Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
Di_zg, baš mi je drago da to čujem!!

Nisam dugo bila tamo, samo izvana vidim da je sve zaštićeno i to mi je ok.. daj mi pričaj o tim dodatnim programima ako ti nije teško.
nije mi teško.
U jaslicama smo ti bili u tzv obogaćenom programu. To ti znači da ima puno manje djece u grupi (njih je bilo 14) ne spadaju pod dežurstva (njihove tete su bile od 7 -17 h) i radi se po montesorri programu iako nemaju montesori aplikacije jer su skupe, ali jedna od njihovih teta ima taj montesori pa su radili po tome. I navodno su u takvim grupama malo "jače" tete s više iskustva i tak Plaća se uz cijenu vrtića 300 kn . Ja sam na početku bila užasno ljuta zbog toga jer su nas bez pitanja ubacili u taj program, a nije baš isto da li plaćaš 200 ili 500 kn vrtić ali sam bila zadovoljna jer mi Laura nikada nije imala nikakvih problema, bila je čista, napredovala je u svakom pogledu i sretna. Čak su ih i prali nakon svakog prematanja.
Sada smo nakon 3 godine nastavili taj obogaćeni jer je većina roditelja bila za (ja nisam ali nisam isto tako niti željela djete prebacivati u drugu grupu) i sada ih ima ukupno 18 u grupi, idu u dežurstva, i trebali su raditi po novom programu "bistrići" ali program nije prošao na ministarstvu pa rade po sportskom programu. Nije baš da sam presretna zbog toga ali ako mi je Laura sretna sretna sam i ja. Vježbaju svakodnevno i stvarno se puno i na drugim područjima radi s njima. Uglavnom, cijela grupa je kao napredna, valjda godinu ispred svojih vršnjaka, prema rezultatima testiranja, ali koliko je to realno i vrijedi tih 300 kn nisam toliko sigurna.
Da skratim, obogaćeni u jaslicama mi je super, a za kasnije razdoblje mislim da je bacanje novaca ali što se samog vrtića tiče, okoliša, teta, čistoće .... od mene imaju čistu peticu!