Citiraj anamariazg prvotno napisa Vidi poruku
da li je mozda bolje u ovom slucaju uzeti neku sjedalicu od 0-18kg? prijatelji imaju isti problem... dijete prelazi 9kg a ima 7mj i nece vjerojatno tako brzo na noge.
kakva bi bila Romer 0-18kg? http://www.eburza.hr/romer/index.php?menu=3&action=2
Sjedalice grupe 0+ su do 13 kg. U zadnje vrijeme se dosta često pojavljuju upiti da je dijete preraslo sjedalicu grupe 0+ (tzv. "jaje") a još nije blizu da stane na svoje noge. Osobno mislim da tome najviše doprinosi to što se dijete u sjedalicu stavlja neadekvatno obučeno. Naime nemoguće je da je toliki broj djece najedanput prerastao sjedalice koje su dizajnirane za djecu do 13 kg, a imaju samo npr. 9 kg. Bez obzira što je vani zima dijete se u sjedalicu stavlja obučeno kao što je obučeno i po kući te ga se nakon što je smješteno u sjedalicu, pokrije sa dekom ili jaknom.

Kombinirane sjedalice, općenito prolaze na testovima sigurnosti znatno lošije od sjedalica koje pokrivaju samo jednu grupu. To je i logično jer one moraju raditi kompromise kako bi pokrile veći raspon kilaže odnosno dulji period djetetovog razvoja.

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
Kolko sam se ja informirala Romer su najsigurnije
Nažalost testovi pokazuju da stvari nisu tako jednostavne. Testovi sigurnosti za razne grupe sjedalica stalno se obnavljaju i mijenjaju. Neke sjedalice su npr. dobro prošle u bočnom sudaru ali loše u frontalnom ili obratno.