Results 1 to 12 of 12

Thread: ORL specijalisti

Default ORL specijalisti

Ispričala sam našu priču, 3-godišnjak, sekretorni otitis, pred operaciju 3. krajnika i ugradnju cjevčica, na:
    http://forum.roda.hr/threads/62293-3...ntne-upale-uha

Išli bismo po drugo mišljenje ORL specijalista ali nemamo nikakav smjer, preporuku, osim dr. Znaora, imena se provlače kroz razne postove... Molim vas za mrvicu vašeg vremena, roditelji uhopatnika, možete li ime i prezime, lokacija, dojam... Hvala!

lunahor's Avatar

idi kod dr bodoena u vinogradsku ili polikliniku echo. nas je fluimukanom spasio od cjevcica

Jelka's Avatar

Mi smo s obje curke bili kod dr. Baudoina privatno, poliklinika Echo. Prije toga kod dva specijalista. Problem identičan vašem (pročitala sam samo tvoj uvodni post).

Probao je s Fluimukanom, Bisolex kapima, Operilom..., ali ništa nije riješilo tekućinu iz srednjeg uha. Starijoj su ugrađene cjevčice plus uklonjena 3. mandula 22.12., mlađoj je odgođeno za ovaj četvrtak jer je 22. bila prehlađena.

Koliko sam čitala, on je doista sve pokušao da izbjegne operaciju ali eto nije išlo.

Op. je prošla ok, već smo isti dan u 16h bili kući. Strah me četvrtka, kako će to mlađa, ali neću o tome tako razmišljati.

Pitaj ako te još nešto muči, slabo sam na forumu zadnjih dana pa nisam skužila tvoj prvi topic.

bucka's Avatar

Quote Originally Posted by lunahor View Post
    idi kod dr bodoena u vinogradsku ili polikliniku echo. nas je fluimukanom spasio od cjevcica
    X

magriz's Avatar

u rijeci su u kbc-u prof. manestar i prof. velepič su sjajni
    Last edited by sirius; 17.01.2011 at 21:21.

bucka's Avatar

nisam skužila
    Last edited by sirius; 17.01.2011 at 21:22.

Quote Originally Posted by bucka View Post
    nisam skužila
    Hvala vam, svima! Ma nema veze , zaputit ćemo se bilo gdje da znamo točno kako stoje stvari. Iako je praktičnije ako je bliže i ako ćemo morat više puta odlaziti. Vjerujem da su svi liječnici koje ste naveli odlični, nego sad da praktično vidimo...

Bucka,Jelka i lunahor, vi ste za sekretorni otitis odlazile u više navrata kod dr. Baudoina, jel vam on radio fiberendoskopiju?

Pretpostavljam da u Ri također obavljaju fiberendoskopiju?

Jel znate zašto je 3 mjeseca krajnje vrijeme za prekid takvog upalnog stanja (tako nam je rekla ORL, nisam se sjetila pitati)ugrožen je sluh?
    Pitam se jer nam je danas na kontroli naša ORL rekla da bismo se za 7 dana trebali dogovoriti za operaciju, a moj mali nije nekako tipično dijete za 3. krajnik, po mojoj amaterskoj procjeni: ne hrče noću, nije imao nijednu bakterijsku upalu, sve dolazi od tih prehladica... Pitam je može li se egzaktno utvrditi koliko 3. krajnik zauzima, a ona kaže da ga može prstom napipati ali da malog nakon toga nikad više ne bi privoljela da uopće sjedne na stolicu prekoputa nje. Fiberoendoskopiju ne spominje. Malo sam je ispreskakala s pitanjima, u smislu: možemo li pokušati s ičim otjerati tu tekućinu iz uha, osim što pije antibiotike, i dala je: Aerius otopinu, Nasonex sprej, Fluimikan. Za 10 dana kontrola, timanogram i odluka.
    Last edited by sirius; 17.01.2011 at 21:23.

magriz's Avatar

mališa nije hrkao, nije imao previše bakterijskih upala. i nije dolazilo od prehlada, upale uha su bile virusne ali je sekreta unutra bilo puno previše
    čuo je sve lošije
    i hvalabogu da su u rijeci odlučili vadit 3krajnik, zaključili su da cjevčice ne trebaju, a nakon mjesec dana rađen je timpanogram i kontrola sluha - sve 5
    zg otorinac (dr. marn) je predlagao čekanje još godinu dana, odnosno ne više od 3 upale uha
    meni je to bilo previše

lunahor's Avatar

Bucka,Jelka i lunahor, vi ste za sekretorni otitis odlazile u više navrata kod dr. Baudoina, jel vam on radio fiberendoskopiju?
    mi smo dosli prvi put kad nam je z. oglusila, u lokalnoj bolnici su htjeli staviti cjevcice, odbili smo i otisli do zg , nismo ni mi iz zg. dosli prvi put dao fluimukan , timpanogram pokazao ravnu crtu, kao nis ne cuje, nakon 3 tjedna fluimukana timpanogram bio normalan. krajnike smo izvadili sva tri. dakle bili samo dva puta fluimukan se mora uzimati 3 tjedna da bi se vidli rezultati. fiberoendoskopiju nismo radili.

Jelka's Avatar

Kaj je fiberendoskopija?

asa, duže zadržavanje tekućine u srednjem uhu može trajno oštetiti sluh, osim što ometa pravilan razvoj govora (dijete slabo čuje pa ne može dobro reproducirati glasove).

Mara je prvu upalu uha imala u rujnu, tada je nažalost dobila atb, nakon par dana opet problemi, urađen timpanogram, i bio je loš. Dr. u Klaićevoj niš ne govori, samo kontrole koje i dalje pokazuju loš tm, čak se pogoršava. U međuvremenu prebolila laringitis, tu i tamo virozica od dan-dva, i to je to od boleština. Taj dr je bio vrlo nejasan, otišla u SUvag (jer je starija tamo po nekom drugom poslu bila kod orl), dr prepisala more raznoraznih lijekova, antibiotika, kortikosteroidnih sprejeva, štatijaznam, plus najava operacije ugradnje cjevčice. Tada smo panično tražili, baš kao ti sada, najboljeg orl specijalistu i sve je upućivalo na dr. Baudoina. Otišli smo privatno jer bismo u Vinogradskoj na termin dugo čekali.

On je dao Bisolex kapi, Operil, i za 3 tj. kontrola, ali TM ništa bolji. I eto nas tu gdje jesmo.

Jelka's Avatar

Quote Originally Posted by magriz View Post
    mališa nije hrkao, nije imao previše bakterijskih upala. i nije dolazilo od prehlada, upale uha su bile virusne ali je sekreta unutra bilo puno previše
    I još samo da ovo potpišem, od riječi do riječi, što se Mare tiče.

Hvala svima na odgovorima, pojedinačno. Sve mi je jasno sada. Idemo po drugo mišljenje da budemo mirni da smo sve pokušali, taman će dotad popiti taj Fluimikan pa će se moći vidjeti učinak ili ne na timpanogramu.
    I ja sam dobila punu vrećicu kortikosteroida i sprejeva protiv alergije...

Jelka, fiberendoskopija, kako sam pročitala na netu, je egzaktan pregled nosa, ždrijela, nekom posebnom optikom, koja je na nekoj tankoj cjevčici, tako utvrđuju koliko treći krajnik zauzima površine u tom područuju, dakle, bez nagađanja. Čujemo se, javim vam kako je bilo...