Potrebno mi je vase mišljenje jer ja sam totalno u cudu !
Naime juče sam bila na redovnoj kontroli grlica kod privatnog lekara i ona mi meri grlic vaginalnom sondom ultrazvucno kao i sve vreme do sada i njen pogled je ukazivao da nešto nije u redu .
duzina grlica je 2.5cm ali da je samo 3mm zatvoren a da unutrasnji ostatak tunelizira (sto po njenim rečima znaci otvara ) i da je potrebno da me hospitalizuju.
Naravno ja obzirom da sam 33 nedelja i da ne želim da rizikujem krecem ka bolnici i cekam na prijemnom odeljenju . Naravno pitanje njihovo ko vas salje , zašto i ja im ispricam .
Doktorka mi kaže ajde da vas pogledam i pregledala me je rucno vaginalno . Njen zakljucak je ne treba zadrzaanje niti primanje tokolita kao sto je navela dr iz privatne ordinacije . Rucnim merenjem je ustanovila da je duzina 2.5cm , cvrst i zatvoren i da nisam rizicna . Uradjen mi je i CTG i ustanovljeno da nema kontrakcija .
Ja u cudu ! Kome da verujem , dakle slozile su se oko duzine ali doktorka rucnim pregledom ne može da vidi da li ima tuneliziranja .
Na moje pitanje pa kome ja da verujem vama iz bolnice ili privatnom lekaru da je rizicno ili ne , odgovor lekarke iz bolnice je bio pa meni u bolnici a pr. lekaru u pr . ordinaciji .
Moj odgovor je bio samo dobro i krenula sam kuci .
Potrebno mi je vase mišljenje o tome . Ja bih stvarno najviše volela da je dr iz bolnice u pravu i da sve bude kako treba .
Bas sam vas udavila ali sam morala da podelim ovo sa vama
pozzzz .