jeziku ne vidim ništa, ali ću još dodatno pogledati kada se beba razbudi sada spava, eksplozivne stolice sada kad smo kući ima tu i tamo, imala ih je više u bolnici dok smo davali nešto adaptiranog u početku dok nije bilo mlijeka, stolice su zelenkasto-zlatnožučkaste i nema je kod svakog presvlačenja, pelene su neke popiškene neke ne (otprilike 4-5 dnevno), jutros recimo nije imala ni stolicu niti se popiškila , vjetrova ima, ali isto tako tu i tamo- ne pretjerano, točnije više ne nego da! A što se tiče bradavica sad kad spominješ osjećam da me malo više svrbuckaju nego što bi rekla da peku!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    vezano za soor, da li je znak soora samo bjelkasti trag u ustima moje bebe, dosad ga nisam primjetila, što bi još ja mogla/morala osjećati kod soora, što bi mogla/morala osjećati moja beba ako se radi o sooru??
    A i ne mora biti soor. Jedino što on pojačava grčeve.
    Evo o simptomima:
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=111&Show=1509

Ako nije mlječac, ostaju savjeti iz onog prvog teksta.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

dutka_lutka hvala ti na savjetima pročitala sam i jedan i drugi tekst vidjet ću šta ću, probat ću izbaciti mliječne proizvode iz prehrane par dana, iskuhavati sve, ali doslovno sve svaki put, provjeriti da se slučajno ipak ne radi o sooru...uh nadam se da će se sve brzo smiriti!!!!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

upsss pisale smo izgleda u isto vrijeme.... kao što sam napisala na jeziku ne vidim ništa, ali ću još dodatno pogledati kada se beba razbudi sada spava, eksplozivne stolice sada kad smo kući ima tu i tamo, imala ih je više u bolnici dok smo davali nešto adaptiranog u početku dok nije bilo mlijeka, stolice su zelenkasto-zlatnožučkaste i nema je kod svakog presvlačenja, pelene su neke popiškene neke ne (otprilike 4-5 dnevno), jutros recimo nije imala ni stolicu niti se popiškila , vjetrova ima, ali isto tako tu i tamo- ne pretjerano, točnije više ne nego da! A što se tiče bradavica sad kad spominješ osjećam da me malo više svrbuckaju nego što bi rekla da peku!
    LOL Sad tek vidim ovaj tvoj post! Sumnjive su mi ove eksplozivne stolice. Da, obično bebe dobiju soor u bolnici, prilikom nadohrane. A od adaptiranog su još jači grčevi. Ti grčići mogu biti pojačani zbog dobivanja adapt. u bolnici, jer se onda promijeni crijevna flora.
    A nema više popišanih pelena? Mijenjate pelene svaka 2-3 sata? Možda ih ti ne računaš pod popišane, računa se i ako se beba malo popiški. Vidi tu:

Treba obratiti pozornost i na ove pokazatelje:
    • da dijete ima 6-8 mokrih pelena na dan; Kako znati što je mokra pelena? Ulijte 30-60ml vode u pelenu i izvažite.
    Hm. Malena plače po noći. Curi li joj možda nosić? Nije prehlađena?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ovo pitam jer dojenačke kolike (grčevi) najjači su u pravilu popodne i navečer, a noću se beba smiri.
    Posumnjala sam zato na upalu uha, ali to neće biti ako je nos prohodan. Kod problema s uhom bebice plaču puno više po noći nego po danu, i to prodornim plačem, kao da vrište.

Osim toga, sad mi pada na pamet ovo iz prvog posta, da je beba dosta uspavana. Možeš joj izmjeriti temperaturu u guzi?
    Kakav je miris mokraće? Boja mokraće?
    Kako je preko dana? Je li živahna, budna?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

danas ih je imala malo i popodne....
    nosić joj je koliko ja mogu vidjeti prohodan..

temperaturu po opipu nema, mjerila je nisam....to što se uspava na ciki nije mi baš nešto čudno, jer sam čitala da je mnogim ženama tako i da je to ok, jednostavno se najede (ja sam to tako zaključila) lijepo joj je, stomačić pun i ona bi spavala.

Mokraća je žuta, miris mislim normalan. Preko dana je ona uglavnom ovih dana posisala i zaspala i odspavala 3-4 sata i ponovo sisala, to mi se nije činilo nešto alarmantno, a kad je budna djeluje mi sve ok, gleda okolo (sad koliko još šta raspoznaje ne znam), ali ipak je ona još stvarno mala tek 12 dana i mislim da kod nje sad još uvijek prirodno da jede i spava, ili se varam??

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pozdrav Blekonja,

Možeš li možda napisati koliko ima dnevno mokrih pelena, koliko kakanih.

Zanima me ovo:
    jutros recimo nije imala ni stolicu niti se popiškila
    Kako to misliš jutros, od koliko do koliko sati joj je pelena bila suha?

Kako dojite po noći, za to vrijeme dok plače koliko pocica, nakon što je uspjela zaspati da li se budi na podoje, koliko puta...?

Kako joj nudiš cicu, svaki puta mijenjaš?

Isključivo je dojena? Dojiš na šeširiće jer? Dojiš samo na šeširiće ili ubacuješ i cicu?
    Posljednje uređivanje od oka : 08.01.2011. at 17:57

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Blekonja, čestitam na djevojčici krasnog imena.
    dok ti se ne javi opet dutka, htjela bi ti skrenut pozornost na ovu bočicu. ja bi joj rađe nudlia češće sisati, u toku podoja je više puta podigni da podrigne ako misliš da se naguta zraka.
    a spavanje...naravno da je prirodno, ali to je kod malenih rastezljiv pojam. i moja sad sa 3 mj zna prespavat pola dana ako prethodnog nije ulovila koliko joj treba.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

danas ih je imala malo i popodne....
    nosić joj je koliko ja mogu vidjeti prohodan..
    A malo mi je i rano za kolike, počele već 9. dan. Dobro. Ovo što nisu popodne i uvečer, nego noću, recimo da bebica nije još uspostavila ritam dan-noć.
    temperaturu po opipu nema, mjerila je nisam....to što se uspava na ciki nije mi baš nešto čudno, jer sam čitala da je mnogim ženama tako i da je to ok, jednostavno se najede (ja sam to tako zaključila) lijepo joj je, stomačić pun i ona bi spavala. Preko dana je ona uglavnom ovih dana posisala i zaspala i odspavala 3-4 sata i ponovo sisala, to mi se nije činilo nešto alarmantno, a kad je budna djeluje mi sve ok, gleda okolo (sad koliko još šta raspoznaje ne znam), ali ipak je ona još stvarno mala tek 12 dana i mislim da kod nje sad još uvijek prirodno da jede i spava, ili se varam??
    Ako ti kažeš da je OK, onda je OK. Mama ima osjećaj je li beba dobro. Ja sam se javila zbog tvog prvog posta, gdje kažeš da je bebica 6 sati imala grčeve i nije se mogla smiriti, a intenzivnih grčeva da je bilo 2-3 sata.
    Ako je nos prohodan, onda razlog nije uho. Da nos nije prohodan, ti bi to vjerojatno već primijetila, jer bi bilo problema i sa sisanjem.
    Teško je sad reći koliko je OK da bebica spava. To znamo kod starijih beba, npr. odjednom su jako uspavane, primijeti se promjena.
    Mokraća je žuta, miris mislim normalan.
    Urin bi trebao biti skoro bezbojan, svijetložut.
    Vidjet ćeš kako će proći ova noć. Temperaturu bebi barem nije teško izmjeriti.
    Kupate li bebicu svaku večer? Od kupke se maleni obično opuste, pa lijepo spavaju, a
    poslije kupanja vrlo rado prihvaćaju dojku.

Sad mi pada na pamet, pišeš da šeširiće koristiš jer su ti bradavice "koma". Znači li to da su ravne? Ako je tako, možeš ih prije podoja izvući izdajalicom, u par poteza.
    Onda nećeš trebati šeširiće. Sa šeširićima se beba brže umara i zaspi, pa povuče manje mlijeka nego bi povukla bez šeširića. Umarala se i moja, a imala je 4 kg.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bilo bi dobro i da nazoveš besplatni Rodin SOS telefon za dojenje, rade i danas do 21 h, sutra od 9 do 21.
    http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=61

Javljaju se isključivo educirane savjetnice za dojenje. Mislim da ćeš tako brže doći do rješenja svojih nedoumica.

Ja pretpostavljam da zbog šeširića beba možda ne popije dovoljno mlijeka. Ako prihvaća dojku bez šeširića, svakako pokušaj bez njih. Neka što češće doji.
    Ako ti malena bude noću i dalje plakala po 2-3 h, bojim se da to može biti zbog eventualne upale mokraćnih puteva, jer onda bebe boli trbuh i grče se. U tom slučaju trebalo bi ići pedijatru.
    Svakako je važno da bebica ima 6-8 mokrih pelena na dan, a računa se i 1-2 žlice tekućine u peleni.
    Koliko bude stolica na dan?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Tekst sa slikama o pravilnom položaju na dojci:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

Tu su i savjeti za ravne i uvučene bradavice i link na video s pravilnim položajima.
    Pusa malenoj!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •