Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Opet trebam pomoc!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Opet trebam pomoc!

Najcesce nove teme tu otvaram...
    Pa ispocetka, Sven je jucer popodne zakurio 38. Bio je ok, tu i tamo se vidjelo da ga malo muci pa bi malo cvilio i zahtjevao ali nista strasno. Kurio je cijelu noc, budio se trazit vode, piskiti i bio je skroz dobrog opceg stanja, nikakve malaksalosti, skroz normalan. Ujutro 37.5 ali to je brzo proslo i ostatak dana je bio bez temp. jedino je popodne zaspao kao da nije spavao danima.
    Sad navecer opet temp 37,6 i prije spavanja sam primjetila 3 velike crvene fleke velicine otprilike 3x3 cm koje izgledaju kao da se malo ljuste. On inace ima jako suhu kozu i tretiram mu to vec 2 godine sa Exomegom. Ovo ne izgleda kao onaj klasicni suhi lisaj jer nije hrapavo. Ima jedan na potiljku, drugi na ledima i treci na koljenu. Kaze da ga ne svrbi.
    Sve ostalo je ok, ne kaslje, nos mu curi vrlo malo, zeleni su smrkljici ali kazem, stvarno malo ih ima. 3 puta se pozalio da ga boli trbuh ali to je proslo kroz 15 min.
    Opce stanje super, niti je cendrav niti malaksao, jeo je normalno, pije dosta vode. Mene brinu ti lisajevi i ta temp koja ne znam od cega je.
    Pomoc molim...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa zar nitko?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

proguglaj malo simptome gripe, navodno se moze pojaviti osip, ali ne znam kakav
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 08.01.2011. at 23:39

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Guglala al nista, pise osip al ja ovo nebi nazvala osipom. A i temp je preniska za gripu. A osim toga, nema ni kaslja tj. sad sam maloprije cula da je kasljao ali nije to nesto strasno. Tako da mi gripa nije uopce pala na pamet...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

koksy uvijek možeš nazvati u neku bolnicu na hitnu i pitati
    ja kad god sam zvala dobila sam strpljiv i pristojan odgovor

probaj sa zaraznom npr.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moje su cure imale crvene fleke na trbuhu i leđima kada su imale trodnevnu groznicu.. ali fleke nisu izgledale kao da se ljušte, jednostavno su bile crvene
    Jedino što su one tada imale temperaturu točno tri dana..

Najbolje ti je probati sa bolnicom..

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bi na tvojem mjestu svakako otišla u pon. do pedijatra na pregled.

Također bi otišla u doba kada ima najmanje ljudi, da još nešto ne pokupite.
    A ovako, pa kad ima temperaturu nešto se kuha ili je samo virozica neka prolazna,
    možda su flekice samo od temperature, ma stvaarno ne znam što da ti kažem, nemam takvog iskustva.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imao je on vec dvaput trodnevnu groznicu i nakon toga je imao osip, al bas osip po cijelom tijelu. I trajala mu je temp prvi put 5 dana drugi put tri.
    Da, ocito nema druge nego nazvat nekog, on sad spava, probat cu mu izmjerit jos temp da vidim dal raste.
    Kad bi on bio loseg opceg stanja ja bi njega vec odvela nekud al stvarno je ok, cak mu ni ta temp ne smeta.

Viroza je i meni prva pala na pamet, samo su me te fleke zbunile...
    Posljednje uređivanje od koksy : 09.01.2011. at 00:23

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stanje danas jos cudnije nego jucer... Ujutro nije vise bilo onih flekova ali su se pojavili novi, samo na rukama i nogama. Svrbilo ga je jako. Okupala sam ga i namazala sa Exomega mlijekom za tijelo, svrbez je prestao, barem ne vidim da ga svrbi, a flekovi se povlace pa izbijaju novi. Na ramenu ima jednu ogromnu, oko 6 cm duzine i 3 cm sirine, prepuna crvenih pristica. Zvala sam zaraznu jer je sinoc poceo i kasljat. Kaslje produktivno, ne precesto al ga uhvati tu i tamo. Rekli mi da je mozda u pitanju neka urtikarija i da, bude li se sirilo, odem u Klaicevu ili na Salatu da nebi udarilo na pluca. On je i dalje ok, temp nema od sinoc, nestala je dok je spavao, jede, skace, igra se....sve normalno pa mislim da nebi danas isli nigdje (osim ako krene na gore) nego cu sutra do pedice.
    Nedavno sam promjenila omeksivac tj. MM je kupio krivi pa mi je palo na pamet da je od toga, ali taj omeksivac koristim vec neka 2 tj. pa bi mu vjerovatno i prije izbilo. Nije ni jeo nista novo a i da je alergija opet me zbunjuje ta temp koja je ustvari pocela i prije tog osipa...
    Ne znam vise sta da mislim....

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj savjet ti je da odeš u zaraznu

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čitam početak tvog posta i odmah sam pomislila na urtikariju, ali vidim poslije da su ti tako rekli i u bolnici.. I S ju je imala, samo bez temperature ako se dobro sjećam.. nismo imali pojma kakav je to osip koji kao da putuje po tijelu, a strašno ju je svrbilo..taman pomislim povuklo se, kad eno na nekoj drugoj strani.. Na sreću povuklo se skroz za dva-tri dana.. ni mi nismo znali od čega je jer nije jela ništa novo, niti smo koristili ništa novo..

Možda su se jednostavno poklopile neka virozica i urtikarija..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    moj savjet ti je da odeš u zaraznu
    Rekli su da ne dolazim jer su im cekaonice prepune gripe a smatraju da Sven nije slucaj za njih. Ako cu ic igdje, otici cu u Klaicevu na dermatologiju, tako su mi savjetovali.

Klaudija, a jesi ti to tretirala s icim? I meni je palo na pamet da je viroza + urtikarija tj. da je urtikarija izbila zbog pada imuniteta zbog viroze.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nisam sigurna, ali kaže MM da nismo ničime tretirali.. Sveki radi na dermi na Šalati pa smo nju pitali kakav je to osip pa je rekla da je urtikarija.. dovoljno da je pojela nešto s tragovima nečega što je izazvalo urtikariju.. Pedica nam je nabrojala hrpu toga, ali ni tada nismo mogli skužiti od čega je..

Ne bih preporučila zaraznu da ne bi dobio još nešto gore.. Ili zovi dermatologiju ili pričekaj do sutra pa odite kod pedice, naravno pod uvjetom da se ne pogoršava, a ja se nadam da neće

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bas sad citam na Plivinoj stranici da do akutne urtikarije moze doci i kod povisene temp. Ono sto me neugodno iznenadilo je da moze trajati i do 6 tj!! To stvarno nisam znala.
    Jedino cega sam se sjetila da je jeo novo su kobasice, domace, mi ih sami radili, svinja hranjena na selu, dakle sve prirodno, zna se tocno sta je unutra, to je jedino novo sto je jucer pojeo, poklapa se jer su sinoc izbile te fleke.
    Ici cu sutra pedici, nema potrebe danas.
    On ni u vrtic ne smije dok to ne prode jel da?

Imas broj od derme na Salati?
    Posljednje uređivanje od koksy : 09.01.2011. at 17:06

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

to za vrtić ti ne bih znala.. urtikarija nije zarazna koliko znam , tako da opasnosti za druge ne bi bilo..

Mislim da je tel 4552-333, pa traži dječji odjel..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 09.01.2011. at 17:11

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kad nisam sigurna da li je alergija ili urtikarija (a moj isu skloni tome) ja na jedan mali flekić na nekom sigurnom mjestu recimo unutarnja strana podlaktice ili sl probam namazati fenistil gel ili neki kortikosteriod, ako je alergija ili urtikarija vrlo brzo nestane i onda dam claritine- antihistaminik. S obzirom da su moji skloni flekama i osipavanju u kombinaciji s bolestima, temperaturama morala sam par puta provjeravati osipe na fotkama u knjigama za njegu djece ili google pretraga fotki. Tako mi je najjasnije što bi moglo biti. Nadam se da sam pomogla bar malo. Ako niste nikad uzimali anithisitamnik i nemate nešto prepisano doma, onda zvoi dežurnu pedijatricu da te telefonski uputi.
    Posljednje uređivanje od pikula : 09.01.2011. at 17:38

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nazvala sam dermu na Salati, preljubazna doktorica se javila, bas je bila strpljiva sa mojih sto pitanja. Poslala me na hitnu da ga pogledaju i daju recept za Rinolan. To sam i napravila, rekli su da je u pitanju alergijska reakcija, vjerovatno bas od tih kobasa, posto sam napomenula da ih je prvi put jeo. Kaze da je odreagirao sad i da ne mora nikad vise, posto nije sklon alergijama, moguce da je odreagirao samo zbog te temp. dan prije od koje je imunutet vjerovatno pao a temp. je vjerovatno viroza, kao sto sam i sumnjala. U slucaju proljeva, povracanja ili visoke temp. moram odmah u bolnicu s njim. Sad sam mu dala zlicicu sirupa, sutra cu jos otic pedici da ga pogleda.
    Hvala vam svima na odgovorima, Klaudija hvala na broju. Sta bi ja bez vas?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nema na čemu.. drago mi je da ste riješili i nadam se da ti je sada malo lakše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •