Citiraj Ancica prvotno napisa
2. moguc negativan utjecaj na dojenje u prvim satima nakon poroda (beba je grogi pod utjecajem droge i teze se spoji na dojku)

3. velika sansa da ce se trudovi usporiti pa ce porod trajati duze

4. gubis kotrolu nad svojim tijelom (ne mozes se niti pomaknuti, a kamoli na WC otic), gubis kontrolu nad cijelim procesom
Htjela bih samo nadopuniti moj post s par stvarcica - sto se tice dojenja, nikakvih problema nisam imala.

Porod vrlo rijetko dulje traje - naime cim ti daju epiduralnu, prikopcaju te na drip koji jako ubrzava trudove i otvaranje. Pozitivno je i to sto te trudove koji obicno rodilje izmuce intenzitetom i trajanjem, ne osjecas - odnosno samo ih pratis na ctg-u

sto se tice gubljenja kontrole nad tijelom - to apsolutno ne stoji. Naime, kad te prikopcaju na epiduralnu, MOZES NORMALNO HODATI, micati se, i raditi sto god zelis! U niti jednom trenutku ne gubis kontrolu nad svojim tijelom - osjecaj je kao kad ti nekad utrne noga ili ruka, pa ju mozes micati ali je ne osjecas bol kad se ustipnes! Znace epiduralna nikako ne oduzima mogucnost pokreta samo boli!
A sto se tice dizanja nakon poroda, ja sam se digla prije drugih rodilja koje su sve od reda bile doslovno iscrpljene!

Ovo nikako nemoj shvatiti kao neki nagovor na epiduralnu - htjela sam ti samo reci svoje iskustvo koje je zaista bilo pozitvno.
No mozda su neki imali i negativna iskustva - ali isto kao sto neki imaju i vrlo negativna iskustva s prirodnog poroda.....