Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: svinjska gripa u vrtiću???-zabrinuta mama

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno svinjska gripa u vrtiću???-zabrinuta mama

molim za savjet tko zna više o svinjskoj gripi, naime sutra smo trebali krenuti u vrtić(privatni) na adaptaciju i javili su mi da je u ponedeljak, znači prije nekig 5-6 dana jedno dijete obolio od nje.
    vrtić nije u četvrtak radio a u petak je obavljena dezinfekcija vrtića i sad sam u dilemi, da li da odgodimo adaptaciju(MM je trebao ići s njim uzeo je GO ali to je najmanje bitno kad je zdravlje djeteta u pitanju), kolika je inkubacija?
    naš mali ima dvije god.
    hvala!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dezinfekcija radi gripe !?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Dezinfekcija radi gripe !?
    da igračaka i prostora. zašto?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inkubacija gripe je inače 2-3 dana koliko mi se čini, međutim, shvaćaš, sezona je gripe, svaki dan se može dogoditi da neko dijete u grupi od nje oboli, gripa se prenosi kapljično i prilično je zarazna, tako da ako oboli jedno dijete u grupi velika je šanska da će ih oboliti još 5 ili 10.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa Vidi poruku
    da igračaka i prostora. zašto?
    Pa ne znam, ne vidim smisla.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kad je epidemija - šansa je velika da će u kolektivu biti gripe. Ako možeš odgoditi - odgodi dok ne prođe epidemija, tamo negdje do kraja veljače, ili kad već ovi iz HZJZ objave da je toj pošasti kraj. Par dana sim tam ti ništa ne garantira - oni to sve mogu počistiti, a neko dijete može donijeti gripu i zaraziti druge dok još nema simptoma...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pa ne znam, ne vidim smisla.
    Kako ne? Pa pobiju viruse, i manja je šansa da dijete lizanjem unese virus gripe u organizam. Kamo sreće da to rade uvijek i u svim vrtićima!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

radi se o malom privatnom vrtiću sa po 5,6 djece u grupi i 4 grupe, znači cijeli vrtić je manj nego jedna prosječna grupa gradskog tako da pitam za inkubaciju, jer
    ako se prvi slučaj javio prije skoro tjedan dana i od tada ni jedan dr. a tako ih je malo i to je mali kolektiv,vjerujem da sa tako kratkom inkubacijom bi se već zarazili i ostali.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sutra drugo dijete može doći u vrtić zaraženo, ili odgajteljica ili teta, neovisno o tom prvom oboljelom djetetu - epidemija gripe je u punom zamahu.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ne? Pa pobiju viruse, i manja je šansa da dijete lizanjem unese virus gripe u organizam. Kamo sreće da to rade uvijek i u svim vrtićima!
    X
    to meni ima smisla, i s tim sam jako zadovoljna jer odmah reagiraju bar na taj način da se pomogne. navodno su preporuke takve, kao i prozračivanje prostorija i često pranje ruku i to mi je drago da se provodi u našem vrtiću kad se pojavi makar jedan slučaj.
    no mene je zanimala ta inkubacija.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sutra drugo dijete može doći u vrtić zaraženo, ili odgajteljica ili teta, neovisno o tom prvom oboljelom djetetu - epidemija gripe je u punom zamahu.
    naravno, isto kao što sutra samnom može otići u dučan i pobrati ju no tako gledano ne bi ga ni davala u vrtić.
    mene je zanimalo s obzirom na konkretni slučaj i vrlo korektni e mail koji sam danas zaprimila iz vrtića kojim me se o tome obavještava i samu činjenicu da je adaptacija sutra trebala krenuti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prozračivanje i često pranje ruku su u svakom slučaju jako dobre mjere, no dezinfekcija u petak nakon što se neko dijete u ponedjeljak razboljelo, to mi baš ne zvuči kao da ima smisla (zanima me i kako se ta dezinfekcija provodi) - više mi to zvuči kao nešto namijenjeno smirivanju roditelja. No, možda sam i u krivu. U svakom slučaju, inkubacija gripe je do tri dana.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Naravno da su šanse manje da dobije gripu ako se provode mjere dezinfekcije. Radi se samo o šansi/riziku, koji naravno sigurno postoji. Ipak, mislim da ako si doma i nije ti nužno sada imati adaptaciju, odgodi do kraja sezone gripe.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prozračivanje i često pranje ruku su u svakom slučaju jako dobre mjere, no dezinfekcija u petak nakon što se neko dijete u ponedjeljak razboljelo, to mi baš ne zvuči kao da ima smisla (zanima me i kako se ta dezinfekcija provodi) - više mi to zvuči kao nešto namijenjeno smirivanju roditelja. No, možda sam i u krivu. U svakom slučaju, inkubacija gripe je do tri dana.
    u petak su dobili info od roditelja zaraženog djeteta pa prije nisu ni znali, no to je po meni samo hvale vrijedan čin jer u dr.vrtićima ili velikoj većini ne bi možda ništa napravili pa makar i za smirivanje roditelja no to mi sad nije bitno toliko.
    hvala za info o inkubaciji

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da su šanse manje da dobije gripu ako se provode mjere dezinfekcije. Radi se samo o šansi/riziku, koji naravno sigurno postoji. Ipak, mislim da ako si doma i nije ti nužno sada imati adaptaciju, odgodi do kraja sezone gripe.
    da,čini mi se da ćemo tako i učiniti,
    radim ali sama kreiram radno vrijeme pa mogu još nekako gurati tako sa njim doma.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

virus gripe na tvrdoj suhoj podlozi može prieživjeti do dva sata. Plišanci, dekice i slično vjerojatno nešto duže. Tako da treba pojačano prati ruke i površine tijekom boravka djece u vrtiću, a ostalo kao i inače

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo moja ovaj tjedan je na produženomim zimskim, samo radi tog kaj imamo bebača, koji je imal problema s bronhitisom. da radim išla bi u vrtić.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovdje sam citala da virus H1N1 na tvrdoj podlozi prezivljava 24 sata a na mekoj 20 minuta. :/ http://www.novagripa.com/svinjska-gr...irus-zivi-dugo

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel dezinficiraju vrtić i kod obične sezonske gripe? i kod vodenih kozica? i kod streptokoka?

jer ako to rade samo zato što je riječ o svinjskoj, to mi je baš besmisleno.

btw, svinjska gripa je sad obična sezonska gripa i uredno će se pojavljivati svake zime u idućim godinama. nadam se da će ljudi uskoro prestati paničariti oko toga, ako se dobro sjećam jedne "rekapitulacije" lanjske svinjske gripe, podaci govore da ima blaže simptome i manju smrtnost nego dotadašnja sezonska gripa.
    mislim, ok je meni ako se netko boji svake gripe općenito. ali bojati se svinjske više nego dosadašnje je stvarno nepotrebno.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    jel dezinficiraju vrtić i kod obične sezonske gripe? i kod vodenih kozica? i kod streptokoka?

jer ako to rade samo zato što je riječ o svinjskoj, to mi je baš besmisleno.

btw, svinjska gripa je sad obična sezonska gripa i uredno će se pojavljivati svake zime u idućim godinama. nadam se da će ljudi uskoro prestati paničariti oko toga, ako se dobro sjećam jedne "rekapitulacije" lanjske svinjske gripe, podaci govore da ima blaže simptome i manju smrtnost nego dotadašnja sezonska gripa.
    mislim, ok je meni ako se netko boji svake gripe općenito. ali bojati se svinjske više nego dosadašnje je stvarno nepotrebno.
    da kod svega sličnog dezinficiraju, pitala, ljudima se to da raditi i to mi je drago i ok.
    ne paničarim ja već sam oprezna kao što bu bila i da se nešto dr.pojavilo u vrtiću i da su me obavijestili.
    napominjem da se radi o djetetu od 2 godine koje kreće na adaptaciju,drugu prva je završila finim padom imuniteta i temp.,povraćanjima i proljevima pa smo odlučili malo odgoditi i probat opet pa mi uz to sve ne treba svinjska, obična ili neka dr.gripa da ga uhvati.
    pa pitam, pitanje je bilo usmjereno na trajanje inkubacije, nema potrebe da se tema razvija u smjeru filozofiranja oko paničarenja, opreza i sl.
    fala
    Posljednje uređivanje od zarrin : 10.01.2011. at 10:47

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zarrin, ako imaš mogućnost, ja bih pričekala da prođe gripa i krenula na proljeće s adaptacijom. Do slijedeće sezone bude več dobro adaptiran, a možda mu i imunitet ojača.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljudi ce prestati panicariti kad mediji prestanu dizati frku i paniku.
    Ako mozes odgoditi odlazak u vrtic, odgodi. Ne zato jer je ova gripa turbo strasnija od svih drugih, nego zato da izbjegnete viroze (i gripu) koje su sad u punom zamahu posvuda, osobito u kolektivima.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi ce prestati panicariti kad mediji prestanu dizati frku i paniku.
    Ako mozes odgoditi odlazak u vrtic, odgodi. Ne zato jer je ova gripa turbo strasnija od svih drugih, nego zato da izbjegnete viroze (i gripu) koje su sad u punom zamahu posvuda, osobito u kolektivima.
    X

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i kad na rtl-u ona voditeljica vijesti s izbečenim očima, čita vijest o tome ko da je smak svijeta
    pa od ove južine su napravili takvu paniku ko da se približava neka prirodna katastrofa, a ne obično jugo.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

uglavnom, zvali smopitati i njegovu ped.i kaže da se tek čeka pravi zamah gripe i da ak nam nije za glavu da odgodimoi to smo odlučili.
    slažem se da je i novinski senzacionalizam učini svoje po pitanju svinjske gripe.
    s obzirom kako njegov mali organizam reagira na stres a adaptacija to je, pričekati ćemo bar do dr.mjeseca

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moje je osobno mišljenje da se pretjeruje sa svime i sa vijestima o slučajevima smrti koji su već ionako bili bolesni....
    Pa do svega ostalog,mislim da će svako dijete kada dođe u veću skupinu dijece imati problema sa zaraznim bolestima jer je dosada bilo u štičenoj atmosferi
    Djete treba zdravo hraniti, redoviti prati ruke i ako inaće nije kronični bolesnik ta gripa mu neće i da je dobije biti strašna....
    Ja nikada u životu nisam imala gripu, baš nikada.... a mama mi je odgajateljica i mogla mi je doma dovući virusa i virusa..... u vrtić idem od prve godine i ostala sam normalna.
    Ovo s dezinficiranjem mi je u biti užasno jer ionako bi trebalo prati podove redovito i luftati i mislim da je to ok.
    Naše spremačice u jako ažurne, po mpar puta se prebrisuju površine a nakon radnog dana se sve prolufta i obriše sanitarom i ok-

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •