Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Tepanje i kenkanje

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Tepanje i kenkanje

Imam jedno jako razumno dijete, nekad pomislim da ima bar 30 a ne 3 godine. U zadnje vrijeme pocela je kenjkat i tepat makar otkad govori nikad nije tepala sokic je bio sokic... sad je cokic, sve govori kroz nos.

Znam da je faza ali volila bi cut koji savjet sigurno ima neko sa slicnim iskustvom. Ako netko zna kakvu stranicu s tom temom rado bi procitala.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

to su sve neke faze, vjerojatno je od nekog čula da tako priča pa joj je to fora. kad prođe to onda će joj bit fora nešto drugo i tako, svaki dan nešto novo

moja pak mrzi umanjenice, nikad ne kaže 'sokić' uvijek 'sok' i tako sve riječi

čak i riječi koje nisu umanjenice ali tako zvuče ona promijeni da ne zvuče kao 'dječje riječi' npr. 'vještica' je 'vješta', 'lastavica' je 'lastava' itd

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da je najbolje tome ne pridavati preveliku paznju, mozda ako ona kaze cokic ti kazes da ne razumijes, dali je mislila sokic. Faza je definitivno, proci ce.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nije slično ali ima veze sa pogrešnim izgovaranjem. Moj sin koji je jako rano počeo govoriti i slaže rečenice od 18 mj je sa neke 2,5 godine hrpu riječi počeo završavati sa F. To je bila sveobuhvatna f faza-dakle riječi koje je prije super izgovarao sada su jednostavno završavale sa f. Primjerice govorio bi sa mamof,bakof,tatof i još hrpa toga. Zvuči smiješno ali jako je dugo trajalo(oko pola godine)i počelo me već polako živcirati ali nikada ga nisam ispravljala i jednostavno je sam od sebe prestao i vratio se na normalan izgovor. U tom sam razdoblju samo u svakodnevnom govoru malo jače naglašavala ispravan izgovor i to je to. Prođe samo od sebe.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mislim da vecina djece ima tu fazu, koja kod nekih brze a kod nekih sporije prodje.Nisam se previse obazirala na te njihove tepalice ,tj.nisam ih ispravljala nego sam ih jednostavno ignorirala.Samo bih se napravila blesava i rekla da nemam pojma o cemu on-ona prica.Brzo ih je proslo.Sad imam problem kad god moja sestra dodje s klincima oni pola govore njemacki pola hrvatski pa moji izlude dok ih skuze.Nakon par dana Lara se navikne na hrv. pa pocne normalno pricati ali Mario je jos mali pa mu je sve danke bitte itd...

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    to su sve neke faze, vjerojatno je od nekog čula da tako priča pa joj je to fora. kad prođe to onda će joj bit fora nešto drugo i tako, svaki dan nešto novo

moja pak mrzi umanjenice, nikad ne kaže 'sokić' uvijek 'sok' i tako sve riječi

čak i riječi koje nisu umanjenice ali tako zvuče ona promijeni da ne zvuče kao 'dječje riječi' npr. 'vještica' je 'vješta', 'lastavica' je 'lastava' itd
    tako i moja, s vremena na vrijeme poizbacuje te umanjenice pa imamo "šalu" mlijeka, "stola" i stol, s vjevericom nikako da se pomiri . A onda je prođe to pa ispred riječi koje počinju samoglasnikom ubaci "j", tako bude "jauto", maca "Jaca" (Aska) ,...

Inače govori dosta čisto (osim R, to joj ne ide), ali primijetili smo da ovo zapinjanje (ne znam kako bi nazvala) u govoru ide par dana prije navale novih riječi, kao neki skok u razvoj govora -postoji li tako nešto ili sam ga ja upravo izmislila ?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala ljudi, ma ja imam jednu brbljavicu koja svaki dan nesta novo izjavi, jako je pametna ovo je faza proci ce...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •