Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: trebam savjet

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da li je mozda bolje u ovom slucaju uzeti neku sjedalicu od 0-18kg? prijatelji imaju isti problem... dijete prelazi 9kg a ima 7mj i nece vjerojatno tako brzo na noge.
    kakva bi bila Romer 0-18kg? http://www.eburza.hr/romer/index.php?menu=3&action=2

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anamariazg prvotno napisa Vidi poruku
    da li je mozda bolje u ovom slucaju uzeti neku sjedalicu od 0-18kg? prijatelji imaju isti problem... dijete prelazi 9kg a ima 7mj i nece vjerojatno tako brzo na noge.
    kakva bi bila Romer 0-18kg? http://www.eburza.hr/romer/index.php?menu=3&action=2
    ja mislim da da
    ipak će se u takvoj dijete još dugo voziti u smjeru suprotnom od vožnje. a to je jako bitno za tako malu djecu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kolko sam se ja informirala Romer su najsigurnije,i ta koju ti pokazuješ je ja mislim od 9-18,mi imamo za malenu sličnu,ali ima i onu bazu za isofix i svašta pa je cijena koma, al u slo malo jeftinije.
    Kiddy je isto navodno super, ali nema isofix pa smo mi opet malom kupili Romer do 36 kg.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj anamariazg prvotno napisa Vidi poruku
    Sjedalice grupe 0+ su do 13 kg. U zadnje vrijeme se dosta često pojavljuju upiti da je dijete preraslo sjedalicu grupe 0+ (tzv. "jaje") a još nije blizu da stane na svoje noge. Osobno mislim da tome najviše doprinosi to što se dijete u sjedalicu stavlja neadekvatno obučeno. Naime nemoguće je da je toliki broj djece najedanput prerastao sjedalice koje su dizajnirane za djecu do 13 kg, a imaju samo npr. 9 kg. Bez obzira što je vani zima dijete se u sjedalicu stavlja obučeno kao što je obučeno i po kući te ga se nakon što je smješteno u sjedalicu, pokrije sa dekom ili jaknom.

Kombinirane sjedalice, općenito prolaze na testovima sigurnosti znatno lošije od sjedalica koje pokrivaju samo jednu grupu. To je i logično jer one moraju raditi kompromise kako bi pokrile veći raspon kilaže odnosno dulji period djetetovog razvoja.

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    Kolko sam se ja informirala Romer su najsigurnije
    Nažalost testovi pokazuju da stvari nisu tako jednostavne. Testovi sigurnosti za razne grupe sjedalica stalno se obnavljaju i mijenjaju. Neke sjedalice su npr. dobro prošle u bočnom sudaru ali loše u frontalnom ili obratno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •