Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: rizicno ili ne ! oprecna misljenja lekara

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno rizicno ili ne ! oprecna misljenja lekara

Potrebno mi je vase mišljenje jer ja sam totalno u cudu !

Naime juče sam bila na redovnoj kontroli grlica kod privatnog lekara i ona mi meri grlic vaginalnom sondom ultrazvucno kao i sve vreme do sada i njen pogled je ukazivao da nešto nije u redu .
    duzina grlica je 2.5cm ali da je samo 3mm zatvoren a da unutrasnji ostatak tunelizira (sto po njenim rečima znaci otvara ) i da je potrebno da me hospitalizuju.

Naravno ja obzirom da sam 33 nedelja i da ne želim da rizikujem krecem ka bolnici i cekam na prijemnom odeljenju . Naravno pitanje njihovo ko vas salje , zašto i ja im ispricam .
    Doktorka mi kaže ajde da vas pogledam i pregledala me je rucno vaginalno . Njen zakljucak je ne treba zadrzaanje niti primanje tokolita kao sto je navela dr iz privatne ordinacije . Rucnim merenjem je ustanovila da je duzina 2.5cm , cvrst i zatvoren i da nisam rizicna . Uradjen mi je i CTG i ustanovljeno da nema kontrakcija .

Ja u cudu ! Kome da verujem , dakle slozile su se oko duzine ali doktorka rucnim pregledom ne može da vidi da li ima tuneliziranja .
    Na moje pitanje pa kome ja da verujem vama iz bolnice ili privatnom lekaru da je rizicno ili ne , odgovor lekarke iz bolnice je bio pa meni u bolnici a pr. lekaru u pr . ordinaciji .
    Moj odgovor je bio samo dobro i krenula sam kuci .

Potrebno mi je vase mišljenje o tome . Ja bih stvarno najviše volela da je dr iz bolnice u pravu i da sve bude kako treba .

Bas sam vas udavila ali sam morala da podelim ovo sa vama

pozzzz .

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja bih verovala ovom prvom lekaru zato sto se rucnim pregledom ne moze videti pravo stanje. Tako je meni dr rekao - rucnim pregledom se duzina odredi (doduse manje precizno), i otvorenost, ali bas ta unutrasnja tunelizacija samo preko uzv, jer to znaci da su ti unutrasnje i vanjsko usce zatvoreni ali se u sredini grlic otvara. Ukoliko te ne primaju u bolnicu, ja bih samovoljno kuci strogo mirovala - dakle samo krevet-wc a za tokolitike bih pitala tog prvog dr-a.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sa 33 tj. ti neće uvesti tokolizu (mojoj sestri su sa 33 tj. prekinuli tokolizu, rodila tek indukcijom sa 39+3). Ne vidim što bi ti u bolnici mogli pomoći. Nije to tako loš nalaz (bio bi loš da si u ranijoj trudnoći). Čak i da si otvorena ne bi bilo prestrašno (a trudova nemaš).

Ja sam se u prvoj t. u 33. tj. otvorila pola prsta, otvorila komplikacije u trudnoći, mirovala (ali ne strogo) 3 tj., nakon toga sam bila ful aktivna do kraja, i nisam se ništa više otvorila do samog poroda sa 40+3.

Doma miruj, lezi koliko god možeš, nemoj paničariti (jer i stres pogoršava situaciju) i vjerujem da će sve biti ok.

Nije mi niti jasno odakle ideja za hospitalizaciju, ako nemaš drugih problema (visoki tlak, dijabetes, infekcije, neka loša iskustva iz prethodnih trudnoća).

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ovo jeste tacno, meni su sad sa 34 nedelje isto tokolizu ukinuli, ja jos nisam otvorena i nemam tunelizacije, ali je grlic mek i skracen... Ja sad mirujem bez tokolize jos dve nedelje. Iz mog dvomesecnog iskustva sa problemom slabig grlica, mirovanje je dosta znacajnije od tokolize.
    Mozda zavisi od toga kakva je ta tunelizacija, ali istina jeste da bolnica nece pomoci, samo ces se losije osecati, a ako je do lezanja i tokolize to mozes i kuci.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja bih vjerovala i jednoj i drugoj - prvu poštujem što te na svoj najmanji tračak sumnje u nešto poslala u bolnicu. i doktori su ljudi, ne mora značiti da su uvijek u pravu, ali je dobro od nje da te poslala na provjeru. u doktore u bolnici osobno imam više povjerenja jer mislim da imaju više praktičnog iskustva.
    na tvom mjestu bila bih mirnija jer te nisu ostavili u bolnici, ali i jako pažljiva u vezi svakog signala da nešto nije u redu.

inače, po svom iskustvu, a nagledala sam se trudnica koje su hospitalizirane, većina je jako ustrašena kad im se kaže da moraju ostati i imaju revolt prema tome, jer kao nije njima ništa. meni je uvijek ostanak u bolnici (na kraju) bio djelotvoran i mogla bih se više opustiti nego da sam kod kuće jer sam se osjećala da sam u pravim rukama ako nešto krene po zlu

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U bolnici je, ako ništa drugo, puno veća šansa da navučeš nekakvu bolničku bakteriju (provjereno, nažalost) koja se onda jako, jako teško liječi. Tako da, po meni, ostanak u bolnici ako nije neophodno može donijeti više štete nego koristi.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    U bolnici je, ako ništa drugo, puno veća šansa da navučeš nekakvu bolničku bakteriju (provjereno, nažalost) koja se onda jako, jako teško liječi. Tako da, po meni, ostanak u bolnici ako nije neophodno može donijeti više štete nego koristi.
    bolnice su prekrcate da bi itko ostavio ženu ako nije neophodno

a mislim da su žene i same previše prestrašene kod ostanka u bolnici da bi ih još trebalo i dodatno plašiti bakterijama

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam bezveze provela 6 dana na patologiji trudnoće, iako je nakon pola sata dr rekao da je sa mnom i mojom trudnoćom sve ok. Ipak su me zadržali, a ja nisam bila dovoljno hrabra da potpišem i odem doma. Izašla sam iz bolnice s bakterijom koju prije ulaska u bolnicu nisam imala, i nisam je se riješila do poroda. Tako da ne govorim napamet, niti mi je namjera bilo koga plašiti.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Preteruje se sa tim plasenjem bakterijama, toliko zena odrzava trudnocu u bolnici pa nista, osim tpoga ta bakterija bi se mozda pojavila i da nisi bila u bolnici. Ne mogu bakterije ako se vodi racuna tek tako "uleteti" gde ne treba.
    Ja vise nisam za bolnicu ukoliko je cilj samo mirovanje, sto je cest slucaj kod odrzavanja trudnoce. Nekim zenama treba nadzor da bi ceo dan lezale ili nemaju uslova za to kod kuce, ali ako mogu i ako su disciplinovane, mogu to pregrmeti i u toplini svog doma, psihicki je prijatnije, a ucinak je isti...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala vam devojke . ja sam na strogom mirovanju pa cemo videti . svakako su mi nalozili da se samostalno prijavim da odeljenju od 17.01 sto bi bila 35.nedelja gde bi me oni nadalje pratili . Nemam nikakvih drugih problema osim nize posteljice koja je u pocetku bila marginalna a sada je nekih 15mm udaljena od grlica materice.

mislim da ce mi od 35 nedelje biti puno lakse jer je i onda porodjaj nije opasan mada bih volela izdrati makar do 37 nedelje.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam provela par mjeseci u bolnici, pa ni ja ne govorim napamet

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •